Ce spun spectatorii. Cât de evidentă este absența lui Paul Walker din flmul Fast & Furious 7

de Gloria Sauciuc în 19 Mar 2015
Filmarile la The Furious 7 erau finalizate numai pe jumatate atunci când Walker își pierdea viața, în noiembrie 2013, într-un accident auto

Fast & Furious 7 a trebuit să se descurce fără Paul Walker. A mers și așa? Furious 7 este un mare adio pe care și-l ia actorul Paul Walker, însa pâna în momentul în care filmul a luat cu asalt Festivalul South by Southwest cu o proiecție surpriză la miezul nopții, despre care a scris deja presa internațională, dar și cinefilii, au fost întrebări despre numărul de scene din următorul Fast&Furious în care va apărea Walker.

Filmarile la The Furious 7 erau finalizate numai pe jumatate atunci când Walker își pierdea viața, în noiembrie 2013, într-un accident auto, ceea ce a provocat oprirea producției și amânarea datei premierei, în timp ce directorii de studio, producătorii și regizorul James Wan încercau să își dea seama cum să reconstruiasca filmul în jurul filmarilor deja finalizate cu actorul defunct.

Brian al lui Paul Walker este, totuși, un personaj-cheie care ia parte în aproape toate secventele semnificative ale filmului și are, de asemenea, propria evoluție psihologică, însă modul în care producătorii au reușit să integreze materialele filmate cu Walker în montajul final, rămâne impresionant...

Iată cel mai șocant moment (da, chiar mai șocant decât căderea spectaculoasă/parașutarea cu mașinile din avion care este în centrul campaniei de marketing a lui Furious 7): în mare, producătorii filmului au reușit să o scoata la capăt cu bine.

Observatorul neavizat ar putea foarte bine să nu observe nimic în neregula în Furious 7, chiar dacă Brian al lui Paul Walker ramâne un personaj-cheie care ia parte în aproape toate secvențele semnificative ale filmului și are, de asemenea, propria evoluție psihologică.

Nimeni nu ar putea considera seria Fast & Furious de filme în mod special elegante din punctul de vedere al scenariului, însa modul în care producătorii au reușit să integreze materialele filmate cu Walker în montajul final - chiar încorporând un emoționant adio față de actorul Paul Walker - gest care pare firesc, și totuși, rămâne impresionant.

În cea de-a doua scenă în care apare Brian este evidentă folosirea dublelor pentru Walker - doi dintre actori sunt frații actorului - în secvența în care Dom (Vin Diesel) și Mia (Jordana Brewster) discută viitorul lui Brian în timp ce personajul ramâne ciudat de distant, timp de o secvență întreagă. Mai mult, Brian este filmat din spate în timp ce se joacă cu baiețelul său.

În fond, singura filmare completă a lui Brian vine la sfârsitul scenei, actorul având fața învăluită în fum (care ascunde de minune procesarea pe computer).

În cea de-a doua scenă în care apare Brian este evidentă folosirea dublelor...

Există alte câteva momente care ar putea da de gândit mai târziu în film - scena luptei din cel de-al treilea act este întunecată și finalizată rapid, atenâia îndepartându-se de pe fața lui Walker, si finalul care conchide potretul personajului și care conține câteva cadre din unghiuri bine alese.

Furious 7 reușește să câstige un pariu riscant. Ajută, desigur, și faptul că distribuția a fost bine aleasă: atunci când echipa a mers la Abu Dhabi pentru filmari de exterior, spectatorul nu va fi tentat sa observe silueta lui Brian plasat discret în fundal, în timp ce celelalte personaje ies în evidență. Si, în timp ce Vin Diesel duce greul filmului (și este si centrul de interes), lipsa lui Walker nu face filmul să fie mai puțin echilibrat: pâna la urmă, Walker rămâne eroul carismatic al întregii serii.

Exploreaza subiecte similare:

Fast and Furious 7, Paul Walker, Vin Diesel, Jordana Brewster

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 19 martie 2015 09:47
Nu cred ca va afecta absenta lui succesul si popularitatea filmului , din contra va creste din cauza asta , oricum va fi foarte spectaculos filmul si de abia astept sa apara ;) , nu mai e mult....
constantin_balan_ionut pe 20 martie 2015 11:27
Asa este!
Claudynho pe 20 martie 2015 18:16
Dupa ce vom vedea filmul ne vom da seama daca se simte lipsa lui sau nu...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells