Breaking News: George Piştereanu şi Ada Condeescu, protagonişti în Loverboy

de Gloria Sauciuc în 14 Oct 2010
Breaking News: George Piştereanu şi Ada Condeescu, protagonişti în Loverboy

Al doilea lungmetraj al lui Cătălin Mitulescu se află în producţie, filmările fiind în plină desfăşurare în acest moment la Cernavodă,  şi va fi lansat în cinematografele româneşti în 2011. Regizorul renunţă la titlul adolescentin "Un balon în formă de inimă" în favoarea mai curajosului Loverboy, titlul de lucru al acestei  coproducţii România/Suedia/Franţa/Serbia fiind Loverboy (ex-Un balon în formă de inimă). George Piştereanu şi Ada Condeescu primesc rolurile principale, după ce multi-premiatul Eu când vreau să fluier, fluier i-a adus în atenţia publicului tot ca protagonişti.

Personajul masculin principal are şi în Loverboy probleme cu legea, peste aceasta împletindu-se povestea de iubire între personajul lui Piştereanu şi cel al Adei Condeescu. Loverboy spune povestea lui Luca (George Piştereanu) - un tânăr de 20 de ani din Hârşova, care cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le plasează mai departe unei reţele din Constanţa. Pentru poliţistii de la trafic de persoane, această tehnică de racolare se numeşte "metoda prin îndrăgostire", iar cei ce o practică sunt denumiţi "loverboys". Luca se plimbă cu scuterul prin câmpiile arse de soare, are grijă de bunicul său şi agaţă fete prin satele sărace de lângă Dunăre. Viaţa lui se schimbă în momentul în care se îndrăgosteşte de Veli (Ada Condeescu). Luca pare hotărât să renunţe la tot ceea ce făcea până acum pentru a rămâne cu ea. O plângere depusă împotriva lui de o fosta iubită şi presiunea din partea şefului îl forţează să facă o alegere; va renunţa sau nu la Veli?

Alături de George Piştereanu şi Ada Condeescu joacă Bogdan Dumitrache, Clara Vodă, Coca Bloos, Ion Besoiu, Remus Mărgineanu şi Alexandru Mititelu (Finu din Eu când vreau să fluier, fluier), plus alţi actori neprofesionişti, într-o distribuţie de peste 30 de personaje. Filmările au loc în 15 locaţii din Constanţa şi împrejurimi şi se vor încheia la jumătatea lunii noiembrie.

George Piştereanu intră în filmul Loverboy cu experienţa personajului din Eu când vreau să fluier, fluier pe care l-a creat cu multă intuiţie şi talent, Silviu devenind comparabil cu personaje mai celebre, ca Sonny Wortzik, din Dog Day Afternoon, sau Jim Stark, din Rebel Without a Cause - ca să nu mai vorbim de recentul Malik El Djebena, din Un prophète. Personajului Luca, pe care îl va crea în Loverboy, Piştereanu  i-ar putea da, tot în virtutea datelor native,  carisma unui erou ca George Roundy (interpretat de Warren Beatty în filmul Shampoo, 1975).

Cătălin Mitulescu şi-a făcut debutul în lungmetraj cu filmul Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii. Producţia a câştigat Premiul Un certain regard pentru cea mai bună interpretare feminină (Dorotheea Petre) la Festivalul de la Cannes în 2006. Strada Film (producătorul român) a fost înfiinţată în anul 2004 de către regizorul Cătălin Mitulescu şi are în palmares lungmetrajele Ryna, Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii şi Eu când vreau să fluier, fluier.

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
andreiu7z pe 14 octombrie 2010 12:11
Eu sper ca viitorul film ce va fi lansat in 2011 - Loverboy - va avea cel putin acelasi succes de care s-a bucurat filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier". Se pare sa se urmareste, intr-un fel, aceiasi tematica, in care George Piştereanu primeste din nou un rol de "baiat rau" iar Ada Condeescu imbraca haina unei victime. Probabil ca regizorul s-a axat pe tema "traficului de persoane" deoarece la noi este in floare, acestuia fiindu-i mult mai usor sa se inspire. Un lucru pozitiv ce-l putem remarca inca de la inceput este faptul ca s-a renuntat la intitularea filmului "Un balon în formă de inimă", un titlu neinspirat si nepotrivit pentru acesta pelicula ce urmeaza sa fie lansata.
cetateanu pe 14 octombrie 2010 13:33
Pare destul de interesant si foarte actuala idea acestui film.Cei 2 actori principali mi-au placut in ''Eu cand vreau sa fluier, fluier" , dar nu cred ca este in avantajul lor sa joace personaje de aceiasi factura.
Dragomara pe 14 octombrie 2010 13:45
Hmm... plictisitor subiect, plictisitori actori - Ada Condeescu mi s-a părut de-a dreptul penibilă în "Eu când vreau să fluier...". În ceea ce-l priveşte pe regizor, singura peliculă în care l-am admirat este "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", însă având în vedere că de data asta este vorba de o copoducţie am să-i dau măcar şansa unei vizualizări (din oficiu). :D
melody10 pe 14 octombrie 2010 16:49
Sper ca va avea suces si acest film. Iar faptul ca cei doi actori vor juca iar impreuna mi se pare o idee buna, deoarece se vede ca exista o chimie intre ei.
kingdogg69 pe 14 octombrie 2010 18:51
O gura de aer proaspat pentru filmul romanesc, sufocat de Sergiu Nicolaescu si Florin Piersic.
rizea.alex70 pe 14 octombrie 2010 19:50
Par niste actori talentati...sper sa mai joace in multe film....care sper sa ne aduca succes in lumea cinematografiei....bravo lor!
RomaniaMare pe 14 octombrie 2010 20:34
Succese! Sunt 2 actori de mare viitor!
Ma adaug si eu spuselor lui kingdogg69 de mai sus,ca George si Ada (si nu numai ei, aici se pot include multi actori din generatia noua) reprezenta o gura de aer proaspat si atit de necesar cinematografiei romanesti sufocate in ultimii ani de Nicolaescu si Piersic,care au fost cineva la viata lor ,dar ar trebui deja sa se retraga, sa faca loc celor tineri si cu idei ,altfel risca sa cada in ridicol, ca multi alti actori si regizori, ca ..... ca si Iurie Darie de exemplu. :))

Piratu pe 14 octombrie 2010 20:35
Am ajuns si noi sa avem filme care le asteptam sa apara in 2-3 ani
dorina dumitru pe 29 octombrie 2010 22:17
de ce nu se comenteaza nimic despre restul echipei?imagine.sunet
dana dogaru pe 29 octombrie 2010 22:18
sigur o sa mai faca si altele...........de abia astept sa l vad

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells