Amabilul Jason Bateman

de Ştefan Dobroiu în 7 Feb 2013
Actorul este de văzut de vineri în comedia Hoaţa de identitate

Nu e uşor să-i ţii piept năvalnicei Mellissa McCarthy, dar Jason Bateman reuşeşte cu brio în comedia Hoaţa de identitate, cu premiera românească programată pentru acest weekend. Bateman apare în rolul lui Sandy, un tip cumsecade pus într-o situaţie neobişnuită, ceea ce ne-a făcut să ne gândim la multe alte roluri din cariera actorului care a împlinit în ianuarie 44 de ani.

La această vârstă, Bateman are mai bine de trei decenii de carieră la Hollywood, unde a debutat în 1981, când avea un rol în popularul serial Little House on the Prairie. A devenit un idol al adolescenţilor în a doua jumătate a anilor '80, când avea un rol principal în sitcom-ul The Hogan Family. Serialul i-a mai deschis o poartă de lansare: datorită faptului că a regizat trei episoade a fost inclus în Asociaţia regizorilor de la Hollywood, devenind, la doar 18 ani, cel mai tânăr membru din istoria acesteia.

În ciuda succeselor din lumea televiziunii, trecerea la marele ecran nu a fost uşoară. Deşi foarte popular printre adolescenţii acelor vremuri, primul său lungmetraj, Teen Wolf Too, a fost un eşec de casă, deşi l-a făcut cunoscut şi audienţelor internaţionale.

Revine în atenţie în Arrested Development, serial lansat în 2003 care, deşi a fost întâmpinat cu entuziasm de critică, nu a reuşit niciodată să atingă cifrele de audienţă dorite de postul de televiziune Fox. Serialul a revoluţionat modul în care era privită familia americană în serialele de comedie: umor incomod şi situaţii ce subliniază mai degrabă cât de disfuncţională poate fi aşa-zisa celula de bază a societăţii. Bateman este Michael Bluth, fiul proprietarului unui trust nevoit să preia complicata sarcină de a salva compania pe butuci a familiei după ce tatăl său e arestat din cauza problemelor cu Fiscul. Alături de mama dominatoare, sora obsedată de confortul financiar şi doi fraţi cu grave probleme de integrare în societate, Michael trebuie să salveze ce se mai poate salva, provocând o mulţime de situaţii amuzante.

Serialul a încetat producţia după al treilea sezon, dar puţine sunt producţiile de televiziune care să fi iscat mai multe comentarii elogioase şi zvonuri de trecere pe marele ecran. Iată că la un deceniu de la debutul pe canalul Fox, zvonurile se confirmă şi Arrested Development a primit undă verde, cu întreaga distribuţie revenind la rolurile originale. Deocamdată nu se ştie când ar putea apărea filmul, dar cert este că producătorii vor fi nevoiţi să vină cu nişte idei foarte bune pentru a convinge publicul internaţional, care nu prea a auzit de serial, să meargă la cinema.

În timp ce lucra la Arrested Development, Bateman a început să aibă roluri tot mai importante în lungmetraje. L-ai văzut alături de Vince Vaughn în Starsky & Hutch şi The Break-Up. A apărut alături de Ben Affleck în Smokin' Aces, l-ai văzut în The Kingdom/Regatul şi Mr. Magorium's Wonder Emporium. Unul din marile sale succese este comedia independentă Juno. În 2008 a jucat alături de Will Smith şi Charlize Theron în Hancock.

Dar poate că cel mai mare succes recent al său este comedia neagră Şefi de coşmar, unde, alături de Charlie Day şi Jason Sudeikis, trebuie să-şi „aranjeze” şefii oribili interpretaţi de Kevin Spacey, Jennifer Aniston şi Colin Farrell. Realizată cu 35 de milioane de dolari, comedia avea să încaseze o sumă de şase ori mai mare, devenind şi un succes de critică. Anul trecut deja se scria scenariul pentru o continuare, iar Bateman, Day şi Sudeikis au toate şansele să revină în rolurile principale, deşi în acest moment nu se ştie când ar putea apărea sequelul pe marile ecrane.

Anul acesta Bateman va reveni la genul care l-a făcut celebru cu Bad Words, o comedie despre un adult care, obsedat să se răzbune pentru că în copilărie a pierdut un concurs de spelling, se foloseşte de o chichiţă din regulamentul de participare pentru a-şi da o nouă şansă să câştige. Filmul nu are o dată de lansare pentru SUA şi nu se ştie dacă va veni în România.

Dintre proiectele sale viitoare mai mare potenţial are This Is Where I Leave You, o comedie despre o familie de evrei nevoită să îndeplinească ultima dorinţă a liderului ei, respectând tradiţia evreiască timp de o săptămână. Este şi revenirea lui Goldie Hawn la cinema, iar din distribuţie mai fac parte Zac Efron, Leslie Mann, Malin Åkerman şi Jason Sudeikis.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Bateman, Melissa McCarthy, Identity Thief, Arrested Development, Horrible Bosses, Starsky & Hutch, Smokin' Aces, Hancock

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 7 februarie 2013 10:09
e carismatic, un actor talentat. e de urmarit in noul film.
wildinthecountry pe 7 februarie 2013 12:35
sa se lase de comedie.....nu e bun de nimik
AndreBlack pe 7 februarie 2013 16:11
Este un actor destul de bun . Am vazut decat The Change-Up si Horrible Bosses . Weekend-ul asta o sa vad si Identity Thief .
Mishu25 pe 7 februarie 2013 17:12
E un actor bun, din pacate a jucat in multe mizerii ca The Change-Up, Horrible Bosses..iar Identity Thief pare si mai oribil. Rolul meu preferat este in Juno
alex_il_fenomeno pe 3 martie 2013 12:21
este un actor foarte calm de fiecare data... merita aprecierile noastre pentru munca depusa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells