Apple se pregăteşte să devină noul rival al Neflix şi Amazon pe piaţa de filme şi seriale

de Cristina Grigore în 17 Aug 2017
Compania va aloca, pentru început, 1 miliard de dolari pentru achiziţie şi producţie

După ce Amazon şi Yahoo şi-au adjudecat fiecare câte un loc important în industria de divertisment, încă o putere financiară îşi extinde ramurile în acest domeniu şi se pregăteşte de realizarea unor producţii originale. Pe lângă multe alte investiţii în diverse sectoare – cu precădere în zona noilor tehnologii - compania înfiinţată de Steve Jobs a anunţat că va aloca un miliard de dolari realizării şi achiziţiei de filme şi seriale.

Potrivit Wall Street Journal, Apple va cumpăra până la 10 seriale în lunile următoare. Noul department al companiei reuneşte nume de seamă ale industriei de divertisment – precum Jamie Erlicht, fostul preşedinte de programe al Sony Television – şi va avea drept competitori pe piaţă giganţi precum HBO şi Netflix, pe lângă companiile menţionate anterior. Noul ţel Apple nu va fi uşor de atins, însă o campanie de marketing ingenioasă poate atrage multe talente către noul sector al companiei. Este un domeniu în care au loc multe schimbări în ultima perioadă şi în care nume cu greutate sunt convinse să schimbe tabăra (în urmă cu trei zile, Shonda Rhimes, creatoarea serialului "Anatomia lui Grey" a părăsit compania ABC şi a semnat un contract cu Netflix).

În plus, Apple are o putere mare de investiţie – a înregistrat un profit de peste 260 de miliarde de dolari anul trecut. Pe lângă servicii ca iTunes Store şi Apple TV, noua rezoluţie a companiei se încadrează perfect în ceea ce şi-a dorit să obţină şi co-fondatorul acesteia, Steve Jobs (potrivit celui ce i-a alcătuit biografia, Walter Isaacson) – ca informaţia/conţinutul să fie cât mai accesibl, iar dispozitivele utilizate în acest sens să fie cât mai uşor de folosit.  

Exploreaza subiecte similare:

Grey's Anatomy

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 19 august 2017 09:40
Este! De cand astept! Mi-ati facut ziua superba!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells