Arma secretă a studioului Sony Pictures în lupta cu hackerii nord-coreeni

de Gloria Sauciuc în 22 Dec 2014
Intenţia de a lansa The Interview încă există din partea Sony Pictures Entertainment, a declarat avocatul studioului, David Boies, duminică

 „Sony doar întârzie lansarea”, a explicat Boies în cadrul emisiunii „Meet the Press” de pe canalul NBC. „Sony a luptat ca acest film să fie distribuit şi va fi. Cum anume, nu cred că ştie cineva deocamdată”...

Michael Lynton, CEO al studiourilor Sony, anunţase anterior că studioul doreşte să lanseze filmul, dar că niciun distribuitor nu a dorit să-l ia. Boies s-a referit la atacul cibernetic de luna trecută asupra serverelor Sony ca la un „atac criminal susţinut de un stat asupra unei corporaţii americane şi asupra angajaţilor ei”. Boies a mai spus că apreciază implicarea FBI în investigarea cazului şi că e necesar ca guvernul să găsească o soluţie de apărare a siguranţei naţionale. „Aceasta nu este o problemă de securitate a Sony, e o problemă de securitate naţională, iar guvernul trebuie să o ia în mâini”.

Preşedintele american Barack Obama a avut şi el un cuvânt de spus pe tema spargerii serverelor Sony şi a declarat că SUA va reacţiona „pe măsură” la acest abuz. FBI-ul a acuzat oficial Coreea de Nord că se află în spatele atacului cibernetic, confirmând ceea ce fuseseră, iniţial, numai zvonuri.

Obama a comentat decizia studiourilor Sony de a anula distribuirea filmului The Interview în cadrul conferinţei de presă de încheiere a anului afirmând că studiourile „au luat o decizie greşită”. Totuşi, ca reacţie, într-un interviu acordat CNN, Michael Lynton, CEO-ul Sony Entertainment, a ripostat „Noi nu am cedat. Noi nu am renunţat. Noi am perseverat, şi nu am făcut paşi înapoi. Întotdeauna noi am dorit să facem publicul american să vadă acest film”, a afirmat Lynton.

Persoana reală care a inspirat personajul Oliviei Pope, din serialul canalului ABC „Scandal”, arma secretă împotriva Coreei de Nord

Pe de altă parte, Sony Pictures are o armă secretă împotriva Coreei de Nord şi a campaniei negative pe care o susţine statul nord-coreean. E vorba de Olivia Pope, personajul din serialul damatic Scandal, geniala femeie consiliere de relaţii publice a preşedintelui Statelor Unite. Chiar ea! Sau, mai bine zis, pe Judy Smith - personajul real a cărei carieră a inspirat personajul Oliviei Pope, din serialul canalului ABC.

După amplul atac al hackerilor anonimi la adresa Sony Pictures, compania a angajat-o pe Smith pentru a manageria criza aflată în derulare. Publicaţia TMZ.com a dat primul ştirea implicării lui Judy Smith, anunţând că acesta începuse deja „consilierea, discretă, a conducătoarei Sony Pictures, Amy Pascal”. The Hollywood Reporter a confirmat, ulterior, vestea angajării.

Judy Smith a fost, iniţial, vice-secretar de presă pentru fostul preşedinte american George H.W.Bush, lucrând şi cu alţi clienţi faimoşi, printre care Monica Lewinski şi Michael Vick. Ea a mai fost senior vice-preşedinte al comunicării corporative pentru NBC înainte de a fonda propria agenţie de management a crizelor, Smith and Company. Din 2012, Smith a fost consultant tehnic pentru filmul the Scandal (a cărui personaj, Olivia Pope, este inspirat din cariera ei de PR), fiind şi co- producător executiv.

Exploreaza subiecte similare:

The Interview, Judy Smith, scandal

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells