Atacuri împotriva potenţialilor candidaţi la Oscar 2015

de Gloria Sauciuc în 5 Ian 2015
Hollywood-ul susţine de mult timp o întreagă industrie de „consultanţi” pentru premii, publicişti independenţi şi formatori de opinie care declanşează diverse dispute pentru a îndrepta publicul către un anume film sau pentru a-l îndepărta de altul

Pe măsură ce votul pentru nominalizările la Oscar s-a deschis săptămâna aceasta, amplificând campaniile agresive pe care studiourile le duc pentru a se asigura ca filmele lor trezesc interesul juriului, apare şi o latură mai sumbră la această lume magică. Foxcatcher, Selma, The Imitation Game şi chiar Big Eyes au devenit, în ultimele zile, ţinta criticilor diverse: acestea vizează mai ales lipsa de acurateţe istorică, un lucru obişnuit atunci când un film este inspirat din fapte reale.

Totuşi, există şi un subtext sociopolitic în această campanie, după cum au descoperit producătorii filmului Zero Dark Thirty atunci când filmul a dat naştere unei dezbateri aprinse cu privire la problema torturii. Hollywood-ul susţine de mult timp o întreagă industrie de „consultanţi” pentru premii, publicişti independenţi şi formatori de opinie care declanşează diverse dispute pentru a îndrepta publicul către un anume film sau pentru a-l îndepărta de altul, susţine publicaţia mashable.com.

Politicienii Dianne Feinstein şi John McCain au condamnat oficial tortura înainte de premiera, la sfârşitul lui decembrie, a filmului Zero Dark Thirty, derutând atenţia publicului de la faptul că filmul regizoarei Kathryn Bigelow (scenariul Mac Boal), un amestec plin de tensiune între jurnalism şi dramă, reconstituie cel mai bine atentatul terorist de pe 11 septembrie 2001.

Iată care sunt „bombele” aruncate împotriva candidaţilor la Oscar de săptămâna aceasta: Mark Schultz, luptătorul olimpic de wrestling, jucat de Channing Tatum în Foxcatcher, a fost până acum un puternic susţinător al filmului regizat de Bennett Miller până când, miercuri, s-a răzgândit brusc susţinând: „Îl urăsc pe Bennett Miller”, sau „Retractez tot ceea ce am spus bun despre film” şi „Ai depăşit măsura Miller! Până aici a fost! În film sunt descris ca un dependent de droguri, cu probleme emoţionale, nesigur, în căutarea unei figuri paterne şi alte lucruri neadevărate”. Ieri, Schultz se scuza pentru această izbucnire pe o reţea de socializare, în care şi-a susţinut agresiv ura pentru film şi pentru regizorul său.

Big Eyes Pe măsură ce apar zvonurile că filmul îi va aduce un Oscar lui Amy Adams, în rolul pictoriţei Margaret Keane în filmul Big Eyes, al lui Tim Burton, brusc a luat naştere un site al fiicei fostului soţ al acesteia, Walter Keane. Big Eyes are ca subiect picturile care au avut succes comercial în anii '50, pentru care Walter Keane (Christoph Waltz) a fost creditat, cu toate că acesta nu a pictat nici înainte de a o cunoaşte pe Margaret Keane, nici după divorţul de aceasta.

„Familia Keane nu a reuşit să găsească o cale de dialog cu producătorii filmului Big Eyes”, susţine site-ul, care cuprinde mai multe declaraţii cu creatoarea sa, Susan Keane, printre care: „Tatăl meu adesea ne împărtăşea cunoştinţele sale vaste despre culoare, perspectivă, textură, tehnici, istoria artei, inspirându-ne impactul `ochilor`. Îndrumarea sa a avut un puternic efect asupra mea pe măsură ce am realizat propriile mele lucrări”. Este oare o coincidenţă că aceste filme primesc aceste critici tocmai în săptămâna jurizărilor? Campaniile de Oscar, ca şi campaniile politice, nu sunt deloc străine de jocuri murdare.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2015, Foxcatcher, Selma, The Imitation Game, Big Eyes

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 5 ianuarie 2015 13:35
Daca m-ar interesa in vreun fel oscarurile as zice ca azi nu se mai fac filme ci doar marketing.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells