Cel mai bine plătiţi comici ai ultimului an. Iată suma câştigată de Seinfeld

de Cristina Grigore în 23 Oct 2015
Ocupantul locului zece în top a obţinut 7,5 milioane de dolari din iunie 2014 până în iunie 2015

Revista Forbes a publicat topul celor mai profitabili comici, iar câştigurile celor 10 celebrităţi din lumea spectacolelor şi a producţiilor cinematografice de comedie pornesc de la o cifră impresionantă – 7,5 milioane de dolari. Atât a câştigat, între 1 iunie 2014 şi 1 iunie 2015, Dave Chapelle. Acesta a pornit într-un turneu după mai mulţi ani de pauză şi va avea o apariţie în următorul film al lui Spike Lee, Chiraq.

Cu 8 milioane de dolari, John Bishop se află pe locul nouă în top, sursa principală a câştigurilor sale fiind emisiunea sa anuală BBC Christmas special, dar şi serialul documentar John Bishop’s Australia. Locul opt îi revine lui Gabriel Iglesias, cu 8,5 milioane de dolari. Comicul a putut fi văzut în Magic Mike XXL şi în The Fluffy Movie, însă o mare parte a banilor au venit din spectacolele de comedie.

Louis C.K. a câştigat în ultimul an 9 milioane de dolari. Popularul serial creat de el, Louis, a obţinut în 2014 un premiu Emmy pentru Cel mai bun scenariu de comedie.

Pe locul şase în top îl găsim pe Aziz Ansari, unul din starurile lui Parks and Recreations. Comicul a primit în ultimele 12 luni 9,5 milioane de dolari. O parte considerabilă din sumă a fost generată de volumul lansat în vară, Mondern Romance, o abordare sociologică originală a modului în care se încheagă relaţiile amoroase în era mondernă.

Cu o diferenţă considerabilă, Russel Peters şi Jeff Dunham se pot lăuda cu încasări de 19 milioane de dolari în ultimul an. Peters a fost ales recent unul dintre judecătorii emisiunii NBC Last Comic Standing, iar Dunham îşi justifică mare parte din câştiguri numai prin spectacolele susţinute în hotelurile şi cazinourile din Las Vegas.

Terry Fator se află pe locul trei, cu 20,5 milioane, din care 20 de milioane îi revin, anual, din spectacolele din Las Vegas ale ansamblului hotelier şi de divertisment The Mirage. Pe locul doi, cu 28,5 milioane, se află Kevin Hart. Actorul şi comicul a jucat în filme ca Think Like a Man Too, Get Hard şi The Wedding Ringer. Pentru 2016, mai multe producţii se află în orarul său de lucru.

În fruntea clasamentului tronează Jerry Seinfeld, cu 36 de milioane de dolari. Site-ul Hulu, ce oferă online conţinut audio-video, a achiziţionat recent drepturile de difuzare ale serialului ultra-popular Seinfeld în schimbul a 160 de milioane de dolari.

Topul s-a bazat pe sumele brute primite de comici (înainte de plata taxelor şi a onorariilor de management), pe datele unor siteuri de analiză financiară precum Nielsen, pe informaţii oferite de IMDB şi alte surse (manageri, avocaţi, oameni din industria de divertisment şi interviuri cu starurile).  

Exploreaza subiecte similare:

Jerry Seinfeld, Gabriel Iglesias, Louis C.K., Aziz Ansari, Jeff Dunham, Terry Fator, Kevin Hart, actor

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 23 octombrie 2015 16:37
Jerry Seinfeld inca castiga o grama de bani de pe urma serialului...incredibil.
Zeca_Sergiu pe 24 octombrie 2015 01:57
unde sunt Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco? (The Big Bang Theory) conform imdb castiga 1000000$/episod

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells