Cinci filme de văzut în aprilie

de Ştefan Dobroiu în 3 Apr 2017
Luna aceasta are o ofertă surprinzător de săracă de premiere

"A, luna asta se lansează noul Furios şi iute, hai să amânăm premierele interesante pentru mai!" Cam acesta pare să fi fost raţionamentul distribuitorilor de film din România, având în vedere numărul mic de premiere cu potenţial şi numărul mare de filme "de umplutură" programate în aprilie. Sunt toate şansele ca totalul încasărilor la sfârşitul celor patru weekend-uri să fie cel mai mic înregistrat în ultima vreme într-o lună de proiecţii cinematografice la noi în ţară. Asta dacă nu compensează din plin Furios şi Iute 8...

Furios şi iute 8
Mai întâi, despre elefantul din încăpere. Marea întrebare ridicată de cea mai populară premieră a lunii este dacă partea a opta a francizei va reuşi să depăşească încasările celei anterioare, care pe lângă spectacolul urmăririlor şi al cascadoriilor, rezolva misterul dispărţirii francizei de personajul lui Paul Walker. Furios şi iute 8 nu mai beneficiază de acest avantaj, dar adaugă prezenţei lui Jason Statham pe cea a lui Charlize Theron şi, dacă e să credem reacţiile apărute după primele proiecţii cu publicul, secvenţe de acţiune încă şi mai spectaculoase.

Promisiunea că franciza schimbă din nou direcţia şi faptul că de această dată Dom Toretto (Vin Diesel) se va afla de părţi diferite ale baricadei faţă de restul familiei ("Familia se destramă" este tagline-ul filmului) ridică din nou miza. Dacă e să ne luăm după restul părţilor furioase, premiera din 21 aprilie este unul din filmele pe care vrei să le vezi pe un ecran cât mai mare anul acesta la cinema.

Power Rangers
La un moment dat unul dintre cele mai populare titluri printre copii şi adolescenţi, Power Rangers se dezlănţuie în sfârşit pe marile ecrane după ani şi ani de dificultăţi de producţie. Povestea unui grup de adolescenţi neadaptaţi care capătă puteri ieşite din comun atunci când descoperă o navă extraterestră are toate şansele să captiveze publicul din România atât de doritor de escapism cinematografic.

Cronicile descriu acţiunea drept "generică", dar filmul a fost lăudat pentru subtilitatea cu care explorează dificultatea de a-ţi ignora eul pentru a deveni o mai eficientă parte a unei echipe. Ca şi în cazul lui Ghost in the Shell, lansat la sfârşitul lui martie, efectele speciale sunt partea cea mai atractivă a acestui blockbuster pe care studiourile cu siguranţă ar vrea să-l transforme într-o franciză.

Get Out/Fugi!
Este un film care cel mai probabil nu a ajuns până acum pe radarul tău cinematografic, dar pe care poate ţi-ai dori să-l vezi la cinema. Lansat la începutul anului în selecţia festivalului de la Sundance această satiră horror a iscat un val de cronici pozitive (din cele 226 de cronici publicate de Rottentomatoes numai una este negativă) şi a reuşit să încaseze global 150 de milioane de dolari la un buget de nici cinci milioane. O asemenea confirmare din partea criticilor şi a publicului este rară, iar Get Out ar putea cu uşurinţă ajunge într-un top al celor mai bune filme din 2017.

Povestea unui bărbat de culoare aflat pentru prima oară în casa părinţilor iubitei sale albe, Get Out este cu siguranţă unul din cele mai imprevizibile filme văzute în ultima vreme. În rolul principal, britanicul Daniel Kaluuya, văzut şi într-un episod din excelentul serial Black Mirror.

Alte două titluri care s-ar putea bucura de atenţia publicului din România sunt animaţia The Boss Baby şi comedia "cu bătrânei" Going in Style/Jaf cu stil. Dacă prima i-ar putea atrage mai degrabă pe copii, a doua ar putea avea un public mult mai larg, datorită numelor de pe afiş: Morgan Freeman, Michael Caine şi Alan Arkin, toţi trei câştigători de Oscar, în rolurile a trei prieteni de o viaţă care se supără foc când, în urma unor maşinaţiuni financiare, rămân fără economiile de-o viaţă. Soluţia lor? Să jefuiască banca vinovată de pierderea banilor.

Ce film (în afară de Furios şi iute 8) vei vedea luna aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious 8, The Boss Baby, Going in Style, Power Rangers, Get Out

Alte știri din cinema

Ultimul episod din Game of Thrones va fi cel mai lung din serie. Titlul este revelator

Sezonul şapte al celebrului serial se încheie luni, 28 august

Mark Wahlberg, cel mai bine plătit actor de la Hollywood în 2017

Clasamentul revistei Forbes reuneşte starurile masculine şi cele feminine din Cetatea Filmului

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” va avea premiera mondială la Toronto IFF

Secțiunea „Discovery”, necompetițională, este dedicată regizorilor care se află la primul sau al doilea lungmetraj

„Annabelle 2”, horror-ul cu cele mai mari încasări din România în weekendul lansării

Filmul a intrat în cinematografele noastre pe 18 august

Părerea ta

Spune-ţi părerea
camaleonii pe 3 aprilie 2017 14:29
nu are cum FF8 sa depaseasca incasarile lui F7. Sigur, va trece de 1 miliard fara probleme, dar se va opri maxim la 1.35 miliarde.
predictii: SUA - 260m+
China - 350m+
restul lumii - 550m+

Alex24 pe 3 aprilie 2017 22:06
Din pacate nu sunt decat 2 filme de vazut: Power rangers si FF8. The boos baby cum ruleaza doar dublat vor merge doar piticii.
camaleonii pe 4 aprilie 2017 00:07
sunt doar 2 filme care merita vazute: FF8 si Get Out. PW este extrem de slab ca poveste, doar efectele fiind demne de o vizita la cinema

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback