Cinci actriţe de comedie pentru un Glob de Aur

de Gloria Sauciuc în 21 Dec 2011

25 de zile ne mai despart de momentul în care Ricky Gervais va oficia ceremonia Globurlor de Aur, condimentând anunţarea câştigătorilor cu remarci cinice. Unele dintre ele s-ar putea referi la tipul de personaje pe care le-au adus la viaţă actorii. Astfel, Jodie Foster a fost rigidă în Carnage, pe când Kate Winslet grobiană, Charlize Theron ruptă de realitate şi aproape alcoolică în Young Adult (2011), iar Michelle Williams, în lipsa unor date fizice care să o recomande, femeie fatală, sex-simbol în My Week with Marilyn (2011).

Dacă Cinemagia deschidea săptămâna cu analizarea categoriei "Cea mai bună actriţă - dramă", arătând cât de mare este miza (avem parte, practic, de un dame şah între Meryl Streep şi Glenn Close), astăzi intrăm în universul personajelor create de actriţele nominalizate la categoria "comedie sau muzical". Duo-ul Jodie Foster-Kate Winslet are contrapondere în Charlize Theron şi Michelle Williams.

Să vedem, în continuare, ce roluri joacă cele cinci actriţe nominalizate şi ce spune critica internaţională despre interpretarea lor.

Afișează:
1 din 6

Două cupluri, Michael şi Penelope (John C.Reilly şi Jodie Foster), Alan şi Nancy (Cristoph Waltz şi Kate Winslet) se vizitează după ce copii lor s-au bătut pe terenul de joacă. Însă această întâlnire de politeţe, incomodă cum este, va degenera.

Jodie Foster (Penelope) e una dintre mame, aparent o persoană educată şi sensibilă: e scriitor şi colecţionar de artă; însă bună-cuviinţa ei nu merge dincolo de politeţe, iar rigiditatea e semnul unei furii ascunse şi a unui munte de ură acumulată înăuntru.

Penelope pare o mamă sensibilă sub care se ascunde realitatea unui caracter dificil. Rezistând presiunii doar în aparenţă, Foster dezvăluie discret, de la începutul filmului, caracterul ipocrit al personajului.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Krakatau pe 21 decembrie 2011 11:36
De la Blue Valentine incoace sunt mare fan al lui Michelle Williams, asa ca sper ca castige aici. Daca nu, o prefer pe Charlize Theron.
Kate Winslet si Jodie Foster se anuleaza reciproc, jucand in acelasi film, dupa parerea mea, nu cred ca juriul ar da premiul uneia in detrimentul celeilalte.

klaudya_e pe 21 decembrie 2011 13:12
s-a intamplat anul trecut tot la glob: a castigat Annette Bening si era nominalizata si Julianne Moore
wildinthecountry pe 21 decembrie 2011 14:23
Nu e obligatoriu sa se anuleze reciproc KW si JF
zeno.marin pe 21 decembrie 2011 13:02
Cu atat mai interesant cu cat nicuna dintre aceste actrite nu este actrita de comedie conasacrata... Poate exceptie ar face Michelle Williams, dar numai in ideea ca stiu foarte foarte putin despre ea. Ca atare nu pot aprecia talentelel sale de comediana decat imaginandu-mi fizionomia ei intr-o comedie. This makes little sense, dar da, cred ca e potrivita si nu distoneaza deloc...

N-am vazut aceste filme, dar stiu altele unde s-au creat "mezaliante" teribile intre actori de comedie plasati in drame si - evident - invers. Chiar, poate ar fi intereant un asemenea articol, nu?

Krakatau pe 21 decembrie 2011 13:55
Pai practic My Week with Marilyn e drama, deci nu cred ca au de-a face talentele de comediant cu premiul. Nici Young Adult si Carnage nu sunt comedii autentice, din cate inteleg. Sau cel putin actritele joaca personaje destul de 'incordate'.
cosmin742000 pe 21 decembrie 2011 17:16
Michelle Williams a jucat in sitcomul According to Jim.
Bayard pe 21 decembrie 2011 15:26
Poate interpretarile sunt bune.... insa din ce am vazut deocamdata + trailere, filmele mi se par slabe!!
cosmin742000 pe 21 decembrie 2011 17:19
Explicati-mi si mie cum vine asta : " Michelle Williams în lipsa unor date fizice care să o recomande, femeie fatală, sex-simbol în My Week with Marilyn (2011)." sunteti pe etno-botanice , sau care e treaba?
zeno.marin pe 21 decembrie 2011 17:47
Nu Cosmin, nu e nimeni pe etno-botanice. Poate poate pe... etnice, dar pe botanice nu :-))). N-ar fi rau sa cadem de acord asupra parametrilor unei "Femme fatale", dar cred ca ar fi cam anevoios gratie divergentei de gusturi si de perceptie a notiunii. Ceva mai usor ar fi cu un exemplu. Pentru mine arhetipul este si va ramane Marlene Dietrich. Restul practic nu exista...
Nici Michelle Williams nu se incadreaza, iar daca ai curiozitatea (cum am avut si eu) sa vezi pozele ei fara "ajustarile" miraculoase facute cu ocazia filmului, vei vedea ca e orice altceva decat o femeie fatala. Parerea (nu doar a) mea....

Qube86 pe 21 decembrie 2011 20:59
Eu as merge pe mana lui Charlize Theron...Desi nu am vazut nici unul din filme sunt aproape sigur ca a facut un rol mai bun decat contracandidatele ei...Urmatoarea ar fi Michelle Williams...
Mirabela_Pruna pe 22 decembrie 2011 14:54
Dintre astea o prefer pe Kate Winslet, dar sunt dezamagita ca au trecut cu vederea actrita principala dintr-una din cele mai bune comedii ale anului - The Muppets. De ce nu au nominalizat-o si pe Amy Adams? Chiar ar fi meritat...
alex_il_fenomeno pe 23 decembrie 2011 18:41
o lupta extraordinara . sa vedem cine va lua Globul de Aur .
AimeeLov pe 28 iunie 2012 20:39
Mi se par bune toate.. Chiar sunt curioasă cine va câştiga:)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells