Ada Solomon, distinsă cu Premiul Eurimages pentru Coproducţii

de Gloria Sauciuc în 18 Nov 2013
Premiul va fi decernat în timpul Ceremoniei European Film Awards, care va avea loc la Berlin sâmbătă, pe 7 decembrie

Producătoarea Ada Solomon a fost distinsă cu Premiul European Eurimages pentru Coproducţii, un premiu ce recunoaşte rolul decisiv al coproducţiilor în ansamblul industriei europene de film, conform unui comunicat remis astăzi publicaţiei Cinemagia.

Înca de la înfiinţarea propriei ei companii de producţie, HiFilm, Ada Solomon a produs scurtmetraje premiate, semnate de regizori precum Cristian Nemescu (Marilena de la P7), Radu Jude (Lampa cu căciulă), şi filme de debut (Cea mai fericită fată din lume - Radu Jude, Felicia, înainte de toate - Melissa de Raaf, Răzvan Rădulescu, Thailanda - Paul Negoescu) sau documentare (Kapitalism - Reţeta noastră secretă, de Alexandru Solomon).

Ada Solomon a produs filmul finanţat prin Eurimages Din dragoste cu cele mai bune intentii, al lui Adrian Sitaru, câştigător al două premii la Festivalul de Film de la Locarno în 2011 şi a două Premii Gopo în Romania, şi Toată lumea din familia noastră, de Radu Jude - de asemenea susţinut de către Eurimages, câştigător a şase premii Gopo şi a premiului „Heart of Sarajevo” în 2012.

Ada Solomon are în lucru, la ora actuală, documentarul SF „Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, ca si Aferim!, cel de-al treilea film al lui Radu Jude.

Ada Solomon a lucrat în ultimii 20 de ani în industria filmului, producţiile ei fiind premiate în festivaluri de prestigiu precum Locarno, Sundance sau Festivalul de la Berlin, unde filmul Poziţia copilului (regia Calin Peter Netzer) a primit Ursul de Aur anul acesta. Ada Solomon este, în acelaşi timp, Şef de distribuţie la Parada Film şi Director executiv al Festivalului Next International Film Festival. Ea predă la UNATC şi, împreună cu Tudor Giurgiu, manageriază trei cinematografe mini-plex din România.

Premiul Eurimages pentru Co-producţii europene va fi decernat în timpul Ceremoniei Premiilor Filmului European, care va avea loc la Berlin sâmbătă, pe 7 decembrie 2013. Eurimages este un fond de susţinere a co-producţiilor, distribuţiei şi proiecţiei filmelor europene, înfiinţat de către Consiliul Europei în 1988.

Exploreaza subiecte similare:

Ada Solomon, Cristian Nemescu, Marilena de la P7, Radu Jude, Lampa cu căciulă, Cea mai fericită fată din lume, Felicia înainte de toate, O lună în Thailanda, Paul Negoescu, Răzvan Rădulescu, Kapitalism - Reţeta noastră secretă, Alexandru Solomon, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Adrian Sitaru, Toată lumea din familia noastră, Aferim!, Poziţia copilului, Călin Peter Netzer, Tudor Giurgiu, actor

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 17 ianuarie 2014 03:31
Un palmares impresionant, ce era logic sa aduca si un premiu pe masura.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells