Black Widow, cât pe ce să i-o ia înainte lui Iron Man

de Cristina Grigore în 30 Sep 2014
Un film care să o aibă în centru pe îndrăgita luptătoare din benzile desenate Marvel a fost gata să fie realizat în 2004

Odată cu succesul avut de Scarlett Johansson în filmele Marvel ca interpretă a lui Black Widow, fanii sunt tot mai dornici să vadă un film în care să evolueze în rol central chiar îndrăgitul personaj feminin. Deşi producătorii au fost de acord cu ideea, este încă neclar când se va pune în mişcare proiectul. Se pare însă, potrivit celor de la comicbookresources.com, că o astfel de peliculă era gata să fie realizată în 2004.

Scenaristul David Hayer a livrat, la cererea expresă a studiourilor Lionsgate (cei de deţineau pe atunci drepturile de producţie aferente), o adaptare destul de fidelă benzilor desenate în care apărea Black Widow. La acea vreme, o serie de filme ce aveau în rol principal eroi de genul feminin evoluaseră încurajator la box office: Resident Evil, Lara Croft: Tomb Rider şi Kill Bill. Însă eşecul lui Aeon Flux a pus capăt intenţiei Lionsgate de a lansa un film Black Widow – Aeon Flux a avut cronici slabe şi încasări de doar 52 de milioane de dolari internaţional, la un buget de producţie de 62 de milioane de dolari.

„Aeon Flux nu a avut o lansare reuşită, iar la trei zile de la debut, studioul a hotărât: ‘Nu credem că este vremea să facem acest film’. Am acceptat decizia lor drept o consecinţă a pieţii suprasaturate pe acest segment, dar a fost dureros”, a explicat Hayer.

Black Widow a apărut pe marile ecrane abia în 2010, în cea de-a doua parte a aventurilor lui Iron Man, iar personajul, inspirat din benzile desenate moderne ale Marvel, a apărut ulterior în mai multe adaptări ale studioului.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells