Bântuitorul Stoker

de Gloria Sauciuc în 10 Nov 2012
Bântuitorul Stoker

Al doilea trailer oficial al filmului Stoker, cu Nicole Kidman şi Mia Wasikowska în rolurile principale, a fost dat publicităţii săptămâna trecută, stârnindu-ne curiozitatea asupra filmului şi atrăgându-ne în mod hipnotic. Împărţim cu voi ambele trailere, ca să vedem dacă vor avea acelaşi efect asupra voastră. Stoker marchează debutul în limba engleză al regizorului Chan-wook Park (Oldboy, Lady Vengeance, Thirst).

După moartea tatălui, adolescenta protagonistă a filmului - India Stoker (Wasikowska) - rămâne singură cu mama ei (Kidman) instabilă psihic. Împreună cu ei se mută un unchi enigmatic (Matthew Goode), şi cu toate că tânăra are propriile ei suspiciuni legate de motivele unchiului, acesta reuşeşte să îi atragă interesul.

Wentworth Miller a scris scenariul pentru Stoker, scriind şi un prequel, Uncle Charlie. El a folosit pseudonimul Ted Foulke, explicând mai târziu motivul: "Aş vrea ca scenariile fie să supravieţuiască, fie să se scufunde de la sine". Scenariul lui Miller a fost votat pe "Lista neagră" a celor mai bune 10 scenarii horror încă neecranizate la Hollywood. Miller şi-a descris scenariul drept "horror, dramă de familie şi thriller psihologic".

Deşi influenţat de Dracula lui Bram Stoker, Miller susţine despre film: "nu e cu vampiri, dar este o poveste horror. Titlul (to stoke = a răscoli, a stârni) se leagă la rândul lui de povestire". De asemenea, o altă sursă de inspiraţie a fost filmul lui Hitchcock, Shadow of a Doubt: "Punctul de pornire este Shadow of a Doubt al lui Hitchcock. Aşa că, de acolo pornim, dar apoi într-o direcţie cu totul şi cu totul diferită".

În ianuarie 2011, au apărut ştirile că Mia Wasikowska era în negocieri pentru rolul protagonistei adolescente, iar în februarie Nicole Kidman a intrat la rândul ei în negocieri pentru a se alătura distribuţiei. În iunie, s-a aflat că Matthew Goodman urma să joace rolul unchiului, după ce Colin Firth, cooptat iniţial, a trebuit să renunţe. Jacki Weaver, Lucas Till, Alden Ehrenreich şi Dermot Mulroney s-au alăturat distribuţiei în iulie şi august 2011. Filmările au început în Nashville, Tennessee în septembrie 2011. Filmările principale s-au derulat pe 23 octombrie. Compozitorul Philip Glass a fost angajat iniţial să compună muzica filmului, fiind apoi înlocuit de Clint Mansell. În rolurile protagonistelor au fost vizate iniţial Carey Mulligan şi Jodie Foster.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Arlequinade pe 11 noiembrie 2012 13:48
Primul trailer nu-mi spune mare lucru, insa al doilea e foarte tare. Mi-e teama insa, sa nu fie inca un caz tipic de "trailer genial si film fasait". "Sucker Punch" comes to mind la capitolul respectiv.
radu3455 pe 11 noiembrie 2012 18:56
merita sigur vizionat
alex_il_fenomeno pe 18 decembrie 2012 17:04
il astept, fiind imposibil sa nu ai mari asteptari de la el!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells