Bioshock intră pe linie dreaptă

de Ştefan Dobroiu în 8 Apr 2009
Bioshock intră pe linie dreaptă

Regizorul trilogiei Piraţii din Caraibe anunţă că nu-şi mai doreşte o continuare, publică cei de la Variety. Gore Verbinski, în programul căruia se îngrămădesc în acest moment cel puţin şapte proiecte, s-a oprit asupra celui mai spectaculos dintre ele: ecranizarea unuia dintre cele mai apreciate jocuri ale începutului de mileniu, BioShock.

Cartea de vizită a proiectului este de toată frumuseţea. Scenarist este John Logan, omul din spatele Gladiatorului premiat cu cinci Oscaruri, al Aviatorului şi al Ultimului samurai. Nici sursa nu-i deloc neglijabilă: un "must" pentru orice gamer care se respectă, Bioshock are toate atuurile pentru o ecranizare de succes, în stare să obţină toate Oscarurile tehnice. Acţiune, violenţă, întorsături de situaţie şi implicaţiile filozofice extreme vor captiva orice amator de SF-uri sociale.

Localizat într-un 1960 alternativ, sângeroasele lupte corp la corp ale jocului au loc în oraşul subacvatic Rapture, construit de magnatul Andrew Ryan, preocupat să creeze o societate utopică, o alternativă la cea de "afară", controlată de autorităţi politice şi religioase tot mai abuzive.

După o perioadă de dezvoltare, Rapture intră în declin pe măsură ce locuitorii săi exagerează cu experimentele genetice şi refuză să respecte unica lege a Ryan: întreruperea oricărui contact cu exteriorul. Personajul principal, încă nedistribuit, este Jack, pasagerul unui avion care se prăbuşeşte deasupra cupolei oraşului şi ajunge în interior. Jack va trebui să evite complicatele sisteme de apărare ale oraşului, dar şi locuitorii mutanţi ai acestuia. Cei mai periculoşi sunt Taţii cei mari, fiinţe enorme, protejate de costume ca de scafandru, care apără Micile surori, creaturi cu aspectul unor fetiţe, purtătoare de ADN modificat în stare să ofere fel de fel de puteri celui care le ucide. Una din marile provocări ale jocului este tocmai această importantă decizie pe care trebuie s-o ia Jack, să ucidă sau să salveze Micile surori, ceea ce va influenţa şi finalul aventurii protagonistului în Rapture. Bineînţeles, Hollywood-ul îl va transforma pe Jack într-un erou pozitiv, dar fii fără grijă: dacă Verbinski respectă spiritul jocului, filmul său va fi unul deosebit de violent.

Iată mai jos trailerul jocului, grafica acestuia trebuind, prin contract, să se regăsească în aspectul final al filmului. Atentie, trailerul este foarte violent.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Daneil pe 8 aprilie 2009 20:59
Extraordinar ! Abia astept acest film deoarece jocul este foarte bun cu o poveste foarte buna, captivanta si cu multe rasturnari de situatie, cu actiune multa, cu personaje foarte bine conturate si un decor extraordinar. Cred ca acest film facut dupa jocul video Bioshock va fi unul dintre cele mai bune filme facute dupa jocuri video.
Inoxovi pe 8 aprilie 2009 22:52
Ce naspa o sa fie daca nu o sa mai apara pirati din caraibe 4 :((
Daniel pe 9 aprilie 2009 11:35
O sa apara si Piratii din Caraibe 4 numai ca nu va mai fi regizat de Verbinski ci de un alt regizor. Tot apare filmul, prin 2011, cam asa.
Ciprian994 pe 11 septembrie 2009 23:28
Foarte tare,deabea astept sa apara .Am jucat jocul si e superb.
marius93 pe 17 iulie 2010 19:31
Astept s-apara.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells