Cât de bun e Băiatu' tatii?

de Ştefan Dobroiu în 19 Aug 2012
Cât de bun e Băiatu' tatii?

Da, Băiatu' tatii, cea mai recentă comedie a lui Adam Sandler, a fost prost primită de criticii din toată lumea, dar ce uită aceşti critici este că actorul şi producătorul american a prins deja în mreje o anumită nişă a publicului şi că reprezentanţii ei se vor duce la ce orice nouă producţie cu Sandler pe afiş. Da, Băiatu' tatii nu este cea mai bună comedie pe care ai văzut-o în 2012 la cinema, dar în acelaşi timp este o mostră de escapism inofensiv care îţi va umple 115 minute din viaţă fără să-ţi pară rău că ai dat banii pe bilet. Asta dacă nu cumva nu faci parte din nişă, ai fost târât de prieteni la cinema, situaţie în care ar fi bine să insişti să ţi se facă cinste...

Noi la Cinemagia ne chinuim adesea să-ţi spune de ce să te duci la cinema, nu de ce să nu te duci, şi recunoaştem cu sinceritate că da, am râs de câteva ori cu Băiatu' tatii. Este o demenţă totală, în stilul bine cunoscut al lui Adam Sandler, cu umor fizic, o premisă trăsnită, câteva apariţii delicioase ale unor celebrităţi şi.. cam atât. E suficient pentru durata filmului? Pentru unii dintre spectatori sigur e, pentru alţii sigur nu!

Adam Sandler este Donny, un pierde-vară cu Fiscul pe cap după ce nu şi-a plătit impozitele de ani de zile. În urmă cu 30 de ani Donny a ajuns în toată presa după ce, la doar 14 ani, şi-a lăsat însărcinată profesoara, pe doamna McGarricle. Cum aceasta a fost condamnată la închisoare, Donny a primit custodia fiului său Todd, pe care l-a crescut cum a putut până la 18 ani, când Todd s-a făcut nevăzut în lumea largă. Ajuns acum o mare speranţă a lumii investiţiilor şi în prag de însurătoare, Todd (Andy Samberg) se va trezi pe cap cu Donny, pe care a tot încercat să-l uite în acest timp. Ştii cum continuă povestea, căci aceasta nu e cine ştie ce în materie de imprevizibil: Donny se va face plăcut de toată lumea din jurul lui Todd, învăţându-şi în acelaşi timp lecţiile despre paternitate şi maturitate.

Nu am văzut Jack and Jill, filmul care i-a adus lui Sandler zece Zmeure de aur, dar am văzut Oameni mari şi fără minte şi-ţi putem garanta că Băiatu' tatii e câteva trepte mai sus decât comedia din 2010, ce s-a bucurat de un asemenea succes de casă încât în prezent se pregăteşte o continuare. Băiatu' tatii e un prilej şi să-i cunoşti pe Susan Sarandon şi James Caan în roluri foarte diferite de cele din restul carierei lor şi-ţi oferă o nouă incursiune în stilul propriu al lui Sandler. Deci dacă vrei glume misogine, despre masturbare, sex cu persoane în vârstă, incest, pedofilie şi aşa mai departe, Băiatu' tatii e filmul tău.

Cert e că Adam Sandler, în ciuda faptului că se complace în acest gen de comedie populist, poate face mult mai mult şi ne pare rău că pierde vremea interpretând indivizi cu accente ciudate şi cu preocupări şi mai ciudate...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 19 august 2012 16:42
la un buget de 75 mil $ a incasat pana acum doar vreo 50,se vede ca din ce in ce Adam Sandler face mai mult filme proaste
legolas05 pe 19 august 2012 16:42
ce nu prea prind la public
zgrv pe 19 august 2012 16:43
Bun, cu penultima fraza din articolul asta: "Deci dacă vrei glume misogine, despre masturbare, sex cu persoane în vârstă, incest, pedofilie şi aşa mai departe, Băiatu' tatii e filmul tău. " m-ati lamurit sa NU ma duc la filmul asta. O sa fie o mare tampenie... O scarbosenie.
Incepusem sa-mi para rau ca mi-am pierdut timpul citind articolul asta, dar daca ma mai gandesc, va multumesc de info; m-ati scutit de timpul si banii pierduti pe el.

andreeeeeeea pe 19 august 2012 17:38
Pentru Susan Sarandon voi merge sa vad filmul; sunt si fana Adam Sandler, dar glumele din filmele lui sunt din ce in ce mai de prost gust.
Ovidiu239 pe 19 august 2012 18:27
daca e cu adam sandler, automat merita vazut. sper sa fie bun
Han_Solo pe 20 august 2012 09:18
Uitati pe unu care face parte din "nişă".
Tyson_Kyd pe 21 august 2012 04:29
Ba Han_Solo, sa zicem ca tu te uiti la filme cu masochisti, ca astea iti plac, iar omu de fata Ovidiu239 la cele de genul asta, care e problema ta, eu am vazut filmul si e ca majoritatea comediilor de au inceput sa apara . Oameni bunii TREZIREA, asta e comedia din ziua de azi, nu ai cum sa schimbi chestia asta, sa nu imi spuneti ca vreti iar Stan si Bran sau alte comedi vechi carora le-a apus timpul, da au fost super si vor ramane asa, eu unu m-am uitat la ele, dar au fost acum astea au aparut, iar majoritatea filmelor de acest gen sunt bune, se va duce si genu asta de comedie, in care se pune baza pe sex, betie, nuditate si alte tampenii legate de sex, in timp se va pune baza altui gen de comedie, multumitiva cu ce aveti cat inca mai aveti . Lasati fitele si amintirile de acum zeci de ani, ce a fost a fost, ganditiva la ce va fi si nu imi veniti mie cu faze cum ca Sandler a inceput sa joace in comedi nasoale, ultimele filme ale lui sunt Grown Ups si Just Go With It, care au fost foarte bune, iar That's My Boy este filmul sau scos acum . Ce "a inceput sa joace in comedi stupide", asta e cam singura lui comedie de acum, mai neoriginala si nu prea bine facuta, mai bine ziceti oameni buni ca nu va place Adam si lasatil ca are cine sa il urmareasca, voi ramaneti blocati pe youtube la Stan si Bran, Charlie Chaplin, etc. ca doar asta va place, ramaneti blocati in trecut, lasati viitoru sa treaca asa pe langa voi . Nu mai am ce comenta despre lumea asta .
darayawaus pe 19 august 2012 19:45
Nici daca m-ar ingropa toti prietenii mei in mancare si bautura, nu m-ar putea convinge sa mai vad un film cu Adam Sandler. Chiar daca ar exista printre ei vreun fan ratacit de-al "starului", idee ingrozitoare doar la o simpla mentionare, sunt ferm convins ca nici acea "oaie pierduta" n-ar da banii pe bilet. Dar sunt destui amatori, asa ca lipsa mea din cinema va trece neobservata. Vizionare placuta celorlalti!
cosmin742000 pe 20 august 2012 19:58
Adam Sandler e cam terminat
Tyson_Kyd pe 21 august 2012 04:31
Zici tu asta ? Cam jenanta situatia, avand in vedere ca nu esti de seama si teapa lui, ca sa zici asa ceva si nici macar nu ai ceva concret ca sa susti o asemenea jignire . Mai bine veziti de ale tale .
lory5562 pe 21 august 2012 14:55
Misto film din cate aud la unii
Tyybi1 pe 21 august 2012 15:26
Adam Sandler a inceput sa joace doar in filme de duzina castigand Zmeura de Aur. Continuand asa va castiga an de an acest premiu.
Pavel.F pe 22 august 2012 17:18
sper sa fie o comedie cat de cat buna.Adam Sandler are cateva filme bune sper sa fie si acesta un film bun.
alex_il_fenomeno pe 1 septembrie 2012 13:46
de vazut doar cu grupul de prieteni , asa cred ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells