AFI a ales cele mai importante evenimente cinematografice ale anului 2009

de Răzvan Boboc în 30 Dec 2009
AFI a ales cele mai importante evenimente cinematografice ale anului 2009

Institutul American de Film (American Film Institute) a realizat, la final de an, o listă ce cuprinde cele mai notabile evenimente cinematografice din 2009. Printre ele, se află lansarea filmului Avatar, regizat de James Cameron.

AFI descrie Avatar ca un film care dezlănţuie imaginaţia şi care, prin tehnicile 3D şi CGI extrem de avansate, ridică standardele efectelor speciale în lungmetrajele care vor fi lansate în următorii ani.
    
Institutul mai aminteşte de explozia de filme de animaţie care au fost lansate anul acesta şi creşterea vânzărilor de bilete, ceea ce demonstrează că cinematografia are un cuvânt de spus în economie.

Este amintită şi moartea lui Michael Jackson şi lansarea în cinematografe a documentarului This Is It.

De curând, AFI a anunţat şi lista cu cele mai bune filme ale anului. Acestea sunt: Coraline, The Hangover, The Hurt Locker, The Messenger, Precious, A Serious Man, A Single Man, Sugar, Up, Up in the Air.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marie_anne pe 30 decembrie 2009 11:37
But no New Moon :)) Asta demonstreaza ca sondajul de pe Moviefone.com nu mai are credibilitate.
Rotarescu pe 30 decembrie 2009 11:38
In sondajul de mai sus parca trebuia pus si The Blind Side. Dupa parerea mea un film foarte bun.
d_arckangel pe 30 decembrie 2009 14:51
Te doare capul fato? Ce dreaq sa caute mizeria de New moon, penibilitatea absoluta in topul facut de AFI. Filmul ala e unul dintre cele mai proaste facute vreodata!
Croco pe 30 decembrie 2009 16:12
d_arckangel pe 30 decembrie 2009 14:51
Te doare capul fato? Ce dreaq sa caute mizeria de New moon, penibilitatea absoluta in topul facut de AFI. Filmul ala e unul dintre cele mai proaste facute vreodata!

Perfect de acord

Gakumba pe 30 decembrie 2009 16:19
Perfect de acord cu Croco
georgeccc pe 30 decembrie 2009 17:12
Foarte adevarat...d_arckangel
New Moon...o facatura de film (face de rusine filmele cu vampiri)

amonseth pe 30 decembrie 2009 19:41
ce atata tam-tam cu filmul NEW MOON.asta e film pt fete de clasa 4 care trec la gimnaziu. NEW MOON cel mai prost film din ultimi 50 ani.ori e HORROR ori ROMANTIC
ini.mini.maini.mo pe 30 decembrie 2009 21:06
"asta e film pt fete de clasa 4" ... buna asta=))
e film pt adolescenti frate si atat ... ca unii nu tolereaza (cel putin la suprafata, datorita anturajului, ca vor fi luati in bataie de jos:)) ) existenta unor filme mai romantice, in care domina distrugerea interioara si care nu se pot ridica la nivelul cartilor ... asa nu inseamna ca e o mizerie totala ... de acord, actiune nu prea multa, efecte nu prea grozave ... dar apare in foarte multe topuri facute ... cine stie de ce aici n'avem, nu utilizam new moon:-?? ... + e cel mai asteptat film al anului 2009 ... si dupa mine cei care au citit cartile sunt cei mai potriviti oameni sa se uite la el [desi probabil vor fi oarecum dezamagiti, dar alo gara, perfectiunea nu exista, remember?:)] ... ceilalti o sa se uite probabil din curiozitate si ori o sa li se para ok ori o sa se plictiseasca ... doar nu era sa bage roboti gigantici care strivesc orasul forks sub talpi, barbati pe covoare zburatoare, extraterestii pe triciclete ... :)

sper ca se intelege ce am zis:-?? sorry for mistakes, mi'e lene sa verific=D

shadowofnight pe 31 decembrie 2009 14:25
@amonseth, e mai grav decat crezi tu...eu sunt pe a 10a si aproape toate din clasa is innebunite dupa Twilight, Robert, whatever. :(
ashleymaryna pe 31 decembrie 2009 17:26
Ce sondaj este asta fara New Moon?..Nassool!!!..Oriqm Up in The Air cu Anna Kendrick este si The Messengers cu Kristen Stewart..Acrite din New Moon..Perfect!!!..Makr atat...!!!...Oriqm New Moon the best!..Ce si-ar mai putea dorii cnv?..La un asemenea film..extraordinar:X
edo_me pe 2 ianuarie 2010 01:03
Dupa parerea mea cel mai bun film d comedia din 2009 a fost The Hangover!!...parerea mea akm nu trebuie sa fiti d acord cu mne :p
kristiansen pe 2 ianuarie 2010 10:12
Avatar este un film super tare.Imi plac unele scene din film.Filmul este o capodopera
albinutzza pe 2 ianuarie 2010 11:22
OMG....gusturile nu se discuta!!!fiecare cum crede si ce ii place ....mie mi se par ok toate ...imi pare rau k new moon nu e in lista dar nu se putea sa fie chiar in toate listele posibile,right?
nice_mary56 pe 17 martie 2010 12:34
da intradevar filmul e tare

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells