A murit Dennis Farina, fostul star al lui Law and Order

de Cristina Grigore în 23 Iul 2013
Actorul de 69 de ani a decedat din cauza unei embolii pulmonare

O figură cunoscută atât din seriale, cât şi din filme, actorul Dennis Farina s-a stins ieri din viaţă în Scottsdale, Arizona, din cauza unui cheag de sânge format într-unul dintre plămâni, scrie The Hollywood Reporter. Actorul avea 69 de ani, din care mai bine de 30 petrecuţi pe platourile de filmare.

Unul din rolurile sale de referinţă a fost cel al detectivului Joe Farina din Law and Order, un serial poliţist al NBC, unde apare în 46 de episoade. A jucat de asemenea în Midnight Run (1988), Romeo Is Bleeding (1993), Another Stakeout (1993), That Old Feeling (1997), Saving Private Ryan (1998), Out of Sight (1998), The Mod Squad (1999), Snatch (2000)  şi Big Trouble (2002).

Dar cel mai memorabil rol al său este poate cel din Get Shorty, în care îl joacă pe gangster-ul din Miami, Ray Bones Barboni.

Prima carieră a lui Farina, căreia i-a dedicat 10 ani din viaţă, a fost cea de poliţist. Tranziţia spre cinema i-a fost facilitată de regizorul Michael Mann în timpul filmărilor la Thief (1981). Poliţistul îi servea lui Mann drept ghid, iar acesta, impresionat de cunoştinţele sale, l-a distribuit în film. Au urmat Manhunter şi serialele poliţiste Hunter şi Miami Vice.

Exploreaza subiecte similare:

Dennis Farina, Romeo Is Bleeding, Another Stakeout, That Old Feeling, Saving Private Ryan, Out of Sight, The Mod Squad, Snatch, Big Trouble

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mariusdbrsc pe 24 iulie 2013 00:35
R.I.P. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells