Alien: Covenant – primele reacţii ale criticilor

de Cristina Grigore în 8 Mai 2017
Opinia majoritară este că filmul este, totuşi, mai bun decât Prometheus

Premiera mondială a lui Alien: Covenant a avut loc în acest week-end, în Londra, şi a adus online primele comentarii legate de noul film al lui Ridley Scott. Mesajele fanilor de pe reţelele sociale susţin că pelicula este chiar mai bună decât Alien: Prometheus, pentru că revine la originile horror ale seriei, reuşind, în acelaşi timp, să captiveze prin imagine şi suspans. Opiniile criticilor sunt, însă, mai nuanţate.

Eric Kohn de la Indiewire susţine că „filmul se dezvăluie ca un hibrid între filozofia greoaie din Prometheus şi tacticile de supravieţuire de tipul 'trage si fugi' din primele două filme Alien, atingând tonuri satisfăcătoare, dar luptându-se să echilibreze unele abordări mai puţin inspirate”.

Cath Clarke, de la Time Out London, îl elogiază pe Michael Fassbender: „Este, cu adevărat, show-ul lui David/Walter. Din motive ce ar dezvălui prea multe la momentul acesta, Fassbender este fantastic, oferă o interpretare ce-ţi dă fiori”.

Robbie Collin (Telegraph) spune: „Alien: Covenant este filmul unui geniu nebun – fără îndoială, unul dintre cei mai extravaganţi. Este grandios, palpitant, alunecă vertiginos spre cinism şi oferă o simfonie a perversităţii departe cu mult de acea relansare a lui Alien pe care studiourile o cereau de la regizorul de 79 de ani”.

Pentru Todd McCarthy, de la The Hollywood Reporter, „drama se desfăşoară cu fluiditate, nu ca în continuările multor francize. Este livrată din plin toată acea acţiune şi tensiune pe care majoritatea publicului o aşteaptă, ba chiar ceva în plus”.

Exploreaza subiecte similare:

Alien: Covenant, ridley scott, Prometheus, Michael Fassbender

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 8 mai 2017 20:43
Ce critici elogioase! Sa vedem daca-i pe bune.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells