„Avatar 2” – amânat din nou, dincolo de 2017. Iată adevăratul motiv

de Gloria Sauciuc în 24 Ian 2016
Fox nu a stabilit o nouă dată de lansare pentru film

Când vestea că „Războiul stelelor: Episodul VIII” s-ar putea amâna până la Crăciunul din 2017, mulți fani s-au îngrijorat. Nu doar că însemna că trebuia să mai aștepte câteva luni ca să afle ce se întâmplă în continuare, dar s-ar confrunta cu „Avatar 2” la box-office. Se pare că grijile au fost inutile, Star Wars: Episode VIII are data de lansare pe 26 mai 2017, iar 20th Century Fox a confirmat ulterior pentru The Wrap că „Avatar 2” nu se va lansa de Crăciun în 2017, în ciuda declaraţiilor făcute anterior de regizorul James Cameron.

Se anunţă însă o altă întârziere a filmului „Avatar 2”, după decembrie 2017, dar adevărata poveste este un pic mai complexă. Deși Cameron a făcut declaraţii despre „ţintirea sezonului de vacanţă” cu „Avatar 2”, Fox nu a stabilit o dată de lansare pentru film și chiar Cameron a subliniat că o lansare în 2017 nu e la fel de importantă ca o planificare structurată a lansărilor pentru toate cele trei filme „Avatar” ce vor urma. Aceasta este, de fapt, o parte esențială a „întârzierii”: „Avatar 2” nu este filmat ca un singur film, ci este o parte dintr-o poveste mai mare, pe care regizorul și casa de producţie vor să o spună într-un anumit fel.

Fox nu va stabili data lansării filmului „Avatar 2” până când este sigur faptul lansările filmelor „Avatar 3” și „Avatar 4” sunt şi ele gata să fie stabilite. Cameron a menționat în declaraţiile din decembrie că se lucrează încă la scenariile pentru cele trei filme, deoarece toate cele trei filme sunt planificate ca un singur proiect. Poveștile se împletesc, iar cele trei filme vor fi filmate în același timp, folosind unele dintre cele mai avansate tehnologii din industria filmului. Nu au existat până acum filmări atât de întinse sau complicate și, din cauza modului în care se va filma, este imposibil ca „Avatar 2” să fie gata în 2017. Producția celor trei filme nici măcar nu a început. Aceasta este o veste bună şi pentru fanii „Star Wars”, și pentru fanii „Avatar”. Modul în care sunt filmate continuările „Avatar” garantează că nu vor interfera cu lansarea „Star Wars: Episodul VIII” și lasă destul timp pentru Fox și Disney să găsească date de lansare care nu pun în conflict „Star Wars: Episodul IX” și oricare „Avatar” posibil programat pentru lansare în același an. Se pare că Fox și Cameron nu încearcă să grăbească continuările spre producție, permițând filmului lor să spună şi să interpreteze exact povestea Pandorei pe care Cameron vrea să o spună.

„Avatar” are cu siguranță detractorii lui, iar ei vor susține probabil că această „întârziere” este rezultatul celei mai recente încercări eșuate de a băga filmul în producție. „Avatar” rămâne încă filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile (la nivel global, oricum, „Războiul stelelor: Trezirea forţei” deţine coroana în ceea ce privește încasările interne brute), dar nu a avut un impact la fel de mare în genul SF precum francizele „Star Wars” sau „Star Trek”. Există doar un singur film „Avatar” lansat până acum, dar dacă Cameron reuşeşte să facă continuările „Avatar” proramate, impactul acesteia asupra culturii populare s-ar putea schimba.

„Star Wars Episodul VIII”  va fi precedat de „Rogue One: A Star Wars Story” pe 16 decembrie 2016 și urmat în 2018 de un film încă fără titlu cu Han Solo tânăr, „Star Wars Episodul IX” în 2019 și un film fără titlu cu Boba Fett în 2020. „Avatar 2”, „Avatar 3” şi „Avatar 4” nu au încă stabilite datele de lansare

Exploreaza subiecte similare:

Avatar

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viorellll pe 24 ianuarie 2016 12:09
Prefer avatarul
xerses pe 24 ianuarie 2016 12:43
Vom astepta caci merita....
alexsony pe 24 ianuarie 2016 13:21
Astia cu Star Wars-ul lor mai bine s-a opri ca au dat-o in penibil de la ultimul film. Nici nu ar trebui puse in aceeasi propozitie filmele astea doua, Avatar si Star Wars.
mihnea_aspru95 pe 24 ianuarie 2016 17:25
AVATAR mult mai misto/fain decat Star Wars: Trezirea Gatlejului.
Bayard pe 24 ianuarie 2016 20:32
Adevaratul motiv nu este Star Wars, ci faptul ca nu-l termina pana la data aia... nici macar nu s-au apucat sa le filmeze. Si nu ar filma doar Avatar 2, ar filma multe scene si pentru 3 si 4. Si bineinteles, problema cea mai mare este ca efectele alea vizuale dureaza foarte mult sa le faci... la Warcraft cred ca tot le fac de vreo 4 ani.
mihnea_aspru95 pe 25 ianuarie 2016 05:31
Filmarile la Warcraft s-au terminat pe 23 mai 2014, deci o sa ajunga la 2 ani (e ceva), dar va iesi cam slabut (la efecte vizuale) din cauza bugetului mic de blockbuster $100 milioane.
bogyvaly pe 25 ianuarie 2016 14:01
Nu vreau sa intru in discutia despre care din filme este mai bun caci eu le astept pe amandoua cu acelasi interes.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells