Actriţele cel mai bine plătite în 2014

de Ştefan Dobroiu în 5 Aug 2014
Sandra Bullock, pe primul loc. Află cine o urmează!

Revista Forbes a publicat cel mai recent top al actriţelor cel mai bine plătite de la Hollywood. Sandra Bullock, după mega-succesul Gravity, este ocupanta celei mai înalte poziţii, cu o sumă estimată la 51 de milioane de dolari câştigată între iunie 2013 şi iunie 2014. După ce a câştigat un Oscar pentru The Blind Side, iată că actriţa care a împlinit recent 50 de ani se poate lăuda şi cu importante câştiguri financiare la Hollywood.

AICI un articol aniversar despre suişurile şi coborâşurile din cariera Sandrei Bullock şi AICI unul despre Speed, filmul care a făcut-o celebră în lumea întreagă.

În topul Forbes urmează Jennifer Lawrence, care, la doar 23 de ani, ocupă a doua oară consecutiv această poziţie. Forbes estimează că starul francizei Jocurile foamei, şi ea recompensată cu un Oscar pentru Silver Linings Playbook în 2013, a câştigat 34 de milioane de dolari în ultimul an. Jennifer Aniston, la 45 de ani, se află pe poziţia a treia, cu un total de 31 de milioane.

Urmează Gwyneth Paltrow, 41 de ani, cu 19 milioane de dolari. Cameron Diaz şi Angelina Jolie ocupă poziţia a cincea, cu 18 milioane. Jolie a ocupat anul trecut prima poziţie în topul Forbes. Scarlett Johansson s-a clasat pe locul şapte, cu 17 milioane, iar Kristen Stewart pe zece, cu 12 milioane, după ce anul trecut ocupase poziţia a treia.

Conform detaliilor oferite de Forbes, topul a fost realizat prin estimarea câştigurilor realizate de actriţe din apariţiile în filme şi reclame, precum şi din drepturi financiare pentru proiecte mai vechi. Detaliile au fost obţinute şi prin consultarea cu agenţii şi impresarii actriţelor, dar şi cu producători sau avocaţi cunoscuţi de la Hollywood.

Autoarea topului, Dorothy Pomerantz, remarcă diferenţa extraordinară dintre câştigurile actorilor şi cele ale actriţelor. Primii zece actori din topul Forbes însumează aproape 420 de milioane de dolari, în timp ce totalul actriţelor este de doar 226 de milioane, puţin mai mult decât jumătatea sumei câştigate de actori.

Topul actorilor este dominat de Robert Downey Jr. cu 75 de milioane de dolari. Îi urmează Dwayne Johnson, cu 52 de milioane, Bradley Cooper, cu 46 de milioane, Leonardo DiCaprio, cu 39 de milioane, şi Chris Hemsworth, cu 37 de milioane.

Exploreaza subiecte similare:

Sandra Bullock, Jennifer Lawrence, Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Cameron Diaz, Kristen Stewart, Gravity

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ddman pe 5 august 2014 12:15
Fara sa fiu misogin (spre deosebire de autoarea topului) dar Dorothy ar fi trebuit sa remarce si "diferenta extraordinara" dintre incasarile filmelor in care joaca actorii si in care joaca actritele mentioanati/mentionate - daca tot a facut insumarea castigurilor actorilor si actritelor sa fi facut insumarea si incasarilor filmelor in care cei mentionati au jucat; sau vrea ca Gwyneth sa primeasca aceiasi bani ca Robert ?!
ddman pe 5 august 2014 12:31
In plus mai este vorba si de abilitatea de a negocia "salariul" - un expl RD jr care, abil fiind, a cerut si procent din incasari, iar castigul de 75 mil el si l-a facut prin incasarile mari ale filmului.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells