Actorul Martin Landau s-a stins din viață la 89 de ani

de Cristina Grigore în 17 Iul 2017
A câștigat un Oscar pentru rolul din Ed Wood și a fost profesorul unor legende ale cinematografiei precum Jack Nicholson

Cu o lungă carieră, încununată de un premiu Oscar pentru rolul din filmul Ed Wood, Martin Landau s-a stins din viață la 89 de ani. Potrivit TheHollywoodReporter.com, actorul a murit după o scurtă perioadă de spitalizare, în urma unor complicații neașteptate.

Landau și-a cîștigat renumele datorită versatilității sale actoricești, partitura care l-a propulsat spre celebritate fiind cea din North by Northwest, filmul lui Alfred Hitchcock din 1959. A jucat, mai apoi, în serialul Mission: Impossible (1966-1973) și a fost nominalizat, pentru rolul său de aici – cel al lui Rollin Hand, „omul cu o mie de feţe” - la un premiu Emmy și un Glob de Aur.

În 1988 a lucrat alături de Francis Ford Coppola pentru Tucker: The Man and His Dream, rolul ce i-a adus prima nominalizare la Oscar (pentru rol secundar). A fost din nou nominalizat pentru interpretarea din Crimes and Misdemeanors, de Woody Allen. Statueta a intrat în palmaresul său în 1994, datorită partiturii din Ed Wood, un film regizat de Tim Burton, în care a intrat în pielea legendei cinematografului, Bela Lugosi. A colaborat din nou cu Burton în 2012, pentru animaţia Frankenweenie.

Ultimele producţii ale actorului au fost Entouragefilmul bazat pe celebrul serial HBO cu acelaşi nume – şi Remember, în regia lui Atom Egoyan. Ambele au fost lansate în 2015.

Pe lângă considerabila sa carieră în film şi televiziune, Landau a fost şi profesor de actorie la faimosul Actors Studio din New York, unde a instruit nume remarcabile ale industriei, precum Anjelica Huston şi Jack Nicholson

Exploreaza subiecte similare:

Martin Landau, Alfred Hitchcock, Francis Ford Coppola, Tim Burton, Anjelica Huston, Jack Nicholson, Ed Wood, North by Northwest, Mission: Impossible, Tucker: The Man and His Dream, Crimes and Misdemeanors, Frankenweenie, Entourage, Remember

Alte știri din cinema

„Dunkirk”, de Christopher Nolan, din 21 iulie la cinema

Christopher Nolan a regizat „Dunkirk” după propriul său scenariu original

Cara Delevingne ar putea fi noua fată Bond

Fostul fotomodel este starul noii producţii a lui Luc Besson, Valerian and the City of a Thousand Planets

Doctor Doom – încă un antagonist Marvel va avea propria peliculă

Venom, Black Cat şi Silver Cable se pregătesc şi ei pentru propriile aventuri pe marele ecran

Ben Stiller şi Dev Patel, într-un film despre trupa de striptease masculin Chippendales

Producţia se anunţă exotică şi atractivă, dar şi şocantă şi violentă, descrierea atribuită fiind „Magic Mike întâlneşte Scarface”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 17 iulie 2017 13:58
R.I.P!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback