Atelier. Dezvoltare de scenarii pentru filme low budget - ultimele două săptămâni de înscriere

de Cinemagia în 18 Mar 2015
Deadline-ul aplicației LIM este 1 aprilie 2015. Pașii aplicației online se găsesc pe site-ul asociației www.controln.ro, alături de alte detalii importante și Regulamentul atelierului

Înscrierile pentru prima ediție a atelierului de dezvoltare de scenarii de filme low budget – Less is More – LIM se află pe ultima sută de metri. Cei interesați să facă parte din primul grup de realizatori de film din România care va benefica de un training specializat pe dezvoltarea și scrierea unui scenariu de film cu buget redus mai au la dispoziție două săptămâni pentru a-și transforma ideile în sinopsis și pentru a-și trimite aplicațiile. Data limită de înscriere este 1 aprilie 2015.

LIM (Less is More = „puțin înseamnă mai mult”) își propune să scoată la iveală povești puternice în esența lor și să le aducă pe marele ecran cu eforturi minime. Pentru că o poveste puternică poate fi spusă cu mijloace limitate dacă e gândită de la început în acest context.

LIM se adresează scenariștilor și regizorilor ce își doresc să își dezvolte abilitățile de a construi un scenariu de lung metraj în granițele unei producții cu buget limitat.

Atelierul își propune nu doar identificarea și dezvoltarea acestor scenarii, ci și promovarea lor în rândul caselor de producție din România, facilitând întâlnirea participanților cu producătorii de film români prin organizarea unui Pitch și făcând astfel primul pas pe drumul către producerea proiectelor selecționate să participe.

Doi consultați de scenarii din Franța – Antoine Le Bos și Julien Lilti – vor lucra timp de o săptămână, în perioada 3 – 10 mai 2015, cu autorii celor 8 proiecte selecționate în cadrul primei ediții LIM – Less is More.

Training-ul LIM pornește de la aplicațiile participanților – în cadrul săpămânii de lucru intensiv se vor dezvolta cele 8 povești selecționate, trecând de la etapa de sinopsis (obligația aplicației) la etapa de treatment al unui lungmetraj.

Un element important de care se va ține cont în timpul procesului de scriere și dezvoltare a treatment-ului va fi limitarea necesităților scenariului la un buget mic. Se va urmări construcția unor povești puternice, cu impact puternic asupra publicului, ca un mod de a compensa limitările de  producție ce vor veni dintr-un buget mic.

Metodologia de training se va baza pe abordarea implementată în ultimii 5 ani de Le Groupe Ouest, prin care se creează atât un training de tip colectiv, cât și unul intim, explorând singularitatea fiecărui proiect și a fiecărui participant în timpul procesului de scriere.

Săptămâna de training se va finaliza cu un Pitch de proiecte în fața unui grup de producători de film din România, selecționați în prealabil de către organizator.

LIM – Less Is More este un proiect dezvoltat și organizat în parteneriat cu Le Groupe Ouest (Franța), inițiatorul programului. In primăvara anului 2015, implementarea LIM se va desfășura în paralel în România și Franța.In România, LIM este organizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Prima ediție a atelierului se va desfășura într-un cadru pe cât de prietenos, pe atât de prielnic orelor de training zilnic – Lente Caffe, partener al LIM 2015.

Pentru orice întrebări sau detalii suplimentare: info@controln.ro.

 

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells