Carey Mulligan, la 28 de ani

de Ştefan Dobroiu în 23 Mai 2013
Pe ecrane în Marele Gatsby, Mulligan a lansat la Cannes Inside Llewyn Davis

Carey Mulligan va împlini săptămâna viitoare 28 de ani şi se bucură de o perioadă foarte plină a carierei ei. Marele Gatsby, în care face echipă cu Leonardo DiCaprio şi Tobey Maguire, a devenit un neaşteptat succes de casă în SUA (s-a clasat şi în România pe primul loc în box office, cu un onorant al doilea loc în topul celor mai bune debuturi ale anului, întrecut doar de Iron Man 3!). Mai mult, filmul ei Inside Llewyn Davis (foto), regizat de fraţii Coen, a fost foarte bine primit la festivalul de la Cannes, eveniment aflat încă în desfăşurare.

Sunt toate şansele s-o fi văzut prima oară în Pride & Prejudice, ecranizarea după Jane Austen care i-a adus lui Keira Knightley o nominalizare la Oscar. Faima mondială o obţine cu An Education în 2009, la doar 24 de ani, când o interpretează cu o imensă sensibilitate pe Jenny, o elevă de liceu care se îndrăgosteşte de un bărbat mai în vârstă, fiind nevoită ulterior să suporte consecinţele. Rolul a transformat-o într-una din cele mai dorite actriţe de la Hollywood, iar următorul titlu din filmografie este prost primitul (dar aşteptatul) Wall Street: Money Never Sleeps, unde împarte ecranul cu Michael Douglas şi Shia LaBoeuf, cu ultimul începând şi o relaţie sentimentală.

Lăudată din nou pentru Să nu mă părăseşti, ecranizarea după Kazuo Ishiguro unde face iarăşi echipă cu Keira Knightley, dar şi cu noul Spider-Man, Andrew Garfield, Mulligan impresionează şi în Ruşine / Shame, filmul care i-a adus lui Michael Fassbender un premiu de interpretare la Veneţia. Cu următoarea producţie, Drive, actriţa ajunge la Cannes, producţia lui Nicolas Winding Refn intrând în competiţia pentru Palme d'Or şi câştigă râvnitul premiu de regie.

Pe principiul "puţin, dar bun", Carey Mulligan preferă să se implice în puţine producţii, dar acestea au întotdeauna lipici la premii. Nu va face excepţie, cu siguranţă, Marele Gatsby, pe care l-am tot aşteptat după o inexplicabilă amânare anunţată anul trecut. Ecranizarea ni-l arată pe Leonardo DiCaprio în rolul titular, iar pe Tobey Maguire (Mulligan face colecţie de Spider-Man-i, se pare) în cel al lui Nick Carraway, scriitorul aspirant venit în New York-ul anilor '20, unde se lasă atras în lumea petrecerilor luxoase şi-a lumii oamenilor extrem de bogaţi. Carey Mulligan o interpretează pe Daisy Buchanan, iar Isla Fisher pe Myrtle Wilson. Evident un candidat serios la Oscarurile de la anul, Marele Gatsby s-a lansat în România pe 17 mai.

După Inside Llewyn Davis, noul film al fraţilor Coen, Carey Mulligan va călca pe urmele lui Audrey Hepburn în remake-ul la My Fair Lady, iar apoi se pregăteşte pentru premiera lui 2013, I Walk with the Dead, şi pentru action-ul SF Outback, aşteptat în 2014.

Până atunci, începe producţia la Hold on to Me. E o schimbare de gen pentru Mulligan, care lasă rolurile foarte dramatice pentru un thriller despre o femeie care vrea să profite de un bărbat, numai că planurile nu-i ies deloc cum se aştepta. Partenerul de ecran este Robert Pattinson.

Exploreaza subiecte similare:

The Great Gatsby, An Education, Never let me go, Shame, Pride & Prejudice, Carey Mulligan, Inside Llewyn Davis, Wall Street: Money Never Sleeps, Drive, Robert Pattinson, Michael Fassbender

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Musa.del.Arte pe 23 mai 2013 21:59
Never let me go a fost cel mai bun rol al ei de pana acum. Astept mai mult de la ea.
alex_il_fenomeno pe 26 iunie 2013 14:59
Imi plac filmele cu muzica, un motiv in plus pentru mine de a-l urmari.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells