Cele mai simpatice personaje animate

de Ştefan Dobroiu în 22 Iun 2013
Coloraţi şi plini de iniţiativă, eroii animaţi ne-au încântat în repetate rânduri

De vineri îi avem din nou pe marile ecrane pe Mike şi Sulley, protagoniştii uneia dintre cele mai iubite animaţii din toate timpurile, Compania monştrilor. Ei sunt starurile prequelului Universitatea monştrilor, categoric una dintre cele mai aşteptate animaţii din ultima vreme. În cinstea lor, iată câteva dintre cele mai populare personaje animate din toate timpurile...

Woody şi Buzz/seria Toy Story
Categoric unele dintre cele mai iubite personaje animate, cei doi şi prietenii lor reuşesc de fiecare dată să dovedească importanţa prieteniei şi-a devotamentului. Toy Story 3, finalul unei serii adulate de critici şi public deopotrivă, reuşeşte extraordinara performanţă de a deveni prima animaţie din istorie ce a depăşit pragul de un miliard de dolari încasări în întreaga lume.

Shrek, Măgarul, Fiona, Motanul Încălţat/seria Shrek
Este căpcăunul favorit al tuturor, iar comentariile seci, asezonate cu energia Măgarului şi aplombul Fionei, l-au transformat pe Shrek într-unul din din cele mai iubite personaje animate din toate timpurile. Cele patru aventuri ale sale, plus spin off-ul Motanul Încălţat, au avut încasări de 3,5 miliarde de dolari şi au adus studiourilor DreamWorks o sumă încă şi mai mare în urmă vânzărilor de produse inspirate de cvadrilogie.

Sid, Manny şi Diego/seria Epoca de gheaţă
E de ajuns să pronunţi numele Sid ca să te gândeşti urgent la un leneş bâlbâit şi preistoric, însoţit de un mamut taciturn şi un tigru cu colţi de sabie. E clar că Sid, Manny şi Diego vor reapărea pe marile ecrane (un al cincilea film Epoca de gheaţă este în pregătire, doar că o dată de lansare nu a fost confirmată încă), având în vedere că primele patru filme au avut încasări de 2,8 miliarde de dolari. Foarte popular a devenit şi veveriţoiul Scrat, antologic cu nesfârşita şi buclucaşa alergătură a sa după ghinde.

Nemo, Marlin, Dory/În căutarea lui Nemo
În 2015 vom porni în căutarea lui Dory (Ellen DeGeneres) în aşteptatul Finding Dory, la mai bine de 12 ani de la apariţia lui Finding Nemo. Iubit de generaţii întregi de cinefili, filmul se află în prezent pe locul trei într-un top al celor mai de succes animaţii din toate timpurile, după Toy Story 3 şi Regele Leu.

Wall-E, Ratatouille şi Carl Fredricksen sunt alte exemple din ograda Pixar demne de menţionat, ca şi membrii familiei de supereroi din animaţia Incredibilii, un alt mega-succes Pixar. Nu trebuie uitaţi Simpsonii, protagoniştii unuia dintre cele mai longevive seriale din istorie. Revenind la marele ecran, Alex, Marty, Gloria şi Melman s-au menţinut cu succes în preferinţele publicului, cel mai recent film: Madagascar 3: Europe's Most Wanted fiind în acest moment cel mai de succes film al trilogiei, cu 750 de milioane de dolari încasări. Po şi colegii săi au garantat popularitatea seriei Kung Fu Panda, cu un al treilea film aşteptat pe 23 decembrie 2015.

Trebuie menţionată aici Albă ca Zăpada. Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici a fost primul lungmetraj animat din istorie şi un mare succes financiar al ultimului secol. Relansată în repetate rânduri pe marele ecran, animaţia lui Walt Disney a ajuns al zecelea cel mai de succes film din istorie, dacă se ţine cont de inflaţie, cu încasări în valoare de 1,7 miliarde de dolari. Ariel din Mica sirenă, Aladdin (protagonistul din filmul omonim care a devenit cea mai populară premieră a lui 1992, cu 500 de milioane de dolari încasări în lume) şi Simba din Regele Leu sunt alte personaje extrem de populare din repertoriul Disney.

Exploreaza subiecte similare:

Toy Story, Shrek, Ice Age, Finding Nemo, Finding Dory, Madagascar 3: Europe's Most Wanted, Kung Fu Panda, Snow White and the Seven Dwarfs, The Lion King, The Little Mermaid

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 22 iunie 2013 11:08
Cele din seria Ice Age, clar: Sid, Manny, Diego, Ellie, Peaches si mai ales veverita Scrat, care a fost GENIALA, cu acea ghinda pt care facea atatea sacrificii
Musa.del.Arte pe 22 iunie 2013 19:49
Eu una mi-as dori sa vad mai des personaje de genul Coraline si Brave decat Scrat sau Shrek. E nevoie si de pesonaje inteligente. Si mai des.
Maryanf25 pe 22 iunie 2013 20:33
Intradevar, dar prostia e cel mai usor subiect din care se poate soate comedie. Si avand in vedere ca animatiile de genul sunt destinate intregii familii, comedia nu prea poate sa lipseasca.
janinatr12 pe 23 iunie 2013 11:09
@MusaDelArte De acord cu tine. Si mie mi-a placut Coraline. Dar tu n-ai ras niciodata, copil fiind, cand s-a impiedicat colegul de clasa?! Asa ca, pe langa Coraline ... ura pentru Scrat !
legolas05 pe 22 iunie 2013 20:03
Multe personaje favorite.
alex_il_fenomeno pe 23 iunie 2013 11:35
Shrek, cel mai dement si mai artagos personaj cand situatiile nu sunt de partea lui.
aftermath pe 23 iunie 2013 20:37
Preferatul meu e King Julien din Madagascar.
IchigoWolf pe 23 iunie 2013 22:36
Multe personaje fantastice in filmele animate ... Imi place mult Shrek , Merida (Brave) , Dory (Nemo) , toate personajele din Tangled (in special calul) sunt magnifice , si cam toti din Madagascar sunt hilari :) . Oh , si inca Wall-E si Remy (Ratatouille) care imi plac mult. (sunt o mare fana Disney / Pixar ,ce sa-i faci ^^)
Theodoric pe 23 iulie 2013 21:56
Woody si buzz nu sunt chiar asa de simpatice....
Insa Shrek,Nemo si Sid sunt foarte simpatice si comice

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells