Acum la cinema: filmele pentru întreaga familie

de Cinemagia în 25 Dec 2014
Annie, O noapte la muzeu, Paddington, Pinguinii din Madagascar, în cinematografe

Tenace, încrezătoare şi optimistă, Annie - personajul legendar, aflat în căutarea familiei sale, care a inspirat generaţii întregi - revine pe ecrane într-o viziune contemporană, în comedia produsă de Columbia Pictures, Annie, acum în cinematografele noastre. Iată o serie de filme pentru întreaga familie ce se pot urmări în cinematografele noastre. Vă urăm sărbători fericite. Un Crăciun minunat alături de cei dragi!

Regizorul, scenaristul şi producătorul Will Gluck afirmă că noua abordare a lui Annie – după muzicalul clasic de pe Broadway, care a obţinut şapte premii Tony şi care a devenit ulterior un film extrem de îndrăgit în anii 1980 - a fost concepută pentru copiii de altădată, care acum au devenit părinţi la rândul lor. De asemenea, regizorul s-a declarat extrem de emoţionat de şansa de a realiza un film care surprinde magia familiei. Gluck spune că aceasta e o poveste la care vibrează toate generaţiile.  „De asemenea cântecele şi povestirea sunt la fel de atrăgătoare ca întotdeauna.  Am avut şansa de a realiza o versiune de zile mari a acestui film nepieritor, care îi atrage deopotrivă pe copiii şi pe părinţii din ziua de azi”.

În viziunea lor, Gluck şi producătorii au vrut să realizeze o versiune contemporană a muzicalului de altădată de pe Broadway. Actualul film Annie nu se mai petrece în anii 1930, ci în prezent, iar eroina filmului este o veritabilă puştoaică a anului 2014, din toate punctele de vedere. Annie nu este de fapt orfană, ci o copilă aflată în plasament. Ea merge cu bicicleta prin tot oraşul şi cunoaşte toate străduţele pe unde poate evita aglomeraţia din trafic.

În rolul titular al lui Annie, o putem vedea pe Quvenzhané Wallis, care a stabilit un record fiind cea mai tânără actriţă nominalizată la Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină. Talentul ei precoce a rămas în amintirea spectatorilor şi juriului odată cu interpretarea ei din Beasts of the Southern Wild. În ceea ce-l priveşte pe tipul care îi oferă lui Annie adăpost… el nu mai e industriaşul din timpul crizei economice, care se îmbogăţeşte datorită războiului, ci e  Will Stacks, şeful unei companii de telefonie mobilă.  „Stacks valorează 4,7 miliarde de dolari”, explică Gluck.  „El a creat cea mai mare reţea de telefonie mobilă din lume. Dar lui nu-i pasă decât de muncă şi iar muncă.  Şi pentru că e candidat la primăria oraşului, asta e tot ce pot vedea new-yorkezii la el.  Ar vrea să găsească o cale către inimile votanţilor, iar oferta de a o găzdui pe Annie face parte dintr-un plan de PR care l-ar putea aşeza în fotoliul de primar. Singura persoană cu care izbuteşte să iniţieze o legătură este această fetiţă de 10 ani, care nici măcar nu-l poate vota.

Realizatorii au dat o tentă contemporană tuturor personajelor, atrăgând la distribuţie o pleiadă de staruri actuale, cum ar fi: Jamie Foxx, Rose Byrne, Bobby Cannavale şi Cameron Diaz. Sentimentul de contemporaneitate se extinde şi asupra cunoscutelor şlagăre ale filmului, cum ar fi „Tomorrow, „It’s the Hard-Knock Life”, „You’re Never Fully Dressed Without a Smile”, „Maybe” şi multe altele.  Muzica a fost revizuită de veteranul producţiei muzicale, Greg Kurstin, alături de superstarul Sia, care a contribuit la  updatarea cântecelor. În plus, în actualul Annie se cântă trei cântece noi – „Who Am I?”, „Opportunity” şi „The City’s Yours” – pe care echipa muzicală s-a străduit să le integreze cât mai armonios între cântecele şi melodiile legendare ale filmului.

O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului, pentru întreaga familie

Pregătiţi-vă pentru cea mai sălbatică şi plină de aventuri Noapte la muzeu din câte au fost, cu Larry Daley (Ben Stiller) călătorind în jurul pământului, unind personajele favorite cu altele noi şi îmbarcându-se într-o căutare epică pentru a salva magia înainte de a dispărea pentru totdeauna. 

„Noul film are şi umor și o căldură sufletească care te câştigă şi te conving”, promite prducătorul Shawn Levy. Iubitul actor/comediant Robin Williams, care, din păcate, a murit la inceputul acestui an, reia rolul lui Teddy Roosevelt.  „Teddy îl consideră mereu pe Larry (Ben Stiller) ca pe un fiu, dându-i sfaturi de viață, dar, în același timp, spunând: „Nu ai nevoie de sfatul meu, ai crescut și ai făcut asta. Acest film reprezintă o declaraţie destul de subtilă și în același timp puternică despre misiunea de parinte”.  Pentru una dintre cele mai mari scene ale filmului, productia a închis Trafalgar Square într-o noapte ploioasă londoneză în luna februarie. Dan Stevens se agita prin Trafalgar Square în armură și fluturând larg o sabie.

Câştigător al premiului Oscar, Ben Kingsley joacă rolul lui Merenkahre, tatăl lui Ahkmenrah și Faraon al Nilului. Merenkahre a creat Tableta pentru a menține familia împreună pentru totdeauna, dar atunci când o expediție arheologică comună americană și britanică din anii 1930 a descoperit mormantul lui din Egipt, Merenkahre și soția sa au fost expediați la Muzeul Britanic, în timp ce Ahkmenrah a fost trimis la New York. Merenkahre a ţinut secretul în mormânt timp de 4.000 de ani și numai cunoștințele sale pot ține Tableta și creaturile muzeului în viață.

Paddington, ursuleţul pe care l-am lua acasă

Cu un fir narativ destul de simplu şi predictibil, plus câteva păţanii domestice amuzante (cum altfel ar putea fi odată ce primeşti un urs în propriul apartament) şi câteva peripeţii urbane, filmul Paddington lasă totul pe umerii şarmului irezistibil al acestui personaj central galant, nostim şi înduioşător, extrem de bine realizat de animatori. Mimica lui Paddington e grozav de bine creată, de la satisfacţia cu care mănâncă magiun, de care ne face şi nouă poftă, până la cele mai umane reacţii redate pe chipul lui de urs

Pinguinii din Madagascar

Madagascar, debutul celebrei francize animate cu încasări de 1,8 miliarde de dolari, ni i-a prezentat şi pe cei patru pinguini super-spioni şi neîntrecuţi în a provoca prăpăd în jur. După un serial animat extrem de popular printre cei mici, iată-i eroii propriului lungmetraj, Pinguinii din Madagascar, lansat vineri în lumea întreagă. Îţi spunem mai jos la ce să te aştepţi de la noua aventură a buclucaşilor Skipper, Kowalski, Rico şi Soldat.

Tranziţia pinguinilor de la statutul de îndrăgite personaje secundare în „Madagascar” la roluri principale în propria lor epopee cinematografică a fost o decizie firească, graţie trăsăturilor memorabile ale personajelor. „În toate filmele din serie, pinguinii sunt propulsaţi de personalităţile lor distincte şi puternice”, spune regizorul Eric Darnell.

Animaţia are câteva momente extrem de convingătoare şi reuşite: debutează, de exemplu, în Antarctica, unde Skipper, Rico şi Kowalski devin eroii unui documentar al cărui regizor a primit vocea lui Werner Herzog. Antagonistul, caracatiţa Dave, care aşteaptă o bună parte din film să-şi dezvăluie planul malefic, este interpretat cu entuziasm de John Malkovich, în timp ce Benedict Cumberbatch este Agentul Strict-Secret, un lup hotărât să lupte cu preţul vieţii împotriva celor ce asupresc animalele. Pinguinii sunt ajutaţi şi de o seamă de personaje secundare interesante şi ataşante precum Caporalul (Peter Stormare), un urs polar care se topeşte de drag de fiecare dată când îi vede pe cei patru protagonişti, dar scenariul nu se opreşte deloc pentru a le acorda atenţia meritată.

Unul dintre cele mai ataşante aspecte ale scenariului este faptul că Soldat, mezinul echipei şi protejatul colegilor săi, are în sfârşit ocazia să arate că nu este cu nimic mai prejos decât Skipper, Kowalski şi Rico. Din punctul de vedere al poveştii, evoluţia sa pare să fi beneficiat cel mai mult de atenţia scenariştilor, astfel încât Soldat se transformă treptat din membru al comando-ului într-un protagonist cu acte în regulă, transmiţând mesajul că trebuie să-ţi creezi propria imagine, răzvrătindu-te împotriva prejudecţilor pe care cei din jur le-ar putea avea în ceea ce te priveşte.

The House of Magic

Thunder, o pisicuţă abandonată, se adăposteşte de furtună în subsolul celei mai stranii case pe care ţi-o poţi imagina! Aceasta îi aparţine unui magician blajin, iar Thunder simte că în sfârşit şi-a găsit un cămin alături de el şi ajutoarele sale. Problemele apar când nepotul magicianului vrea să profite de încrederea lui, iar Thunder şi restul „familiei” trebuie să ia măsuri.

Exploreaza subiecte similare:

Annie, Night at the Museum: Secret of the Tomb, Paddington, The Penguins of Madagascar, The House of Magic

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 30 decembrie 2014 09:50
Cel mai mult ma intereseaza sa vad O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells