Charlie Hunnam, inițial nu între opțiunile regizorului Guy Ritchie pentru rolul King Arthur

de Cinemagia în 17 Mai 2017
King Arthur: Legenda sabiei are premiera în cinematografe pe 19 mai

După asasinarea tatălui lui Arthur, unchiul său (Jude Law) este cel care va prelua conducerea regatului Camelot. Alungat din castel şi mult prea mic să-şi mai amintească originile, Arthur ajunge să crească departe de împărăţie, pe aleile întunecate ale oraşului Londinium. Însă în momentul în care acesta reuşeşte să scoată sabia din stancă, viaţa lui se schimbă radical şi este forţat să-şi accepte destinul şi să revendice coroana, indiferent că îi place sau nu. Iată că distribuitorul în România al filmului, Freeman Ent., pune la dispoziția cititorilor Cinemagia un interviu cu Charlie Hunnam, protagonistul.

Întrebare: Ai spus la un moment dat că te-ai luptat mult să obţii rolul, pentru că iniţial nu erai printre primii în opţiunile regizorului Guy Ritchie

Charlie Hunnam: Cred că nu eram nici măcar la mijlocul listei lui de preferinţe! (Râde) Guy nu s-a arătat interesat să mă vadă. Chiar să nu vrea să-mi acorde şansa unei probe?! Inadmisibil! Aveam multe cunoştinţe comune şi toţi îmi spuneau că ar trebui să lucrăm împreună chiar înainte de a afla de acest proiect. Aşa am ajuns la convingerea că eu şi Guy eram deja prieteni. Îmi doream măcar să bem un ceai împreună. Într-un târziu, Guy m-a invitat la o proba, au mai urmat câteva alături de alţi actori şi după o săptămâna m-a sunat şi mi-a zis: „Bun! Rolul e al tău!” Am fost surprins şi încântat în acelaşi timp.

Întrebare: Ai mai jucat în blockbustere, dar „King Arthur: Legenda sabiei” e la cu totul alt nivel.

Charlie Hunnam: Adevărat, dar am încercat să nu mă las intimidat de acest lucru. M-am străduit să mă concentrez pe poveste şi interpretare. Am lucrat foarte strâns cu Guy şi m-am simţit bine. A observat că am tendinţa de a fi cam aspru cu mine şi singura lui rugăminte a fost să încerc să mă bucur de experienţa de zi cu zi. Era convins că dacă ne distrăm la filmări, va reuşi să obţină scene interesante şi pentru public. Chiar m-au ajutat încurajările lui şi m-am relaxat. Guy este un tip foarte încrezător şi m-am lăsat ghidat de el.

Întrebare: Este adevărat că regizorul are o rulotă personală şi că aţi înnoptat împreună pe platourile de filmare?

Charlie Hunnam: Da şi e foarte comodă. E greu să îl mai mişti după ce se apucă de gătit. Face atmosferă în orice clipă. A fost minunat momentul. Întotdeauna am visat să trăiesc lângă un platou de filmare. Pentru o scurtă perioadă chiar mi-am trăit visul. Timp de trei săptămâni am stat în Ţara Galilor şi ne-am instalat toți cu o caravana lângă lac. Câţiva dintre noi intram în apa foarte rece dimineaţa pe la ora 6:00, mişcare pe care am numit-o „săritura morţii”. Apoi Guy venea şi ne spunea ce trebuie să filmăm în ziua respectivă, luam micul dejun şi plecam spre filmări. Fără să ne dăm seama începeam treaba în cel mai plăcut mod cu putinţă.

Întrebare: Ce antrenament ai urmat pentru acest rol?

Charlie Hunnam: Timp de şase luni cât au durat filmările pentru „King Arthur: Legenda Sabiei” greutatea mea a fluctuat destul de mult, dar mai masiv de atât nu am fost la alt film. Am mers la sală, am ridicat greutăţi, am mâncat mult, în special proteine, până am ajuns la forma dorită. Am mai combinat programul fizic cu box şi m-am implicat în cascadorii. Aspectul fizic este partea care mă interesează cel mai puţin la antrenamente. Cel mai mult mă bucur de beneficiile mentale şi psihice pe care le aduc. Optimismul se simte în viaţa de zi cu zi.

Întrebare: Care a fost scena ta preferată din film?

Charlie Hunnam: Mi-au plăcut scenele în care glumesc cu băieţii - Djimon Hounsou [Sir Bedivere], Kingsley Ben-Adir [Wetstick], Neil Maskell [Back Lack] şi Aidan Gillen [Goosefat Bill], cu care am mai lucrat în trecut.

Întrebare: Ce ţi-a plăcut cel mai mult la personaj?

Charlie Hunnam: Ideea pe care eu şi Guy am încercat să o subliniem este aceea că provocările pe care le avem de înfruntat sunt cu atât mai grele cu cât fricile noastre sunt mai mari. A fost o plăcere pentru noi să construim un Arthur care îşi depăşeşte cele mai mari temeri pentru a-şi câştiga încrederea în sine şi a depăşi orice obstacol. Aceasta este adevărata călătorie a lui Arthur în film.

Exploreaza subiecte similare:

King Arthur: Legend of the Sword, Charlie Hunnam, Guy Ritchie

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells