Caravana Metropolis ajunge la Sibiu

16 Iul 2013
Între 16 şi 21 iulie, proiecţii în aer liber gratuite în Piaţa Mică din Sibiu

În perioada 16-21 iulie, în fiecare seară, începând cu ora 21:30, Asociaţia Culturală Metropolis îi invită pe sibieni la proiecţii de film în aer liber. Prin evenimentul Cinema în aer liber, Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurate de această dată într-un mediu neconvenţional. Actori îndrăgiţi vor putea fi urmăriţi în producţii semnate de mari regizori ai lumii, ca Wes Anderson, Thomas Vinterberg sau Michael Haneke.

Caravana Metropolis aduce în România un concept popular peste hotare, “Cinema în aer liber”, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din România, de 120 m², şi un proiector de 17.000 de lumeni, care au uimit publicul, anul trecut. Publicul braşovean se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de şase surprize cinematografice, atât producţii internaţionale, cât şi româneşti, premiate la festivaluri internaţionale de film. Filmele selectate împacă toate gusturile, atât pe ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschi.

1. Aventuri sub clar de lună (Moonrise Kingdom) - marţi, 16 iulie, ora 21:30 - În avanpremieră în România, regizat de Wes Anderson, cu Bruce Willis, Bill Murray şi Edward Norton în rolurile principale, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu, în competiţie la Cannes 2012.

2. În casă (Dans la maison) - miercuri, 17 iulie, ora 21:30 - Nominalizat la Cesar şi Goya, premiat la Toronto şi San Sebastian, filmul lui Francois Ozon este povestea adevărată a unui băiat de 16 ani, ce pătrunde în casa unui coleg de şcoală despre care începe să scrie eseuri pentru ora de literatură. Intervenţiile băiatului vor declanşa o serie de întâmplări scăpate de sub control.

3. Vânătoarea (The Hunt) - joi, 18 iulie, ora 21:30 - Câştigătorul Oscarului European pentru Cel mai bun scenariu este filmul care i-a adus lui Mads Mikkelsen un premiu la Cannes pentru Cel mai bun actor.

4. Născut a doua oară (Twice Born) - vineri, 19 iulie, ora 21:30 - în regia lui Sergio Castellitto, prezentat în avanpremieră în România, a fost selecţionat la Toronto şi este o frumoasă poveste de dragoste ce îi are ca protagonişti pe Penelope Cruz şi pe Emile Hirsch (Into the Wild).

5. Superstar - sâmbătă, 20 iulie, ora 21:30 - Prezentat în avanpremieră în România, filmul a făcut parte din competiţia Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia şi spune povestea unui bărbat obişnuit, care descoperă într-o zi că a devenit extrem de faimos.

6. Iubire (Amour) - duminică, 21 iulie, ora 21:30 - Filmul lui Michael Haneke, câştigător al Oscarului pentru cel mai bun film străin şi al marelui premiu de la Cannes de anul trecut spune povestea sensibilă de dragoste la vârsta a treia.

Intrarea la proiecţiile din cadrul evenimentului „Cinema în aer liber” este gratuită.

Exploreaza subiecte similare:

Moonrise Kingdom, Dans la maison, The Hunt, Superstar, Amour

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells