Batman, Superman și WonderWoman, dezlănțuiți în trailerul lansat la Comic-Con

de Gloria Sauciuc în 13 Iul 2015
Batman V Superman: Dawn of Justice are premiera în România pe 26 martie 2016

După ani întregi de aşteptare, publicul mai are numai câteva luni până urmează să îi vadă pe Batman şi pe Superman faţă în faţă pe marele ecran în Batman V Superman: Dawn of Justice. Câteva trailere au anunţat înfruntarea celor doi eroi celebri - dar s-au orientat mai degrabă pe epilogul lui Man of Steel. Totuşi, odată cu premiera trailerului la Comic-Con (San Diego), fanii filmelor cu supereroi au ocazia să îşi facă o idee mult mai bună despre ce aşteptări să aibă de la conflictul celor doi. Câteva detalii interesante, pe care spectatorii ar putea să nu le înţeleagă, apar în acest nou trailer. Cel puţin, nu sunt de înţeles afară din context. Pentru aceasta, iată trailerul comentat secvență cu secvență de către editorii ScreenRant.

Bătălia se dă pentru Metropolis... şi pentru Gotham?

În Man of Steel, se presupunea că lupta din punctul culminant între General Zod şi Kal-El este plasată, în mod clar, în Metropolis. Totuşi, Zack Snyder susţine acum că Metropolis şi Gotham sunt de fapt părţi din acelaşi oraş, precum Oakland şi San Francisco. În benzile desenate DC Comics, Metropolis este un fel de New York, în timp ce Gotham, un „oraş al clasei de jos”. Astfel, are sens ca lupta între General Zod şi Superman să afecteze şi oraşul Gotham City. Asta ar explica şi scenele cu clădiri în ruină într-o secvență în care Batman, Superman şi Wonder Woman se luptă, ca şi faptul că Metropolis apare undeva pe fundal.

Pentru Bruce Wayne, este ceva personal

În noul trailer, bătălia pentru Metropolis apare privită din perspectiva unui Bruce Wayne în „civil”, şi nu în costumul de Batman, la telefon cu cineva (nu se ştie exact cine), exact atunci când General Zod şi Man of Steel se luptă şi distrug clădiri. Mai târziu, în acelaşi trailer, Wayne ţine un ziar din care reiese că Gotham-ul nu a fost străin de bătălia din Metropolis, dar şi altceva mai grav: că el, Wayne, n-a fost în stare să apere victimele bătăliei: colegi, prieteni, şi oameni dragi.

E de înţeles că Wayne dă vina pe Superman, rostind fraza cheie: „Are puterea să şteargă omenirea de pe faţa Pământului, şi eu trebuie să-l distrug”.

Alfred vizitează ruinele conacului Wayne

 Vechea casă a lui Bruce Wayne, conacul Wayne, apare de asemenea în film. Şi cum eroul însuşi a îmbătrânit şi s-a lăsat de lupta contra crimei, şi vechea lui reşedinţă e în paragină. Totuşi, majordomul Alfred (Jeremy Irons) pare să se îndrepte către camera secretă de sub vechiul conac, unde Wayne pune la cale lupta contra lui Superman, pentru a-şi implora prietenul să se răzgândească: „Porneşti un război? El (Superman) nu este duşmanul nostru”...

Un deces în familie

Trailerele anterioare arătau un Bruce Wayne sobru privind melancolic costumul de Batman, totuşi trailerul acesta oferă ceva nou: Wayne priveşte costumul lui Robin, acum vandalizat. Reiese clar că un Robin a murit la datorie, alături de Batman, în cruciada acestuia împotriva răului din Gotham: cel de-al doilea Robin, Jason Todd, şi-ar fi dat viaţa pentru a împiedica un atac terorist al Joker-ului, iar acum Batman se simte vinovat de moartea acestuia. Iar costumul vandalizat al colegului supererou este o amintire dureroasă a propriului eşec.

Brăţările lui Wonder Woman

Din nefericire, trailerul Batman V. Superman nu pierde timpul lămurind rolul Dianei Prince în film. Şi nici nu arată mult din scenele de luptă ale lui Wonder Woman. Spectatorii au putut vedea secvenţe cu Diana fără armură şi două scene foarte scurte cu ea în costumul de Wonder Woman: într-una din ele, ea îşi loveşte brăţările şi creează o undă de şoc masivă. Cititorii benzilor desenate îşi amintesc cu siguranţă că acesta este una dintre armele secrete ale lui Wonder Woman. O va ajuta oare să-l înfrunte pe Superman?

Generalul Zod

Cum s-a zvonit deja, Generalul Zod (Michael Shannon) reapare în Batman V Superman - asta după ce Man of Steel rupsese gâtul lui Zod pentru a proteja locuitorii nevinovaţi ai Metropolis-ului. Trailerul nu explică totuşi cum anume a ajuns cadavrul lui Zod în mâinile lui Lex Luthor, lucru care pare să se fi întâmplat cu siguranţă.

Fragmentul de Kryptonită

În linia zvonurilor deja existente, noul Batman V. Superman confirmă că Luthor a pus mâna pe un fragment de kryptonită, deşi nu este clar nici aici cum anume a pus mâna pe fragmentul de rocă şi nici cum ar vrea să-l folosească. Totuşi, oricine cunoaşte cât de cât universul lui Superman ştie că acest mineral extraterestru are o importanţă crucială în lumea benzilor desenate DC Comics.

În genunchi în faţa lui Lex Luthor

O secvenţă intrigantă apare în noul trailer: un Superman furios îngenunchind în faţa lui Lex Luthor. Oare acesta din urmă l-a slăbit pe Kal-El cu kryptonită? Totuşi, Superman nu apare slăbit, ci doar supus. O porsibilă interpretare ar putea fi că Luthor a găsit o modalitate de a-l controla sau de a-l manipula pe Superman. Fie printr-o asemenea otrăvire, fie prin inocularea cu ADN-ul lui Zod, sau pur şi simplu printr-un şantaj clasic (ameninţarea cu un atac asupra Metropolis-ului), racolarea lui Superman ar putea fi punctul cheie prin care să putem înţelege povestea. Totuşi, un lucru e clar: Lex Luthor l-a adus pe Superman în genunchi.

Lex Luthor - popular

Atunci când Jesse Eisenberg a fost distribuit în rolul lui Luthor, reacţiile au fost împărţite. Însă a fost clar că imaginea lui Luthor urma să nu mai fie aceeaşi. Ţinând cont de faptul că eroul negativ a căpătat corpul lui Zod şi a pus mâna pe un fragment de Kryptonită, geniul răului se vede că este în căutarea modului de a controla puterile extraterestre şi de a-l înfrânge pe Kal-El. Citatul său: „Diavolii nu vin din iadul de sub noi, vin din cer” arată că Luthor se vede pe sine ca pe un protector, şi nicidecum un erou negativ.

Batman Vs. Gărzile lui Superman

După scena în care Superman îngenunchează în faţa lui Lex, cea în care se luptă cu gărzile lui Superman este una dintre cele mai neclare. Dacă în primul trailer, Gărzile aveau o afinitate neclară, în noul trailer se vede că trag cu arma (în ostateci, oare), ceea ce atrage intervenţia bruscă a lui Batman. Este posibil, totuşi, ca acest grup să nu fie aliat cu Superman, şi să-i fi deturnat sigla pentru propria ideologie. Totuşi, în aparenţă, grupul pare să fie mult mai aproape de Superman. Se poate ca kryptonita să fie reuşit să îi pună pe cei doi eroi unul contra celuilalt.

Părul lui Lex Luthor

Cu câteva luni în urma, Warner Bros. a făcut un cadou fanilor: imaginea lui Lex Luthor (Eisenberg), plus o imagine iconică în care eroul negativ e ras în cap. Totuşi, noile imagini promoţionale îl arată cu un păr bogat. Oare e vorba de o perucă? Poate că Luthor şi-a pierdut părul în urma a ceva ce s-a întâmplat în Dawn of Justice, ca de exemplu expunerea la kryptonită.

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 13 iulie 2015 08:23
Eu sper ca actorul lui Superman sa nu cheleasca pana la Justice League.
spartacus pe 13 iulie 2015 10:11
Singura mea nemultumire este legata de distribuirea lui Jesse Eisenberg in rolul lui Lex Luthor si asta pt ca eu cred ca trebuia un actor cu cel putin zece ani mai matur pt a da nota de seriozitate personajului, altfel pare un villain dintr-un serial pt tineri. Parerea mea.
Bayard pe 13 iulie 2015 10:49
Nu sunt convins ca unda aia de soc uriasa chiar vine din bratarile lui Wonder Woman.... Oricum, trailer foarte bun, mai putin Lex Luthor.... este nepotrivit. Cu rasul ala, cu replicile pe care le are... parca ar fi nebun, un obsedat.... si Luthor nu ar trebui sa fie asa.
alexsilviu23 pe 13 iulie 2015 19:40
Parerea mea tot mai bun era christian bale in rolul lui batman...
VIBERS pe 13 iulie 2015 22:27
Normal
Han_Solo pe 14 iulie 2015 11:15
Cristian Bale a fost slab ca Batman insa a avut norocul sa joace in filmele lui Nolan.
xerses pe 13 iulie 2015 22:11
Mi-a placut mult acest articol complet.
danny987 pe 14 iulie 2015 11:40
Filmul asta e tatal lor!
madsonik pe 14 iulie 2015 16:29
Atunci cand Wayne alearga fara costum este din cauza faptului ca batalia dintre Zodd si Superman afecteaza si Wayne Tower detinut de Bruce, in care probabil se aflau cunoscuti de-ai sai. De aceea pe acel ziar scrie cu rosu ca si-a lasat familia sa moara. In ceea ce il priveste pe Lex Luthor, inca are par deoarece nu a fost expus inca la kryptonita. Dupa ce este expus, va avea cancer si prin urmare ii va cadea parul. Eu cred ca va juca un rol de manipulator. Am inteles ca in film ar putea aparea si Doomsday si ca defapt, atunci cand isi loveste Wonder Woman bratarile o face impotriva lui Doomsday si nu a lui Superman. In ce priveste cast-ul, in opinia mea e destul de bun si nu vad ce are lumea cu Jesse Eisenberg, joaca destul de bine in rolul lui Lex.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells