Clive Owen, „the bad guy” în filmul Blood Ties

de Cinemagia în 23 Iun 2014
Thrillerul va avea premiera în România pe 27 iunie

Clive Owen este personajul principal în thriller-ul franco-american Blood Ties/Legături de sânge, în regia lui Guillaume Canet, film care va avea premiera pe 27 iunie, adus în România de Independența Film.

Remake după un film franţuzesc - Les liens du sang/Rivals, regizat de acelaşi Guillaume Canet, în 2008 - Blood Ties/Legături de sânge este povestea a doi fraţi din cartierul newyorkez Brooklyn, anii ‘70. Unul dintre ei ajunge gangster (Clive Owen) şi este adânc implicat în lumea crimei, în vreme ce fratele celălalt (Billy Crudup) urmează o carieră în poliţie. La un moment dat, în mod inevitabil, lumile celor doi se întâlnesc.

Acum în vârstă de 50 de ani, exact ca personajul său din Blood Ties, Clive Owen este un actor britanic binecunoscut publicului european precum şi celui din Statele Unite ale Americii.

Regizorul francez Guillaume Canet spune despre Clive Owen că a trebuit să-şi exerseze puţin accentul britanic pentru a suna american. Pentru Clive a fost un rol diferit de cele de până atunci. Acum a trebuit să întruchipeze un bărbat charismatic, dar destul de dur, atrăgător, dar care în acelaşi timp stârneşte teamă”.

Iniţial, rolul din Blood Ties/Legături de sânge fusese solicitat de actorul Mark Wahlberg, care ulterior s-a râzgândit din cauza unui film recent în care avusese un rol similar. Guillaume Canet a ajuns la Clive Owen prin intermediul unei cunoştinţe, regizorul Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu mamá también).

Clive Owen: „Niciodată n-am fost interesat să joc roluri de băieţi buni”

Clive Owen a debutat în 1988 în filmul Vroom al lui Beeban Kidron. Ulterior a avut diverse roluri, precum fratele cu sentimente incestuase din Close My Eyes al lui Stephen Poliakoff sau homosexualul trimis în lagărul nazist de la Dachau pe post de evreu în loc de gay din Bent (1997), în care a jucat alături de Jude Law şi Mick Jagger.

În 2004 atinge primul vârf al carierei sale, odată cu rolul din Closer (2004), unde joacă împreună cu Natalie Portman, Julia Roberts şi Jude Law. Rol pentru care, un an mai târziu, este nominalizat la OSCAR, pentru Cel mai bun actor în rol secundar şi obţine premiul BAFTA şi Globul de Aur la aceeaşi secţiune.

A apărut împreună cu Angelina Jolie în drama romantică de război Beyond Borders (2003), al lui Martin Campbell; cu Charlotte Rampling în thriller-ul I’ll Sleep When I’m Dead (2003); în drama de acţiune King Arthur (2004), alături Mads Mikkelsen, Stellan Skarsgård şi Keira Knightley; cu Bruce Willis, Benicio del Toro, Rosario Dawson, Mickey Rourke şi Jessica Alba în Sin City (2005); cu Jennifer Aniston şi Vincent Cassel în Derailed (2005); cu Denzel Washington, Willem Dafoe, Christopher Plummer şi Jodie Foster în Inside Man al lui Spike Lee; cu Julianne Moore şi Michael Caine în mult-premiatul Children of Men (2006); cu Monica Bellucci şi Paul Giamatti în Shoot ‘Em Up (2007); alături de Cate Blachet în Elizabeth: The Golden Age (2007).

În 2002 a avut rolul unui asasin CIA cu numele de cod „Profesorul”, cu misiunea de a-l ucide pe Bourne, din The Bourne Identity (2002). Ratează misiunea şi este omorât. 

În ultimii ani, Clive Owen a jucat cu Julia Roberts în Duplicity (2009), în International (2009), cu Naomi Watts, în Boys Are Back (2009), în Trust (2010) şi în Killer Elite (2011), cu Robert De Niro şi Jason Statham.

A avut o serie de roluri în seriale tv şi în piese de teatru. Owen a jucat rolul şoferului în seria de scurtmetraje de pe internet The Hire, din campania BMW, filme regizate de Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie sau Alejandro Gonzalez Inarritu.

Clive Owen: „Niciodată n-am fost interesat să joc roluri de băieţi buni. Tot timpul am fost atras de personajele periculoase. Aceste roluri sunt de obicei de departe mult mai interesante şi nu mi-e frică să le fac”.

Povestea din Legături de sânge

Ne aflăm în New York-ul anilor ‘70. După câţiva ani de închisoare executaţi în urma unei omucideri, Chris (jucat de Clive Owen), în vârstă de 50 de ani, este eliberat pentru bună purtare. La poarta penitenciarului, Chris este aşteptat de fratele său Frank (interpretat de Billy Crudup), un poliţist cu o carieră care se anunţă strălucitoare. Chris şi Frank au fost mereu diferiţi. Însă tatăl lor, cel care i-a crescut, a părut să-l prefere tot timpul pe Chris, asta în ciuda necazurilor pe care le provoca. 

De data asta, Frank este gata să-i mai dea o şansă fratelui său nelegiuit. Îl primeşte în casă, îi găseşte o slujbă, ba chiar îl ajută să reia legătura cu copiii şi cu fosta soţie, Monica (Marion Clotillard). Dar fratelui - infractor îi este greu să se ţină departe de vechile obiceiuri. Aşa că fratele - poliţist decide să-i întoarcă definitiv spatele. Doar că decizia aceasta vine puţin cam târziu…

Blood Ties/Legături de sânge are 144 de minute, este o coproducţie Franţa-SUA şi este distribuit în România de Independenţa Film.

Exploreaza subiecte similare:

Blood Ties, Clive Owen, Guillaume Canet

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
catalin_duta pe 26 iunie 2014 22:06
Aţi preluat de la reprezentantul distribuitorului informaţia eronată cum că filmul francez omonim din 2008 ar fi fost regizat tot de Guillaume Canet. Chiar voi aveţi însă o altă pagică dedicată acelui film unde aţi trecut corect regizorul acelui film: Jacques Maillot. Aşa figurează şi pe IMDB unde apare şi biografie acelui cineast şi scriitor, alta de cât cea a lui Canet. Deci nici măcar nu poate fi vorba de un vreun pseudonim pe care să şi-l fi luat Canet.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells