Alien: Covenant – primele reacţii ale criticilor

de Cristina Grigore în 8 Mai 2017
Opinia majoritară este că filmul este, totuşi, mai bun decât Prometheus

Premiera mondială a lui Alien: Covenant a avut loc în acest week-end, în Londra, şi a adus online primele comentarii legate de noul film al lui Ridley Scott. Mesajele fanilor de pe reţelele sociale susţin că pelicula este chiar mai bună decât Alien: Prometheus, pentru că revine la originile horror ale seriei, reuşind, în acelaşi timp, să captiveze prin imagine şi suspans. Opiniile criticilor sunt, însă, mai nuanţate.

Eric Kohn de la Indiewire susţine că „filmul se dezvăluie ca un hibrid între filozofia greoaie din Prometheus şi tacticile de supravieţuire de tipul 'trage si fugi' din primele două filme Alien, atingând tonuri satisfăcătoare, dar luptându-se să echilibreze unele abordări mai puţin inspirate”.

Cath Clarke, de la Time Out London, îl elogiază pe Michael Fassbender: „Este, cu adevărat, show-ul lui David/Walter. Din motive ce ar dezvălui prea multe la momentul acesta, Fassbender este fantastic, oferă o interpretare ce-ţi dă fiori”.

Robbie Collin (Telegraph) spune: „Alien: Covenant este filmul unui geniu nebun – fără îndoială, unul dintre cei mai extravaganţi. Este grandios, palpitant, alunecă vertiginos spre cinism şi oferă o simfonie a perversităţii departe cu mult de acea relansare a lui Alien pe care studiourile o cereau de la regizorul de 79 de ani”.

Pentru Todd McCarthy, de la The Hollywood Reporter, „drama se desfăşoară cu fluiditate, nu ca în continuările multor francize. Este livrată din plin toată acea acţiune şi tensiune pe care majoritatea publicului o aşteaptă, ba chiar ceva în plus”.

Exploreaza subiecte similare:

Alien: Covenant, ridley scott, Prometheus, Michael Fassbender

Alte știri din cinema

Răufăcătoarea Nightshade va fi cu siguranţă în „Black Panther”

Pe lângă Kilmonger şi Nightshade, îl vom vedea şi pe M'Baku, alias Man-Ape în rol de răufăcător în noul film „Black Panther”

Franciza horror Saw revine cu „Jigsaw”

Seria de filme de mare succes a fost aparent încheiată în 2010

Succesul lui „Wonder Woman” reaprinde dicuţiile despre salariul mic al lui Gal Gadot

Salariul de șase cifre al actriţei este cu mult în urma onorariului primit de colegii actori care joacă supereroi

Romanul grafic „Watchmen”, pregătit pentru micul ecran

„Watchmen” de la DC ar putea deveni seial HBO scris de co-scenaristul „Lost: Naufragiaţii”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 8 mai 2017 20:43
Ce critici elogioase! Sa vedem daca-i pe bune.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback