„Cinema în aer liber”, din 3 august

30 Iul 2014
Proiecţii gratuite cu 12 dintre cele mai bune film europene recente

Primăria Sectorului 3 organizează în colaborare cu Metropolis Film cea de-a treia ediţie a evenimentului „Cinema în aer liber”. Evenimentul se va desfăşura timp de şase săptămâni în perioada 5 august-14 septembrie, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor (acces din str. Baba Novac), unde vor fi proiectate cele mai bune 12 filme europene şi de autor ale momentului, precum şi o selecţie de filme clasice îndrăgite şi apreciate de publicul cinefil.

Deschiderea oficială a cinematografului în aer liber va avea loc duminică, 3 august, de la ora 20.00, în Parcul Alexandru Ioan Cuza - Insula Pensionarilor, cu un concert Bosquito, urmat de un spectacol în premieră al trupei de world music Imam Baildi. Trupa din Grecia vine cu un show de saxofon balcanic, trompetă, solo-uri de cimpoi şi riff-uri de chitară.

În cadrul celei de-a treia ediţii a cinematografului în aer liber, publicul cinefil va putea viziona 24 de filme premiate sau nominalizate recent la festivaluri internaţionale de prestigiu, dar şi filme clasice. Timp de şase săptămâni, în fiecare seară de marţi până duminică, începând cu ora 21.30, filmele vor fi proiectate utilizând cel mai performant echipament de proiecție în aer liber din România. Printre titlurile noi se numără „Kon-Tiki” (foto), „Adâncul”, „Colivia aurită”, „Puzzle chinezesc” şi „Nono, o aventură în zig zag”.

Ineditul celei de-a treia ediţii de „Cinema în aer liber” îl reprezintă proiecţiile clasice readuse în atenţia publicului: trilogia „Naşul”, „Star Trek”, „The Truman Show”, „Inimă neînfricată”, „E.T Extraterestrul”, „Scarface”, „Parfum de femeie”, „Lista lui Schindler”, „În numele tatălui” şi „Gladiatorul”.  

Intrarea la proiecţii este liberă.

Exploreaza subiecte similare:

Kon-Tiki

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells