Cele mai bune filme de Paşte la TV

17 Apr 2009
Cele mai bune filme de Paşte la TV

VINERI, 17 aprilie 2009

TRĂIEŞTE! (VA, VIS ET DEVIENS - Franţa, Israel, 2005) – ora 23:10, TVR2. Acţiunea filmului regizat de Radu Mihăileanu este plasată în 1984, când SUA şi Israelul pornesc Operaţiunea Moise, prin care etiopienii evrei din tribul falachas, consideraţi descendenţi ai regelui Solomon şi ai reginei din Saba, sunt repatriaţi. O mamă etiopiană creştină, deci non-evreică, îşi împinge fiul la a se declara evreu, pentru a-l salva de la foamete şi de la moarte.

VOCI INOCENTE ÎN CASA DE CARTON (VOCES INOCENTES – Mexic – SUA -Porto Rico, 2004) – ora 23.20, TVR Cultural. Regia: Luis Mandoki. În anii 80, în El Salvador, izbucneşte, între regimul autoritar şi grupările comuniste de gherilă, un război civil atroce, care nu se va sfârşi decât în 1992. Ca de obicei, victimele colaterale sunt cei care nu aparţin niciuneia dintre tabere. Printre aceştia, Chava, un băieţel de aproape 12 ani, care locuieşte împreună cu mama, sora şi fratele mai mare într-o casă improvizată.

ROB ROY (SUA 1995) - ora 21:30, PRIMA TV. Povestea celebrului Rob Roy (Liam Neeson), un scoţian mândru şi drept, care pune la mare preţ familia şi încearcă să aducă bunăstare în rândul celor pe care îi conduce.

REGĂSIREA (THEN SHE FOUND ME - SUA, 2007), ora 20.00, HBO. Este povestea extraordinară de iubire a unei femei pe care o zdruncină profund despărţirea de soţ şi moartea mamei adoptive. April Epner (Helen Hunt) este o new yorkeză de 39 de ani care încearcă să se refacă după ce evenimentele din viaţa ei au pus-o la pământ, însă o nouă veste îi dă viaţa peste cap, mama sa biologică vrea să o cunoască şi să devină mama pe care nu a avut-o până atunci.

LEGĂTURI BOLNĂVICIOASE (România, 2006) - ora 22,15, PRO CINEMA. Dragostea nu are reguli. Chiar atunci când pare bolnavicioasă, este profundă şi doare. Pentru cei din jur, Kiki si Alex sunt doua prietene foarte bune, dar între cele două se naşte un alt fel de iubire. Pentru familie, Kiki şi Sandu sunt doar doi fraţi obişnuiţi care din când în când se mai ceartă. Totuşi, ei sunt iubiţi. Legături bolnăvicioase, regizat de Tudor Giurgiu, este povestea acestor iubiri interzise.

SÂMBĂTĂ, 18 aprilie 2009

OLIVER TWIST (Franţa, Marea Britanie, 2005) - ora 21.10, TVR1. Filmul lui Roman Polanski este o ecranizare a romanului cu acelaşi nume de Charles Dickens. Anglia secolului al XIX-lea. Oliver Twist, un copil orfan, încearcă să-şi găsească un drum drept în viaţă, dar destinul îl poartă cu violenţă de la un capăt la celălalt al ierarhiei sociale. El e când aruncat nemilos printre săraci şi hoţi, când luat sub protecţia unor oameni bogaţi.

COPIII NEVĂZUŢI (ALL THE INVISIBLE CHILDREN - Italia, Franţa, 2005), ora 22.30, TVR2. La realizarea filmului au participat regizorii Mehdi Charef, Emir Kusturica, Spike Lee, Katia Lund, Jordan Scott, Ridley Scott, Stefano Veneruso, John Woo. Sunt de fapt şapte scurtmetraje strânse într-un proiect unic care a reunit cineaşti extraordinari din diferite ţări. Poveşti despre copiii lipsiţi de copilărie, din Africa până în Brooklyn.

DUPĂ-AMIAZA UNUI TORŢIONAR (România, 2001), ora 23.00, TVR Cultural. Lungmetrajul lui Lucian Pintilie prezintă povestea lui Frantz Tandara, fost torţionar în închisorile comuniste, dispus să vorbească despre crimele sale cu o jurnalistă şi un membru al asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România.

DUMNEZEU PENTRU O ZI (Bruce Almighty - SUA 2003), ora 20.30, PRIMA TV. Jim Carrey interpretează rolul unui reporter de televiziune căruia toate îi merg prost. După ce se luptă să ajungă într-o poziţie mai înaltă şi este concediat şi bătut, crede că e timpul să-l tragă pe Dumnezeu la răspundere pentru dezastrul care este viaţa lui. Dumnezeu apare sub forma lui Morgan Freeman şi îi propune o săptămână în care să aibă puteri nelimitate.

SEARĂ Meryl Streep: The Devil Wears Prada şi Lions for Lambs, HBO. De la ora 21.00, veţi putea urmări Diavolul se îmbracă de la Prada. Bestseller-ul lui Lauren Weisberger a fost transformat şi adaptat pentru marile ecrane în 2006, pentru un public din ce în ce mai nerăbdător. Filmul, care o prezintă pe Meryl Streep în rolul uneia dintre cele mai importante şi mai puternice voci ale modei, a reuşit să întreacă toate aşteptările. De la 22.50, HBO prezintă Războiul ideilor. Robert Redford regizează şi joacă în această odă adusă activismului politic, evocare a trei poveşti strâns legate despre războiul din Irak.

DUMINICĂ, 19 aprilie 2009

UN POLIŢIST CU CAPSA PUSĂ (WASABI- Franţa, Japonia 2001), ora 21.10, TVR1. Hubert (interpretat de Jean Reno) este un inspector de poliţie care adoptă metode de investigare puţin cam dure, dar are totuşi o inimă de aur. După ce îl bate măr (din întâmplare!) pe fiul prefectului, comisarul său îl sfătuieste să-şi ia o mică vacanţă. Astfel, el profită de ocazie pentru a se preocupa mai mult de viaţa sa personală, pe care o neglijase în trecut. Dar primeşte un telefon din Japonia şi un notar îl înştiinţează că Miko, femeia ce trecuse prin viaţa lui acum aproape 20 de ani, a decedat în condiţii misterioase.

FIICA LUI D'ARTAGNAN (LA FEMME MUSKETEER - Croaţia, Germania, SUA - 2004), ora 22:30, TVR2. Cu: Gerard Depardieu, Michael York, Nastassja Kinski, Susie Amy. Valentine D'Artagnan, fiica celebrului muschetar la curtea lui Ludovic al XIII-lea, este mai degrabă îndrăgostită de mânuirea sabiei şi a cuţitelor, decât de viaţa de salon, rezervată fetelor de o oarecare condiţie. Hotărâtă să-i calce tatălui pe urme, tânăra cere să fie primită în garda de muschetari a lui Ludovic al XIV-lea.

ASTERIX ŞI OBELIX CONTRA CEZAR (Asterix et Obelix contre Cesar - 1999), ora 22.30, Antena1.Asterix şi Obelix, cei doi gali neînfricaţi apar pentru prima dată în carne şi oase. Gerard Depardieu, Roberto Benigni, Christian Clavier şi Laetitia Casta ne aruncă într-o luptă homerică împotriva romanilor cei răutăciosi.

O NOAPTE LA MUZEU (Night at the Museum - 2007), ora 20.00, HBO. Noul paznic al Muzeului Natural de Istorie (Ben Stiller) este în pragul unei descoperiri extraordinare. Când vizitatorii pleacă acasă, iar soarele apune, adevărata aventură abia începe pentru că rezidenţii împăiaţi sau refăcuţi din ceară şi plastic, oameni sau animale, creaturi moderne sau preistorice, se trezesc la viaţă noapte de noapte şi au chef de distracţie.

MICI COPII (Little Children -2006), ora 22.25, HBO. Bazat pe romanul best-seller semnat de Tom Perrotta, Little Children urmăreşte viaţa de familie a doi tineri de suburbie, Sarah (Kate Winslet) şi Brad (Patrick Wilson), amândoi având copii, ale căror existenţe relativ terestre şi protejate se intersecteză în locurile de joacă, piscinele şi străzile din mica comunitate în care locuiesc.

LUNI, 20 aprilie 2009

MAREA ÎNCURCĂTURĂ (LA PAGAILLE - Franţa-Canada, 1991), ora 22.00, TVR Cultural. Brigitte si Martin s-au căsătorit de tineri, au devenit foarte repede părinţi, şi-au fost reciproc infideli, iar acum locuiesc separat, Martin păstrând copiii. Totul pare să meargă cum nu se poate mai bine, până în ziua în care Emilie, fata celor doi, e martora unei scene de neconceput: părinţii ei sunt din nou unul în braţele celuilalt.

TACHE (România, 2007), ora 23.15, PRO TV. Regia: Igor Cobileanski. Cu: Mircea Diaconu, Constantin Drăgănescu, Mara Nicolescu, Gabriel Radu, Gabriel Spahiu. Tache este povestea unui gropar de 61 de ani care află că mai are doar două luni de trăit. În acest moment crucial descoperă că, în sfârşit, îşi doreşte ceva de la viaţă: o înmormântare fastuoasă în centrul cimitirului, unde pusese ochii pe un loc de veci superb poziţionat. Bani pentru înmormântare are, prieteni care să îl plângă găseşte, aşa că pune la punct detaliile cu firma de servicii funerare de lux a oraşului: cruce mare, sicriu ecologic, multe coroane de flori şi proaspăt achiziţionatul dric al lui Lady Di. Totul decurge conform planurilor sale până în clipa în care groparul află că locul de veci mult visat a fost dat altcuiva.

MARELE ALIBI (Le Grand Alibi - 2008), ora 20.00. Pierre Collier este mort, asasinat acasă la senatorul Henri Pages. Soţia sa Claire este iniţial principal suspect, dar iţele poveştii sunt tot mai complicate şi, de fapt, oricine l-ar fi putut ucide pe Pierre Collier.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marcusARCUS pe 17 aprilie 2009 09:30
Da.E o lista cam mare si nu prea stiu ce sa vad....
Cupidon_White pe 17 aprilie 2009 09:48
nimic impresionant
mihaibrrrr pe 17 aprilie 2009 12:27
TACHE!! :D abia astept
raduti anca maria pe 17 aprilie 2009 15:08
aceste filme sunt de pasti?jalnic!!!
hanna pe 17 aprilie 2009 16:11
prea tare!!! ecranizari dupa romane! le ador!
raluca pe 17 aprilie 2009 19:52
foarte slab...jalnic
petry pe 17 aprilie 2009 21:15
filmele, pe care televiziunile din RO, le promoveaza de sarbatori (Paste, Craciun), sunt .... mai mult decat jalnice. Sa mai traga cu ochiul pe la RTL, PRO 7, RAI UNO.
lucas pe 17 aprilie 2009 23:16
In loc sa bage marea ecranizare a lui Zeffirelli au bagat cu totul altceva.Numai filme de Paste nu.Stau si ma intreb unde e Isus din Nazaret?
Moldovan Lucian-Adrian pe 18 aprilie 2009 00:00
voiam mult mai multe filme clasice,cu mari actori sau regizori... Ma rog,poate pe viitor. Ce vreau sa mai zic e ca de Craciunul trecut au cam fost unele filme de exceptie.
gregory peck pe 18 aprilie 2009 00:02
vreau mult mai multe filme vechi si cu actori mari....
andrea nicoleta ember pe 19 aprilie 2009 20:33
pacat ca nu se mai reiau filmele clasice
ar fi frumos pentru copii nostri sa vada ceva cu adevarat bun

johnny pe 21 aprilie 2009 11:27
am vazut tache; mi se pare mie sau Domnii comeaga nu prea le au cu filmele? tache e ratat complet - nu stiam ce sa fac sa rad sau sa inchid televizorul. Glumele sunt atat de seci facute, incat filmul n-are cum sa se numeasca nici comedie, nici comedie neagra, nici nimic. Cobileanski, in schimb, e un regizor bun si s-a vazut asta in cateva cadre; dar ca si conceptie generala, filmul e ratat. Imi pare rau, speram ca urmatorale filme ale lui Coblieanski sa fie mai bune.
andrei pe 13 iulie 2009 16:45
buna
vasea pe 10 februarie 2010 20:40
naspa

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells