2016: blockbusterele primăverii

de Ştefan Dobroiu în 16 Mar 2016
Iată o selecţie de filme ce ar putea umple cinematografele lunile următoare

Filme cu mare succes la public au putut deja fi văzute în ultimele săptămâni la cinema, iar Zootopia şi Allegiant cu siguranţă vor fi urmate de titluri încă şi mai populare. Iată mai jos o trecere în revistă a premierelor care ne-ar putea impresiona până la sfârşitul lunii mai.

Vinerea aceasta se lansează filmul de acţiune London Has Fallen, în care Gerard Butler trebuie să-l salveze din nou pe preşedintele SUA, dar nu la Washington, ci în capitala Angliei. Sunt mari şanse ca îndemânarea lui Butler cu armele de foc şi luptele corp la corp să nu transforme action-ul în campionul weekend-ului: tot acum se lansează Kung Fu Panda 3, noile aventuri ale mâncăciosului Po, care trebuie să-şi redescopere forţa anterioară atunci când un spirit neîndurător evadează din lumea de dincolo, hotărât să învingă fiecare maestru kung fu din China. Ai putea crede că Po nu are nicio şansă în faţa unui oponent care deja dispune de puteri extraordinare, dar simpaticul erou va obţine ajutor exact de unde nu se aştepta.

Batman V Superman: Dawn of Justice/Batman vs. Superman: Zorii dreptății (25 martie)
Primul mare blockbuster al anului vine în ultimul weekend al lunii. Am mai spus-o şi o repetăm: de acest film al lui Zack Snyder depind foarte multe pentru viitorul cinematografic al ecranizărilor după benzile desenate DC Comics. Zorii dreptăţii ne-o prezintă pe Wonder Woman (Gal Gadot), pregătind filmul ei din 2017. Totodată, povestea ne va împinge spre un foarte aşteptat moment DC: reunirea celebrei echipe Justice League, echivalentul DC Comics al Răzbunătorilor Marvel. Înfruntarea dintre Batman (Ben Affleck) şi Superman (Henry Cavill) are toate şansele să fie unul dintre cele mai spectaculoase momente văzute la cinema în 2016.

10 Cloverfield Lane/Strada Cloverfield 10 (8 aprilie)
Fără a fi tehnic un blockbuster, filmul a avut cronici atât de bune şi a fost înconjurat de un asemenea mister, încât ar putea să surprindă cu cifrele sale de box office şi la noi în ţară. Producătorul J.J. Abrams a spus că thrillerul are ADN-ul lui Cloverfield, hibridul monster movie/found footage lansat cu succes în 2008. Mary Elizabeth Winstead interpretează o tânără care se trezeşte prizonieră într-un buncăr controlat de un bărbat între două vârste (John Goodman). Captiva face totul pentru a evada, deşi i se spune încontinuu că în afara buncărului nu o aşteaptă decât moartea. Ce va descoperi ea de îndată ce deschide uşa i-a luat prin surprindere pe suficienţi critici pentru ca 10 Cloverfield Lane să devină unul din cele mai lăudate filme de la începutul anului.

Cartea junglei/The Jungle Book (15 aprilie)
Un film care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Extraordinar de populara animaţie lansată de Disney acum aproape o jumătate de secol are parte de un remake live action, în care pantera Bagheera (Ben Kingsley) şi ursul Baloo (Bill Murray) vor fi nevoiţi să-l ajute pe puiul de om Mowgli să scape de vocea seducătoare a pitonului Kaa (Scarlet Johansson), de colţii tigrului Shere Khan (Idris Elba) şi de planurile diabolice ale urangutanului Louie (Christopher Walken).

The Huntsman Winter's War/Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii (22 aprilie)
Un prequel la Albă ca Zăpada şi Războinicul vânător, premiera din 22 aprilie ne-o arată pe Emily Blunt în rolul neîndurătoarei Crăiese în stare să transforme totul în jur în gheaţă cristalină. Soră a Ravenei, personajul interpretat de Charlize Theron în primul film, Crăiasa se va trezi în luptă cu oamenii. Îi va sta în cale vânătorul Chris Hemsworth, ajutat de partenera sa intepretată de Jessica Chastain, într-unul din puţinele roluri de acţiune ale carierei.

Captain America: Civil War/Căpitanul America: Război civil (6 mai)
Supereroii revin din nou în atenţie în mai, cu acest film deja etichetat neoficial drept Avengers 2,5. Grupaţi în spatele Căpitanului America (Chris Evans) sau în spatele lui Iron Man (Robert Downey Jr.), ceilalţi supereroi luptă împotriva sau susţin Registration Act, lege ce obligă supereroii să dea socoteală autorităţilor mondiale pentru faptele lor. Este începutul sfârşitului prieteniei dintre Căpitan şi Iron Man, cei doi trezindu-se oponenţi în încleştări spectaculoase. În Războiul civil se vor implica mai mulţi supereroi, dar niciunul nu este atât de aşteptat ca primul Spider-Man creat de Marvel, întrezărit în cel mai recent trailer al filmului.

X-Men: Apocalypse (20 mai)
The Angry Birds Movie/Angry Birds - Filmul ar putea provoca şi el senzaţie din 13 mai, dar statutul de blockbuster este mai potrivit pentru filmul din 20 mai al lui Bryan Singer. Apariţia mutantului Apocalypse, primul mutant din istorie, va pune destinul întregii lumi în cumpănă. Adulat de oameni în urmă cu milenii, Apocalypse este foarte nemulţumit de starea actuală a globului şi e gata de orice pentru a reseta istoria cu ajutorul aghiotanţilor săi. Printre aceştia se va afla şi Magneto (Michael Fassbender), ceea ce va complica şi mai mult lucrurile pentru Profesorul X şi ajutoarele sale.

Alice Through the Looking Glass/Alice În Ţara Oglinzilor (27 mai)
Primăvara se termină cu un nou dezmăţ vizual marca Tim Burton, deşi regia sequelului a fost asigurată de James Bobin. După ce aventurile anterioare ale lui Alice (Mia Wasikowska) au depăşit un miliard de dolari încasări în lume, un sequel era mai mult decât obligatoriu. Eroina se va întoarce în Ţara minunilor, ceea ce o va face să reîntâlnească personaje familiare, dar şi feţe noi în acest film pentru care a lucrat o adevărată armată de specialişti în efecte speciale şi o armată încă şi mai mare de scenografi şi creatori de costume.

Ce filme vei vedea primăvara aceasta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

London Has Fallen, Gerard Butler, Zootopia, The Divergent Series: Allegiant, Batman V Superman: Dawn of Justice, 10 Cloverfield Lane, John Goodman, Ben Affleck, Henry Cavill, Mary Elizabeth Winstead, The Jungle Book, The Huntsman Winter's War, Emily Blunt, Charlize Theron, Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Captain America: Civil War, X-Men: Apocalypse, The Angry Birds Movie, Alice Through the Looking Glass, Mia Wasikowska

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 16 martie 2016 11:15
Kung Fu Panda 3 sigur nu va fi blockbuster. Ruleaza doar dublat. Eu nu o sa-l vad la cinema. Din pct meu de vedere ar trebui toate filmele dublate. Macar sa stiu de o treaba. Nu mai calc la cinema.
florinteo pe 16 martie 2016 15:41
DU-TE CU DUMNEZEU !
Shadow_Master pe 17 martie 2016 14:25
Sunt dublate doar filmele pentru copii, care nu pot citi subtitrarea, dar restul filmelor nu cred ca vor fi dublate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells