Antagoniştii din The Amazing Spider-Man 2: profil

de Gloria Sauciuc în 6 Dec 2013
Premiera in România a filmului este 2 mai 2014

Cărţile de benzi desenate au obiceiul de a aduce tot mai mulţi eroi negativi odată cu fiecare continuare, iar The Amazing Spider-Man 2 nu face nici el excepţie: Peter Parker îi va înfrunta pe Goblin-ul Verde, pe Electro, pe Rhino atunci când filmul va intra în cinematografele noastre pe 2 mai. Bannerul The Amazing Spider-Man 2 pe care Cinemagia îl prezenta ieri  înfăţişa o confruntare epopeică şi extrem de violentă plasată în Times Square, cu Rhino pe stânga, cu Goblin-ul Verde în mijloc şi cu Electro pe dreapta. Co-scenariştii Alex Kurtzman şi Roberto Orci (Star Trek Into Darkness) au indicat că fiecare dintre eroii negativi şi/sau oponenţii eroului din The Amazing Spider-Man 2 au fost introduşi în poveste cu un scop important, pentru a servi drept cadru unei povestiri mult mai ample.

Iată ce ştim până în acest moment despre cei trei antagonişti.

Paul Giamatti a intrat în rolul gangsterului rus Aleksei Sytsevich/alias Rhino. Costumul de rinocer îi oferă superputeri şi invulnerabilitate, iar cu cornul pe cap poate distruge aproape orice. Sytsevich a fost prezentat în benzile desenate cu Spider-Man în anii '60 ca un criminal plătit pentru blocul estic. Iniţial voluntar pentru un riscant experiment de manipulare genetică, Sytsevich a căpătat abilităţi superumane (inclusiv o piele groasă imună la lovituri), dar care totuşi nu i-au îmbunătăţit inteligenţa, ceea ce i-a atras renumele unui adversar puternic, dar totuşi naiv.

Personajul, după unele transformări în Amazing Spider-Man 2, probabil că va semăna cu Rhino din „Ultimate Spider-Man” romanul de benzi desenate, şi va semăna cu alţi eroi negativi din seria Spider-Man. Tatuajele lui Giamatti ar putea indica cum că Sytsevich ar fi trecut prin puşcărie în Rusia înainte de evenimentele din Amazing Spider-Man 2, scriu cei de la Screenrant.com - dar, totuşi, se poate să fie încă închis la începutul filmului, chiar înainte de a fi transferat la Institutul Ravencroft. Asta ar explica mai precis cum un delincvent cu tatuaje în formă de sârmă ghimpată pe frunte (plus alte tatuaje la fel de înspăimântătoare) primeşte, în film, superputeri.

„Cea mai puternică armă a lui Spider-Man este plasa de păianjen, pe care - dacă o aruncă asupra lui Electro - aceasta conduce electricitatea şi îi va face probleme serioase lui Spidy”, a declarat Marc Webb, sugerând că avem toate motivele să aşteptâm confruntarea dintre Spidy şi acest villain electric. 

Într-un interviu acordat publicaţiei The Toronto Sun, interpretul lui The Rhino a explicat fanilor la ce să se aştepte. „În benzile desenate, el are acel costum care îl aseamănă cu un rinocer şi care l-a făcut super-puternic. Un seif de bancă nu este nicio dificultate pentru el, căci aleargă pur şi simplu spre acesta. Îl deschide cu capul, la propriu, căci nu este foarte deştept”, a spus Giamatti. Pe de altă parte, Chris Cooper va fi Norman Osborn.

Conform biografiei sale, Norman Osborn avea tot ceea ce un om putea să vrea de la viaţă. Un fiu reuşit (jucat de Dane DeHaan), propria lui corporaţie, şi putere. Însă îşi dorea mai mult. Şi această lăcomie l-a condus la dezvoltarea unui ser experimental destinat armatei americane, un ser care să potenţeze forţa fizică, rezistenţa şi inteligenţa unui soldat în luptă. În faţa unui termen tot mai strâns impus de către armată, Osborn ajunge să testeze serul pe un subiect uman - pe sine însuşi. Totuşi, serul, deşi i-a crescut inteligenţa şi forţa fizică, l-a făcut pe Osborn să-şi piardă minţile.

Osborn construieşte un costum de luptă foarte sofisticat, furând pentru el un model experimental de aripă de zbor, alcătuind astfel un monstru pervers şi dezaxat care îşi spune „Goblin-ul verde”, datorită culorii costumului, verdele - culoarea preferată a lui Norman. Armele: Planorul Goblin-ului (un planor-rachetă în formă de liliac, extrem de rapid şi de manevrabil). „Sacul cu jucării” al său conţine de obicei dovleci-capcană (bombe ascunse în dovleci de Halloween, fie explozive, fie fumigene, fie cu gaz).

Personajul este unul dintre cei mai vechi antagonişti din universul plin de personaje negative al Spider-Man, prima sa apariţie în benzile desenate fiind cea din numărul 9 al lui The Amazing Spider-Man, apărut în 1964.

Al treilea şi poate cel mai redutabil antagonist al supereroului este Electro (Jamie Foxx) în The Amazing Spider-Man 2. Acesta capacitatea de a se transforma pe sine însuşi în curent electric, şi de a călători prin intermediul prizelor electrice. Şi nu e singura lui putere: în trailer putem vedea că, datorită superputerilor sale, Electro poate levita - aruncând în acelaşi timp fulgere din palme. Trailerul prezentat la ComicCon 2013 se încheie cu o uriaşă descărcare electrică, una care aproape distruge întreg New York-ul.

„Există ceva terifiant şi divin, în acelaşi timp, în ceea ce îl priveşte pe Electro. Stăpâneşte elementele primare în aceeaşi manieră ca şi Poseidon sau Zeus”, a spus la Convenţia Comic Con Marc Webb. Superputerile lui Electro vin de la un accident avut la muncă: în timp ce inspecta o uriaşă reţea electrică la Oscorp, parte din rutina lui zilnică, personajul cade, loveşte reţeaua în cădere, apoi ajunge într-un bazin cu ţipari electrici.

„Cea mai puternică armă a lui Spiderman este plasa de păianjen, pe care - dacă o aruncă asupra lui Electro - aceasta conduce electricitatea şi îi va face probleme serioase lui Spider-Man”, a mai declarat Marc Webb, sugerând că avem toate motivele să aşteptâm confruntarea dintre Spidy şi acest villain electric.

Exploreaza subiecte similare:

The Amazing Spider-Man 2, Jamie Foxx, Paul Giamatti, Chris Cooper

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 6 decembrie 2013 11:15
Interesant,sper sa iasa un film foarte bun.
MikkaelWolfganger pe 6 decembrie 2013 13:34
Chiar daca, dupa S3, am zis ca nu ma mai arunc in veci un ochi pe un viitor Spider-Man, am vazut recent The Amazing si mi-a placut.Poate nu e la fel de fain ca primele doua,poate ca Maguire e un Spidey mult mai credibil si poate ca Raimi e un regizor mai skillat decat Webb, dar TASM a oferit destule elemente care l-au facut enjoyable(in special Emma Stone :D).

Asta al doilea aproape ca m-a facut sa il vad cu trailer-ul ala nou, care promite tone de actiune(spre deosebire de alte trailere la filme de acelasi gen, mai putin fericite), Emma Stone e si ea acolo,plus ca mie chiar imi place Electro-ul lui Foxx, desi am vazut ca lumea nu e prea fericita de alegerea asta.Sper doar ca Garfield asta sa scape de balbaiala aia enervanta trasa parca de SalataDeBoeuf si din seria Transformers.

Bayard pe 6 decembrie 2013 14:05
Un lucru foarte interesant la trailer este ca cel mai mult apare Harry Osborn, desi se zvonea ca o sa aiba un rol foarte mic. Sigur ca Electro este villain-ul in filmul asta, dar Green Goblin e pe termen lung :). Sony are planuri foarte mari, sunt gelosi pe succesul Marvel si planuiesc sa creeze un intreg univers bazandu-se doar pe benzile desenate cu Spider-Man (unde au drepturi). In trailer deja dau hinturi pentru un film cu Sinister Six (apar bratele lui Doc Octopus si aripile lui Vulture)
Cristian-Marius-Matei pe 7 decembrie 2013 04:56
Harry Osborn o sa joace rolul lui Green Goblin in filmu asta nu Norman
cristi23 pe 7 decembrie 2013 13:17
interesant grup de personaje negative....insa oare nu sunt prea multi deodata??.....cam la fel s-a procedat si in spiderman 3.....si apoi au fost criticati..mie insa mi s-a parut un film bun.....abia astept sa vad si acest film.....
Cristian-Marius-Matei pe 7 decembrie 2013 17:35
la Spider-man 3 a fost vorba si de un scenariu slab, prost gandit cred ca asta o sa iasa mai bine decat Spider-man 3
alex_il_fenomeno pe 21 ianuarie 2014 13:15
Cred ca Electro ii va pune cele mai multe probleme lui Spidy.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells