Chiar că... Love Is All You Need

de Ştefan Dobroiu în 31 Oct 2012
Chiar că... Love Is All You Need

Poate că Love Is All You Need/Te iubesc oricum nu este cea mai originală comedie pe care ai văzut-o vreodată la cinema, dar îţi garantăm că o să râzi şi o să lăcrimezi alături de personajele interpretate de câţiva dintre cei mai buni actori europeni ai momentului. Povestea se învârte în jurul Idei (Trine Dyrholm), o cvadragenară daneză care, tocmai când termină tratamentul de chemoterapie cerut de un cancer la sân şi se pregăteşte cu entuziasm de nunta din Italia a fiicei ei Astrid, descoperă că soţul ei are o aventură cu tânăra, frumoasa, blonda (şi extrem de simpla, ca să folosim un eufemism) lui contabilă.

Şocul pune în mişcare o săptămână nebună, petrecută în sudul însorit al Italiei, unde Astrid (Molly Blixt Egelind) pregăteşte nunta cu Patrick (Sebastian Jessen), deşi se cunosc doar de trei luni. Faptul că tânărul Patrick provine dintr-o familie cu resurse financiare, iar la nuntă este invitat şi tatăl lui, sarcasticul Philip (Pierce Brosnan), pune şi mai multe paie de foc, rezultatul fiind un adevărat foc de artificii.

Da, poate că nu schimbă deloc direcţia şi este mai previzibilă decât ţi-ai dori, dar comedia romantică a lui Susanne Bier exultă o bună dispoziţie care îţi va prinde cât se poate de bine. Noi ne-am îndrăgostit de simpatica Ida, care, în ciuda tuturor problemelor, priveşte lumea din jur cu ochi atât de limpezi şi albaştri, încât în scurt timp ajungi şi tu, ca cei din jurul ei, să vezi lucrurile într-o nouă lumină. Este unul dintre cele mai luminoase personaje văzute în ultima vreme la cinema, iar pofta ei de viaţă şi umorul, în contextul luptei cu cancerul şi al infidelităţii soţului, sunt aproape ireale (deşi deloc neverosimile, datorită unei interpretări extrem de sincere şi inspirate din partea lui Dyrholm).

Cu o chimie excelentă între cei doi protagonişti şi cu o Paprika Steen absolut fabuloasă în rolul lui Benedikte, cumnata lui Philip care vrea să strice apele în familie atrăgând încontinuu atenţia asupra ei, Love Is All You Need a fost o adevărată gură de aer proaspăt la festivalul de la Veneţia, unde l-a văzut Cinemagia, fiind proiectat imediat după filozoficul To the Wonder al lui Terrence Malick. Noi de mult nu am mai râs cu atâta poftă la o comedie romantică şi de mult nu ne-a bucurat mai mult deznodământul vreunui film, pentru că Love... ţi se bagă pe sub piele şi te face să trepidezi de emoţie în ritmul complicatelor păţanii ale personajelor.

Hituri italiene, apusuri şi răsărituri, porumbei şi pescăruşi pierzându-se în soare, verdele copacilor şi galbenul lămâilor (Philip deţine, printre multe altele, vila din livada de lămâi unde are loc nunta) şi mult entuziasm transformă Love Is All You Need într-o prezenţă plină de viaţă într-un gen ale cărui producţii sunt atât de adesea făcute după reţetă.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 29 noiembrie 2012 16:18
pare o poveste romantica ce chiar merita urmarita cu familia.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells