Argumente pro RoboCop

de Ştefan Dobroiu în 7 Sep 2013
În ciuda primelor reacţii, remake-ul ar putea actualiza cu succes originalul

Va trebui să aşteptăm luna februarie pentru a vedea noul RoboCop, iar trailerul lansat astăzi chiar ne face aşteptările să crească. Au trecut de mult vociferările fanilor trilogiei originale, care se plângeau, după apariţia primelor fotografii de la filmări, că creatorii costumului lui RoboCop s-au inspirat prea mult din outfit-ul lui Batman. Probabil că acele imagini au fost doar un test, pentru că trailerul promovează un costum ce subliniază eficient simbioza om-maşină pe care se bazează povestea lui Alex Murphy.

Încă nu ştim cât de consistente sunt schimbările aduse de scenariştii filmului (sunt cinci) poveştii eroului original, dar cu siguranţă nu au umblat la premise. După ce suferă răni înfiorătoare şi ezită mutilat pe muchia dintre viaţă şi moarte, poliţistul Alex Murphy (Joel Kinnaman, la primul rol de anvergură şi deci un alt risc pentru blockbusterul Columbia Pictures) este ales drept cobai perfect pentru un experiment ce vizează obţinerea poliţistului viitorului, un hibrid om-maşină lipsit de emoţii ai cărui senzori şi software ultra-inteligent îl vor împiedica să facă greşeli umane.

Este evident din trailer că una dintre marile teme ale filmului este lupta omului cu maşina şi puterea voinţei minţii umane îngrădite de tehnologie. O altă temă este cea a uneori falsului liber arbitru din societatea de astăzi. O alta cea a siguranţei civice şi, poate, a poftei cu care companii private sunt gata să profite de nevoia autorităţilor de a asigura siguranţa cetăţenilor pentru a scoate în stradă experimente. Să încerce José Padilha să facă un comentariu cu privire la tot mai acuta tehnologizare a poliţiei din prezent şi la invadarea intimităţii oamenilor obişnuiţi? Tot ce-i posibil.

Ce ne place la trailerul lansat ieri este faptul că menţine vălul asupra adevăratelor aventuri ale lui RoboCop. Sperăm că Padilha va oferi mai mult decât o actualizare a filmului original (acţiunea are loc în 2028) şi că eroul va avea parte de o provocare mai consistentă decât cea din producţia semnată de Paul Verhoeven în 1987. Direcţiile sunt numeroase pentru regizorul brazilian care a devenit celebru după câştigarea Ursului de Aur cu thrillerul Tropa de Elite, despre bătălia dintre forţele de poliţie din Rio de Janeiro şi atotputernicii gangsteri din favelele oraşului.

În acest moment pare că villainul filmului ar fi directorul corporaţiei ce are cel mai mult de câştigat de pe urma transformării lui RoboCop într-un produs de serie. Acesta este interpretat de Michael Keaton, în timp ce Gary Oldman este omul de ştiinţă din spatele extraordinarei invenţii ce permite îngemănarea trupului mutilat al lui Murphy cu eficientul trup robotic creat de companie. Distribuţia de excepţie este completată de Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Jay Baruchel şi Jackie Earle Haley.

Exploreaza subiecte similare:

Joel Kinnaman, Jose Padilha, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Samuel L. Jackson, RoboCop, Tropa de Elite

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
body3DevinA pe 7 septembrie 2013 10:56
Filmul pare interesant din trailer, acum asteptam filmul.
marius93 pe 7 septembrie 2013 11:55
Orice film e mai bun cu Gary Oldman in distributie.
vladimir84 pe 7 septembrie 2013 14:06
Dredd a fost foarte bun si Robocop la prima vedere se aseamana destul de mult cu Dredd, asa ca pare sa fie un film reusit.
Bayard pe 7 septembrie 2013 14:14
WOW!!! In primul rand mie nu mi-a placut primul Robocop.... era realizat foarte prost, efecte speciale penibile (ceea ce nu poate fi trecut cu vederea cand e un film SF), scenariu slabut etc etc. Aici e altceva, ideea e adaptata, imbunatatita si in plus, avem pe MIchael Keaton si Gary Oldman.... chiar m-a impresionat trailerul. Pe de alta parte... in Gamer era exact acelasi principiu
CPU pe 7 septembrie 2013 19:23
sa inteleg ca ai vazut filmul la 30 ani dupa premiera?
Bayard pe 9 septembrie 2013 23:08
Si nu, eu compar Robocopul cu alte filme facute in aceeasi perioada.
zorro pe 7 septembrie 2013 19:32
Orice lucru este bun la vremea lui, filmele din ziua de astazi sunt doar filme comerciale, nu prea se mai fac filme cum se faceau odata mai exact acuma vreo 20 de ani. Cat despre Robocop a fost un film bun atunci pentru ca era vremea lui, acuma se incearca din nou dar nu mai are acelasi feeling.
Vorador pe 7 septembrie 2013 23:25
ai dreptate
ishmael pe 7 septembrie 2013 21:08
"Joel Kinnaman, la primul rol de anvergură şi deci un alt risc pentru blockbusterul Columbia Pictures" la vremea respectiva, si Peter Weller a fost un risc ca era si el debutant intr-un film cu buget insa a contat mana regizorului foarte mult.

@Bayard: daca ai stii la ce coada am stat ca sa apuc bilete la film nu m-ai crede

Bayard pe 9 septembrie 2013 23:10
Hm, pai Robocop nu a fost facut in '87??? cand a venit si la noi? Eu l-am vazut la televizor, dar sincer nu stiu anul cand l-au adus.
legolas05 pe 7 septembrie 2013 21:44
Mie mi-a placut trailerul,sper sa fie un film reusit.
brutalistic pe 8 septembrie 2013 20:12
Joel Kinnaman joaca extraordinar de bine in serialu The Killing
cristi23 pe 9 septembrie 2013 09:53
is curios cum va fi respectivul film......mai ales ca joaca si micheal keaton si gary oldman+ samuel l jackson........o distributie grozava....
Tyybi1 pe 9 septembrie 2013 12:52
Un film foarte asteptat.
richardro pe 9 septembrie 2013 16:08
nu o sa fie niciun mare succes, asta-i clar
la fel si remake-ul Carrie

alex_il_fenomeno pe 11 septembrie 2013 22:22
Este destul de promitator, din ce se vede...Distributie buna, efecte, acum sa vedem.
adi_ramses pe 3 februarie 2014 11:15
e binevenit un remake al vechiului Robocop. Imi place noul aspect modern

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells