Activiştii pro-gay americani, speriaţi de Bruno

de Ştefan Dobroiu în 17 Iun 2009
Activiştii pro-gay americani, speriaţi de Bruno

Noul film al lui Sacha Baron Cohen, care cu siguranţă va fi un hit pe măsura celebrului Borat, pune câteva probleme majore în agenda activiştilor pro-gay americani, anunţă Reuters.

Brüno, satira lui Cohen la adresa homofobiei, se lansează în Statele Unite pe 10 iulie, iar activiştii se tem că în loc  să demaşte homofobia filmul ar putea întări imaginea proastă pe care o au americanii despre homosexuali şi asta într-un context politic tulbure, când tot mai multe state pot accepta căsătoria între persoane de acelaşi sex.  

"Credem că întenţiile sunt bune - o satiră de genul acesta poate demasca homofobia - dar în acelaşi timp poate mări disconfortul oamenilor faţă de comunitatea noastră", a declarat pentru Reuters reprezentantul principalei organizaţii americane împotriva defăimării minorităţilor sexuale, GLAAD. Se pare ca aceasta a făcut presiuni pe lângă Universal Pictures, producătorul lui Bruno, să insereze un mesaj pro-toleranţă în film, dar s-au lovit de un refuz motivat de faptul că "spectatorii vor înţelege intenţiile bune ale filmului", o justificare deloc convingătoare pentru GLAAD.

Prima cronică la Bruno, publicată de The Sun, precum şi părerile celor care au văzut deja filmul, arată că acesta ar putea să fie mai şocant (şi poate nu la fel de amuzant?) decât mega-succesul Borat. Cu toate acestea, numărul de fani ai lui Sacha Baron Cohen este atât de mare, încât premiera are toate şansele să se transforme într-un hit de box-office.

Bruno se lansează în România pe 31 iulie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi pe 17 iunie 2009 15:41
bleah .. numai cand ma gandesc mi se face scarba .. ihhh
Ivich pe 17 iunie 2009 16:47
Numai cand te gandesti la film, la homosexuali sau la homofobi?
Octavian Brânzei pe 17 iunie 2009 17:25
Eu nu mă gîndesc ca să nu vomit.
NONAME pe 17 iunie 2009 17:34
BORAT-TRECUT, BRUNO-PREZENT, BOGDAN-VIITOR
Mikala pe 18 iunie 2009 15:52
Vai de capu` tau ... :|
Radu47hitman pe 3 decembrie 2009 14:55
NONAME, :D ai zis-o...

Mdea, scarbos si neplacut sa privesti asa filme...

alex_il_fenomeno pe 7 decembrie 2011 19:18
nu stiu unde va ajunge cinematografia cu astfel de filme ...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells