Captură la dublu: momente tari, dar şi poante nesărate

de Gloria Sauciuc în 11 Iul 2013
The Heat/Captură la dublu rulează în premieră la cinema de vineri, 12 iulie

Dacă vreţi să o vedeţi pe Sandra Bullock încercând să scape de o alună ce i-a intrat în nară, ori pe supraponderala Melissa McCarthy căzând grămadă de pe un gard în urmărirea unui dealer, The Heat/Captură la dublu este filmul vostru.

Trebuie să spunem din capul locului că genul de umor al lui The Heat e facil, de tipul gagurilor, mizând mult pe scălămbăielile şi strâmbăturile protagonistelor. Totuşi, glumele nesărate (în unele cazuri şi pentru că sunt clişeistice) sunt alternate de câteva ori cu momente absolut delicioase.

Ne-a plăcut Melissa McCarthy în Bridesmaids/Domnişoare de onoare şi Identity Thief/Hoaţa de identitate, şi de atunci am vrut să o revedem într-un nou film. Acum avem ocazia; mai mult, o secondează pe Sandra Bullock, formula fiind una câştigătoare, căci între cele două actriţe este o bună chimie.

Dar cam tot ce am învăţat din filme despre procedurile poliţieneşti, ne dezvaţă această comedioară poliţistă, în care agenta FBI Sarah Ashburn (Bullock) şi poliţista Shannon (McCarthy) sunt puse de scenaristă să acţioneze destul de amatoriceşte, doar pentru a ne mai smulge câteva zâmbete. E deranjant că scenarista Katie Dippold (cu experienţă în scrierea serialului TV Parks and Recreation) se foloseşte rudimentar de formula din producţiile de tip „buddy film”. Scenarista le face forţat diametral opuse pe cele două reprezentante ale legii - tocmai pentru a ne arăta cu degetul cât de tare trebuie să ne amuzăm că cele două femei sunt obligate să facă echipă. Formula „poliţistul bun + poliţistul rău e luată ad literam de scenaristă - aşa că iat-o pe Bullock agentă FBI ca la carte, spilcuită, genul şef de promoţie şi pe McCarthy poliţista dintr-o bucată, ce aplică legea străzii, lălâie şi tare de gură.

Sunt şi secvenţe în care umorul ar fi putut să crească, altele în care poantele pot fi sursă bună de inspiraţie pentru spectatori. Trailerele ce s- au lansat până acum au prins mare parte dintre secvenţele tari, însă. Scenarista Katie Dippold nu are niciun Dumnezeu, şi se ia de tot ce se poate, de frică - probabil - să nu dea greş în efortul de a ne amuza: se ia de „bărbăţia” şefului poliţistei Shannon (McCarthy) - secvenţa cu căutarea „biluţelor” şefului e magistrală, de faţa agentei Ashburn (chiar aşa, oare cum reuşeşte să-şi epileze aşa de bine faţa?), de anatomia feminină, chiar şi de afecţiunile genetice etc.

Pe de altă parte, sunt momente din firul acţiunii ce nu duc nicăieri - ca îmbarcarea familiei lui Shannon într-o camionetă - căutându-se doar efectul comic dat de înghesuirea unei familii numeroase (plus a unui dog german) într-un spaţiu strâmt.

Per total, The Heat îi poate capta deplin pe spectatorii care nu merg cu aşteptări foarte mari.

Exploreaza subiecte similare:

The Heat, Melissa McCarthy, Katie Dippold, Sandra Bullock

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
NuNRG pe 11 iulie 2013 16:51
pe 12? pai deja au fost oameni de au vazut-o pe 10..
Gloria pe 11 iulie 2013 18:05
au vazut in regim de avanpremiera, la alt cost si nu in toate cinematografele. premiera e maine, pe 12.
tonymaestrul pe 11 iulie 2013 21:30
abia astept sa merg sambata . am facut rezervare :)
Sorin87 pe 12 iulie 2013 01:48
cred ca o sa rad foarte bine la comedia asta
alex_il_fenomeno pe 29 iulie 2013 14:20
Il voi urmari pentru a vedea de ce este in stare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells