Aceasta este scena din The Interview care i-a pus pe jar pe hackerii nord-coreeni

de Gloria Sauciuc în 19 Dec 2014
Sony Pictures a oprit filmul The Interview de la o lansare în cinematografe, din cauza ameninţărilor cu violenţa

Scena de 28 secunde cu moartea dictatorului Kim Jong-un a ajuns online, aşa că, de ceea ce s-au temut hackerii nord-coreeni, nu au scăpat. Fragmentul, filmat în slow motion, îl arată pe Kim Jong-Un privind, din elicopterul său, cum carcasa laterală a aparatului de zobor explodează. O minge de foc cuprinde laterala dreaptă a elicopterului. Cu gura căscată larg, Liderul suprem e cuprins cu încetinitorul de flăcări, până ce capul îi explodează şi el...

Nu vom vedea The Interview în cinematografe, probabil nici pe DVD, dar cele 28 de secunde care i-au înfuriat pe nord-coreeni au ajuns joi în mediul online...

Înainte ca „Gardienii Păcii” să îi ameninţe cu violenţe fizice pe spectatorii filmului, The Interview a avut o proiecţie restrânsă pentru criticii de film, la premiera din Los Angeles, dovedindu-se „o comedie ofensatoare, de la un capăt la altul”,  scrie criticul Josh Dickey de la mashable.com. Per total, filmul a câştigat 48% aprecieri pe Rotten Tomatoes, un procentaj „care poate fi greu de înţeles”, e de părere criticul.

Filmul este obraznic, cu un umor de calitate discutabilă, dar în ultimă instanţă la înălţimea aşteptărilor, având elemente de comedie horror. Personajele, mai ales James Franco în rolul lui lui Dave Skylark, sunt fermecătoare şi convingătoare, atingându-şi întregul potenţial. Există aici şi inteligenţă şi isteţime, dar şi multe glume vulgare. Multe, foarte multe. Care, totuşi, reuşesc să fie amuzante”, scrie acelaşi Josh Dickey de la mashable.com.

Acesta continuă cu povestirea filmului (atenţie, spoilere!), acum că şansele de a-l mai vedea vreodată sunt aproape nule (în România era programat pentru o lansare în luna aprilie).

Filmul se deschide cu o tânără nord- coreeană care cântă imnul (fireşte nu cel real), melodia fiind într-un crescendo, subtitrată cu versuri naţionaliste, apoi tonul devine irascibil, după care întnecat şi chiar ameninţător. Sentimentele negative faţă de SUA transpar din melodie, şi iată că atmosfera este creată chiar de la începutul filmului. Camera trece către Franco, care zâmbeşte cu gura până la urechi ca o gazdă de emisiune TV din anii 70, în rolul lui Dave Skyler.

Acesta îl intervievează pe Eminem (care se joacă pe sine însuşi), şi care - în mijlocul declaraţiilor şi fără vreo legătură cu întrebarea, spune senin că este gay. În spatele camerelor de luat vederi, producătorul emisiunii, Aaron Rapoport (jucat de Seth Rogen, care semnează şi regia filmului The Interview, alături de Evan Goldberg), împreună cu toată echipa emisiunii Skylark Tonight sar în sus de bucurie pentru obţinerea unei asemenea declaraţii, în exclusivitate. Curând Skylark ajunge să intervieveze staruri din ce în ce mai mari, multe dintre ele (vedete din realitate care se joacă pe ele însele), făcând confesiuni în direct.

Aşa se face că echipa show-ului primeşte un telefon din Coreea de Nord, de la însuşi Kim Jong-un, un mare fan al Skylark Tonight, care îşi formulează dorinţa de a fi intervievat de Skylark. Lui Rogen i se dau o serie de coordonate din China, iar protagoniştii merg acolo pentru a face interviul. La locul întâlnirii, dintr-un elicopter militar supradimensionat coboară un emisar nord-coreean, jucat de actriţa canadiană Diana Bang, pe nume Sook. Termenii interviului sunt conştiincios dictaţi (la care personajul lui Rogen se întreabă de ce nu s-a făcut asta la telefon), după care interviului i se dă undă verde.

Însă, înainte ca cei doi să călătorească spre Coreea de Nord, vor fi vizitaţi de un înalt oficial CIA (jucat de vedeta serialului Masters of Sex, Lizzy Caplan). Coreea de Nord tocmai şi-a demonstrat forţa nucleară şi, cu câteva rachete îndreptate către coasta Californiei, reprezintă un real pericol. Aşa că cei doi americani trebuie să-l elimine pe dictator, cu ricin. Sedus de farmecul agentei CIA, Skylark accceptă misiunea...

Odată ajunşi în Coreea de Nord, cei doi participă la o recepţie plină de culoare - muzică şi copii care zâmbesc, Pe drumul spre guvern, cei doi trec pe lângă oameni care par fericiţi, pocnind de sănătate, inclusiv pe lângă un puşti care linge o acadea în faţa unui magazin doldora cu de toate. Şoferul îi asigură că tot ce au auzit despre sărăcie în Coreea de Nord chiar nu este adevărat, acesta este un ţinut al abundenţei...

Dictatorul se oferă să le arate celor doi americani împrejurimile casei lui, iar Skylark acceptă - cu gândul să facă pentru emisiune un montaj al extremei decadenţe - un garaj plin cu maşini exotice, un teren de basket indoor, un lounge plin cu femei frumoase, şi un tanc - „a fost un dar primit de bunicul meu, de la Stalin!”, spune Kim, la care Skylark replică „Uh, în ţara mea se pronunţă Stallone...”. Cam acesta este Skylark.  

Exploreaza subiecte similare:

The Interview, Seth Rogen, James Franco, Evan Goldberg, Lizzy Caplan

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ghemot pe 19 decembrie 2014 22:44
În ciuda sărăciei profunde a cetățenilor săi, Koreea de Nord se pare că are suficient de „bine-dotat” personal cibernetic, care a reușit să „emoționeze” o instituție cinematografică cu renume mondial.
silviu1985 pe 20 decembrie 2014 14:07
pacat ... abia asteptam sa vad filmul...pare interesant...
Skynet.Zbenga pe 22 decembrie 2014 02:24
Pacat ca presa isi aduce aportul la obiectivul hackerilor...acela de a prejudicia compania Sony cat mai mult.
Oricum se pare ca acest atac a luat amploare mondiala. Se intampla lucruri foarte serioase...si toate astea de la o comedie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells