Boyhood ar putea câştiga patru premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film

de Cristina Grigore în 5 Feb 2015
Experţii în predicţii îşi prezintă ultima analiză legate de viitorii câştigători ai premiilor Academiei Americane de Film

Cea mai recentă analiză referitoare la şansele la Oscar ale filmelor nominalizate indică producţia Boyhood ca având cel mai mare procentaj într-un grafic al şanselor acordate de criticii înscriși pe GoldDerby.com.

Site-ul menţionează că, în ciuda faptului că nu a ieşit câştigător la gala premiilor oferite de Asociaţia Producătorilor Americani şi la premiile Screen Actors Guild – filmul lui Richard Linklater beneficiază de susţinerea a 13 din cei 19 critici de film ai GoldDerby şi are 8/13 şanse de câştig la premiile Academiei.

Birdman este totuşi mult încurajat de premiul oferit de Asociaţia Producătorilor – din 2006 încoace titlul câştigător la Producers Guild Awards a fost rostit şi la categoria Cel mai bun film la gala Oscarurilor. Cu toate acestea, doar cinci dintre criticii GoldDerby au votat pentru Birdman, iar şansele acestuia la premiul cel mare sunt de 27/10.

Potrivit experţilor, Boyhood ar putea câştiga patru trofee de top: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Richard Linklater), Cea mai bună actriţă în rol principal (Patricia Arquette) şi Cel mai bun montaj.

Cu rate mult mai mici de câştig în ce priveşte marele premiu, The Grand Budapest Hotel ar avea totuşi şanse la o statuetă pentru Cel mai bun scenariu original, Cele mai bune costume şi Cea mai bună scenografie. La categoriile Efecte Vizuale şi Montaj de sunet preferatul experţilor este Interstellar. Premiul pentru Cel mai bun actor ar putea merge astfel către Eddie Redmayne (TheTheory of Everything), iar cel pentru Cea mai bună actriţă i-ar putea fi oferit lui Julianne Moore (Still Alice).

Whiplash s-ar putea alege cu premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar (J. K. Simmons), tot lui revenindu-i premiul pentru Cel mai bun mixaj de sunet.

The Imitation Game are şanse la premiul pentru Cel mai bun scenariu adaptat, Birdman îşi va adjudeca premiul pentru imagine, iar Guardians of the Galaxy va pleca acasă cu trofeul pentru Cel mai bun machiaj şi Hairstyling. Selma are şanse la statueta pentru Cel mai bun cântec, mai spun experţii.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2015, Boyhood, Birdman, The Grand Budapest Hotel, Interstellar, Guardians of the Galaxy, The Imitation Game, Whiplash, Still Alice, The Theory of Everything, Selma

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 5 februarie 2015 10:59
Cea mai buna actrita in rol SECUNDAR* pentru Patricia Arquette.
In rest, sunt relativ ok predictiile. As vrea sa aud de o mare surpriza in randul categoriilor Cel mai Bun Actor/Actrita si sa castige altcineva decat cei mentionati, dar ramane de vazut.

XShadowX pe 5 februarie 2015 11:41
Foarte bine ! Merita ! Dintre toate Boyhood a fost ceva spectaculos si cu filmarea in acesti 12 ani si tot ! Cea mai buna actrita si cel mai bun scenariu si cel mai bun film as zice eu ca merita !
zeno.marin pe 6 februarie 2015 00:41
"Birdman este totuşi mult încurajat de premiul oferit de Asociaţia Producătorilor"*
* = desigur este vorba despre ASPO (Asociatia Producatorilor de Oua).

Strict pentru amuzament, iata o versiune adaptata a celebrei melodii din anii 60 a Gunoierilor (The Trashmen - Surfin' Bird): https://www.youtube.com/watch?v=2WNrx2jq184

Ghemot pe 7 februarie 2015 14:10
Eu zic că ar merita să câștige Boyhood Oscarul la cel mai bun film pentru că este ceva care nu s-a mai realizat până acum. Am avea nu doar un film foarte bun, ci și o premieră cinematografică.
Sigur că și celelalte filme nominalizate sunt foarte bune. The Theory of Everything și The Imitation Game le-am putea asocia cu A Beautiful Mind, deci nu ar fi o noutate. American Sniper l-am putea asocia cu The Hurt Locker. The Grand Budapest Hotel cu Hugo. Și așa mai departe....
Însă un proiect precum Boyhood nu am mai văzut până acum. De aceea cred că merită să câștige chiar la categoria Cel mai bun film!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells