Bob Odenkirk: „Avem mai multă comedie în cel de-al treilea sezon Better Call Saul”

de Cinemagia în 21 Iun 2017
Prequel-ul popularului serial Breaking Bad se difuzează în fiecare zi de joi, de la ora 22, pe canalul AMC

Sezonului 3 al serialului Better Call Saul, prequel-ul popularului serial Breaking Bad, se difuzează în fiecare zi de joi, de la ora 22, pe canalul AMC. Bob Odenkirk, actorul din rolul protagonistului, a răspuns unei serii de întrebări odată cu lansarea noului sezon, răspunsuri pe care le redăm mai jos. După cum ştim, înainte de a fi Saul Goodman, era Jimmy McGill. Și dacă îi spui Jimmy, o să ai necazuri mari. Prequel-ul „Breaking Bad" îl urmărește pe Jimmy McGill (Bob Odenkirk), un avocat de duzină, pe măsură ce se transformă în avocatul certat cu etica al lui Walter White – Saul Goodman. Serialul va urmări transformarea lui Jimmy în omul care pune cuvântul „criminal” în sintagma „avocat criminalist”.

Vă surprinde popularitatea imensă a serialelor Breaking Bad şi Better Call Saul? 

Bob:  Da, cu siguranță, pentru atât de multe motive. Când m-am alăturat serialului Breaking Bad, aproape de finalul celui de-al doilea sezon, se lupta să găsească o audiență pentru a rămâne pe TV. Asta pentru că AMC l-a difuzat doar în America. Apoi a apărut serviciul de streaming, care îți permitea să faci streaming, iar show-ul a fost perfect pentru acest tip de serviciu. Am reușit să dezvoltăm această audiență imensă, iar practic, tehnologia a salvat show-ul.

În ceea ce privește Better Call Saul, mă așteptam să fim complet nemulțumiți pentru încercarea de a urmări Breaking Bad. M-a surprins deschiderea pe care oamenii ne-au oferit-o, șansa pe care criticii ne-au dat-o. Am fost foarte surprins și recunoscător. Mereu mă întreb câte țări au același scenariu cu avocați, dacă aceștia își urmează meseria într-un mod similar. Evident, oamenii se referă la mai multe aspecte ale serialului, inclusiv relația dintre cei doi frați.

Cât de greu este să te reconectezi cu personajul în fiecare sezon? Cum te asiguri că nu te plictisești în fiecare sezon având în vedere că serialul este unul profund?

Bob: Acestea sunt întrebări foarte bune. Am fost foarte intimidat. Când am început să-i construiesc personajul, iar atunci când zic ”eu” mă refer la Vince Gilligan, Peter Gould și cu mine. Scenariștii și cu mine, lucrând împreună. Aveam o schemă destul de deschisă pentru că Saul Goodman îi spune lui Walter White că numele său real nu este Saul Goodman, este totul un truc, de fațadă. Astfel că ni s-a permis să inventăm cine era el cu adevărat, pentru că nu l-am văzut în viața sa personală niciodată. A fost grozav. Am avut multă libertate în primul sezon, a fost totul despre descoperire.

În al doilea sezon a fost intimidant să ne reconectăm și să păstrăm autenticitatea a ceea ce creasem. M-am luptat cu asta si practic am trasnpirat si am muncit din greu sperând să se lege într-un fel.

În al treilea sezon, cel care se difuzează acum, am simțit că aveam toți mai multă încredere în fiecare aspect: cum să jucăm personajul, cum să scriem personajul, în cazul scenariștilor, în câte locuri ar putea personajul să meargă. Avem mai multă comedie în cel de-al treilea sezon, cuprinde mai multe scene comice.  Cred că ne simțim în siguranță acum să facem o scenă sau două pur comice. Acesta era unul din lucrurile de care nu eram siguri atunci când am început, iar acum știm exact câte putem să facem.

Cauți roluri de personaje de o moralitate îndoielnică ori ele și creatorii lor te caută pe tine?

Bob: Încă o întrebare grozavă. Cred că răspunsul este că ele mă caută pe mine! Din o mulțime de motive, nu am o tonă de scenarii pe birou pe care trebuie să le iau și să le studiez. Am o echipă de management și agentul meu care se uită la aceste lucruri, dar cred că ai dreptate, am un fel de loc propriu în piața personajelor duplicitare care sunt într-un fel sobre.

Într-un interviu recent ai declarat că toți oamenii sunt clovni triști, aceasta este cheia comediei.  Cât de important și posibil este să rămâi optimist în ziua de astăzi?

Bob: Da, acum vorbesc doar despre mine...Nu sunt un om optimist și îmi este foarte greu să fiu optimist, așa că nu am cele mai optimiste gânduri despre lumea de astăzi. Îmi pare rău.

Care personaj este mai greu de interpretat? Saul sau Jimmy?

Bob: Cred că Jimmy ar fi mai dificil, însă Jimmy este mai plăcut de interpretat. Cu el se întâmplă mai multe lucruri. Își analizează constant deciziile, cu excepția situațiilor în care este atras într-o schemă. Atât Saul cât și Jimmy împart o anumită caracteristică distractivă, fiind aceeași persoană, evident, dar amândoi sunt atrași într-o manieră pozitivă în tot felul de scheme pentru a încerca să își salveze pielea. Dar în afară de acest aspect, Saul este un personaj mai ușor de interpretat, nu are atât de multe fețe.

Dacă ai nevoie de un avocat la cine ai apela? La Saul sau la Jimmy?

Bob: Oh, la Jimmy! Despre Saul se știe că este acolo doar pentru el și se folosește de oameni. A luat o decizie să fie un mercenar al legii. Cred că, cel puțin cu Jimmy, există o urmă de etică și interes pentru a servi clientul, încercând să ajute oamenii ori să folosească tacticile de avocat într-o manieră benefică pentru client, în timp ce Saul se gândește exclusiv la beneficiile proprii.

Exploreaza subiecte similare:

Bob Odenkirk, Better Call Saul, Breaking Bad

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 21 iunie 2017 23:00
Imi place serialul; il urmaresc cu placere tocmai pentru arta manipularii la care Saul este maestru.
xerses pe 21 iunie 2017 23:01
Scuze, am vrut sa spun Jimmy, desigur.Pentru el merita sa privesc cu mare interes.Desigur ca si Saul este un personaj extrem de interesant.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells