Ce este în carte, dar nu vom vedea în filmul Cincizeci de umbre ale lui Grey

de Gloria Sauciuc în 3 Feb 2015
Aproximativ 20 de minute din cele două ore ale filmului sunt dedicate scenelor fierbinţi

Filmul Cincizeci de umbre ale lui Grey nu va înfăţişa nuditate masculină frontală. „Au existat paragrafe în contract în care se preciza clar că publicul nu trebuie să îmi vadă penisul”..., declara actorul Jamie Dornan pentru The Guardian, completând fraza cu un exemplu amuzant de argou britanic.

Actorul lăsa să se înţeleagă că nu este o idee bună să apară în nuditate frontală într-un film care urmează să fie distribuit mainstream: „Doreşti să apari atrăgător unui public cât mai larg, dar nu să-i dezguşti. Nu îţi doreşti să faci ceva nemotivat, urât, obscen. În film nu există sex „nemotivat”.

În aparenţă, draftul original al filmului cuprindea numeroase scene erotice, din întregul florilegiu sexual pe care îl ofera scenariul iniţial. Care scenariu ar fi fost prea exagerat, mai ales că producătorul ţintea să evite un rating interzis minorilor. „Este, să zicem, o proporţie de 50/50% între scenele cu şi fără conţinut sexual”, explica regizorul Taylor-Johnson pentru Variety. „Cred că scenele sexuale fac parte integrantă din povestire. Ele nu sunt elemente gratuite”. Unele relatări iniţiale descriau filmul drept „Mai degrabă romantic decât erotic”.

Scandaloasa scenă cu tamponul a fost eliminată. Versiunea din carte include, într-adevăr, o scenă memorabilă în care Christian Grey îi scoate tamponul Anastasiei Steele într-un fel de preludiu. După producătorii filmului, ei nu au luat în calcul niciun moment filmarea acelei scene. „Nu avea cum să ajungă în film”, relata acelaşi Sam Taylor-Johnson pentru Variety. „Nici măcar nu am luat aşa ceva în calcul”.

De fapt, cantitatea de sex a fost tăiată, în mare, cam la jumătate. După numărarea timpului de proiecţie pe marele ecran, s-a ajuns la concluzia că aproximativ 20 de minute dintre cele aproape 125 ale filmului sunt dedicate scenelor fierbinţi, nici pe departe 50/50, aşa cum declara Taylor Johnson. Pe de altă parte revista americană Vulture estima că scenele sexuale alcătuiau aproape 35-40% din ponderea romanului.

Exploreaza subiecte similare:

Fifty Shades of Grey, Jamie Dornan, Sam Taylor-Johnson

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
dipisicuta pe 1 martie 2015 21:43
Ar fi frumos ca Gloria să ştie că Sam Taylor-Johnson este femeie!!!!!!!!!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells