Anul 2015, proclamat „Anul femeii” la box office

de Gloria Sauciuc în 22 Apr 2015
Numai 12 procente din rolurile principale ale anului 2014 au mers la actrițe, nu la actori - deși publicul feminin a cumpărat jumatate dintre bilete...

Publicul feminin este un impuls mult-dorit la box-office, în condițiile în care actrițele - reprezentate încă mult sub posibilități în ceea ce privește rolurile principale - ajung deodată să capete „ceva mai multă atenție", declara Fithian, CEO și președinte al National Association of Theatre Owners, în discursul său de la CinemaCon despre starea industriei filmului. „Anul 2015 va zgudui box-office-ul pentru că este anul femeii", declara Fithian în fața colegilor proprietari de cinematografe, adunați la congresul anual din Las Vegas. Președintele și CEO al National Association of Theatre Owners  a anticipat, de asemenea, un an cu rezultate-record la box-office. 

„Cercetările de la Center for the Study of Women in Television și de la Geena Davis Institute of Gender in Media au arătat că numai 12 procente din rolurile principale ale anului 2014 au mers la actrițe, nu la actori - deși publicul feminin a cumpărat jumatate dintre bilete... În 2015, femeile vor primi ceva mai multă atenție pe scena filmului...", a continuat Fithian, citat de publicația THR.

„Anul acesta a văzut trei filme de succes cu femei în rolul principal Și a marcat vânzari de 60 la sutĂ sau mai mult către publicul feminin. Și mai așteptăm atât de multe lucruri noi, cu roluri feminine în horror, comedie, SF, animații, filme pentru familie, westernuri, thrillere și acțiune. Personal, sunt încântat că fiica mea poate vedea mai multe femei în roluri de acțiune decât oricând înainte..." Fithian se referea desigur la Cinderella, Fifty Shades of Gray și Insurgent, comentează publicația The Hollywood Reporter.

Totuși, rolurile feminine nu sunt singurul motiv pentru care Fithian anticipă un an 2015 „măreț” la box-office: e vorba și de recordurile înregistrate de cinematografe după un lanț de filme de succes printre care Furious 7 și altele aflate în curs de lansare, precum Avengers: Age of Ultron și Star Wars: The Force Awakens.

De ani întregi, proprietarii cinematografelor au insistat ca Hollywood-ul sa dea drumul premierelor marilor filme înafara intervalului verii și al vacanțelor. Ceea ce, în sfârsit, are loc. De asemenea, un alt factor care alimentează un an record la box-office este numărul mare de titluri pentru toate vârstele. Fithian susține că în fiecare lună apare câte un film cu Audiență Generală.

Exploreaza subiecte similare:

Cinderella, Insurgent, Fifty Shades of Grey, The Avengers: Age of Ultron

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 22 aprilie 2015 09:35
No way.... nu cred ca va fi anul femeii la box office
cosmin742000 pe 22 aprilie 2015 12:11
Pai e normal sa vina mai multe femei la filme , in conditiile in care majoritatea rolurilor principale sunt detinute de barbati.Plus ca eu cunosc foarte putine femei care pirateaza.Femeile , in majoritatea lor prefera sa vada un film la cinema decat la PC , plus ca daca merg si insotite de niste gentlemani ( din ce in ce mai putini, specie pe cale de disparitie) , nici nu ar trebui sa plateasca ele biletul.
flory_o pe 29 aprilie 2015 12:04
Secretul omului de succes este că ştie ce să ceară de la sine însuşi. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email arwen_flory@yahoo.com

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells