Atlete profesioniste în rolul amazoanelor din filmul Wonder Woman

de Gloria Sauciuc în 5 Iun 2017
O campioană a Suediei la lupte profesioniste, alta la heptathlon, alta ofițer de poliție și fosta Miss Grecia, aceste amazoane în viața reală s-au strâns din întreaga lume pentru a da viață Themyscirei Dianei

Supermodelul olandez Doutzen Kroes, model Victoria Secret și specializată în echitație, a avut de traversat, călare, o plajă din Italia, purtând o armură de amazoană și prefăcându-se că spintecă gâtul unui bărbat cu sabia în filmul Wonder Woman. „Provocarea era că trebuia să călăresc folosindu-mă de o singură mână și având sabia în cealaltă, omorând pe cineva”, explică ea râzând. „Ceea ce pare oribil, dar a fot captivant”, a declarat supermodelul, într-un interviu acordat publicaţiei Entertainment Weekly. Kroes a fost doar una dintre multele femei de carieră care au jucat, în Wonder Woman, roluri de amazoane.

O campioană la bob olimpic, alta la heptathlon, alta ofițer de poliție și fosta Miss Grecia, aceste amazoane în viața reală s-au strâns din întreaga lume pentru a da viață Themyscirei Dianei (Gal Gadot). Unele dintre ele, precum Kroes, au dat probe, în timp ce altele au fost selectate din lumea sportivelor - Brooke Ence, campioană la American Crossfit, sau Madeleine Vall Beijner, campioană a Suediei la lupte profesioniste. Aceasta își amintește: „Am primit un e-mail în care eram întrebată dacă puteam juca scene de luptă într-un film. Și am spus: Da, ma pot lupta, și cred că mă pot lupta și într-un film. Așa că, da, o s-o fac!”...

Antrenorii noștri afirmau că vor să ne facă să arătăm ca cei 300 de spartani în variantă feminină...

Cu mai multe luni înainte ca filmările să înceapă, femeile s-au strâns la Londra pentru câteva săptămâni de filmări. Antrenamentul lor cuprindea, pe lângă tehnici de bază care să le facă adevărate amazoane, și exerciții cu săbii, de călărie și de coregrafie ale cascadoriilor. „Antrenorii noștri afirmau că vor să ne facă să arătăm ca cei 300 de spartani în variantă feminină”, susține Beijner. Într-adevăr, pentru mai multe dintre femeile-atlet, dintre care majoritatea practică un sport în mod regulat, a fost o schimbare binevenită să facă parte dintr-o echipă exclusiv feminină. „Este cu adevărat captivant să vezi tot terenul de antrenament, și pe el, nicio figură masculină”, relata Ence. „Sunt doar femei care se luptă cu alte femei, lovesc, fac tracțiuni și exersează cu sulița - genul de lucruri pe care în lumea reală le fac în general bărbații”.

Kroes o joacă pe Venelia, mâna dreaptă a Reginei Hippolyta, iar Beijner și Ence le joacă pe Egeria respectiv pe Penthesilea, două războinice aflate sub comanda Antiopei. Multe dintre actrițe nu erau sigure la ce să se aștepte odată aflate pe platou, mai ales că majoritatea nu mai lucraseră până atunci la un film de Hollywood, însă au reușit să se adapteze repede și să creeze o legătură cu celelalte Amazoane.

Mă porecliseră RoboCop pentru că atunci când ne antrenam nu eram dispusă să arăt că mă doare!....

A fost totuși nevoie de o scurtă perioadă de adaptare: „Ne-am antrenat 12 luni să nu arătăm nicio emoție, indiferent cât de tare suntem lovite”, susține Beijner. „Mă porecliseră RoboCop pentru că atunci când ne antrenam nu eram dispusă să arăt că mă doare!”

Cu armura pe ele și gata de luptă pe plajele Themyscirei, Ence relatează cât de ușor i-a fost să descopere femeia războinică din ea, în mijlocul armatei de amazoane: „Prima zi pe platou, toate cu săbii și scuturi, aveam o putere cu totul diferită”, relatează ea. „Și arătam excepțional”. Kroes nu a fost singura cucerită de săbii și de cascadorii: își aduce aminte de momentul în care băiețelul ei a vizitat-o, și ea l-a întâmpinat în ținuta de luptă: „Dacă aș putea surprinde într-o imagine expresia lui, să o pun într-o poză pe perete”, relatează Kroes. „M-am topit de bucurie, niciodată nu m-a privit așa de emoționat. Era copleșit de admirație să o vadă pe mama lui ca pe o adevărată războinică”.

Exploreaza subiecte similare:

Wonder Woman, Gal Gadot

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells