2014: filme bazate pe realitate

de Ştefan Dobroiu în 22 Ian 2014
Câteva titluri care ne ajută să explorăm istoria

Lupul de pe Wall Street (văzut de 205.000 de români în doar zece zile, detalii AICI), 12 ani de sclavie, Ţeapă în stil american/American Hustle, Căpitanul Phillips, Dallas Buyers Club şi Philomena sunt toate nominalizate anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film (lista completă a categoriilor AICI). Mai există o asemănare între aceste şase titluri: toate sunt inspirate de evenimente ce au avut loc în realitate. Iată mai jos câteva alte titluri "based on real events" pregătite pentru o lansare în următoarele luni.

Lone Survivor/24 ianuarie
O distribuţie interesantă (Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster, Eric Bana) şi un eşec afgan al armatei SUA duc la o combinaţie intensă pe marele ecran. O trupă de soldaţi trebuie să ajungă într-un mic sat afgan, unde se ascunde un important terorist. Problemele tehnice şi ghinioanele dejoacă planurile soldaţilor, aruncându-i într-un pericol mortal.
 
Into the White/31 ianuarie
Ne reîntâlnim cu Rupert Grint, britanicul devenit celebru după interpretarea lui Ron în seria Harry Potter. Suntem la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar deasupra Norvegiei o grea bătălie se dă în înaltul cerului: două avioane, unul britanic, celălalt german, se prăbuşesc într-un ţinut izolat. Coincidenţa face ca piloţii goniţi de gerul năprasnic să caute adăpost în aceeaşi colibă. Războiul i-a transformat în inamici, dar provocările situaţiei lor îi vor obliga să colaboreze pentru a supravieţui.

The Monuments Men/14 februarie
După ce are premiera europeană în afara competiţiei la festivalul de la Berlin, Eroii Monumentelor ajunge şi pe marile noastre ecrane. George Clooney, John Goodman, Matt Damon, Bill Murray şi Cate Blanchett, iar povestea ne poartă în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În timp ce Adolf Hitler încerca să pună stăpânire pe vest, armatele lui căutau şi adunau metodic cele mai valoroase comori artistice ale Europei. Într-o cursă contra cronometru în spatele liniilor inamice, o grupare specială formată din directori, curatori, istorici de artă şi alţi oameni culţi americani şi europeni, autointitulaţi Monuments Men, şi-au riscat vieţile cutreierând continentul pentru a preveni distrugerea a mii de ani de artă. Aceasta este povestea lor.

Pompeii/21 februarie
Este de ajuns să arunci o privire trailerului ca să îţi dai seama că acest film al lui Paul W. S. Anderson nu prea are mare legătură cu realismul. În orice caz, este inspirat de erupţia vulcanului Vezuviu, care a acoperit cu lavă şi cenuşă frumosul oraş Pompei. Acţiunea filmului are loc în vara anului 79 d.H.. Kit Harrington (din Games of Thrones) joacă rolul unui sclav de pe o mare navă comercială al cărui vis este să-şi răscumpere libertatea şi să se însoare cu fiica stăpânului său (Emily Browning). Doar că aceasta este promisă unui senator corupt. Cine ştie, poate că erupţia care a ucis mii de oameni este soluţia iubirii celor doi eroi...

One Chance/21 februarie
Concursurile de talente au devenit tot mai populare în ultima vreme, iar One Chance este remarcabila poveste a lui Paul Potts, vânzător de telefoane mobile în timpul zilei şi serile cântăreţ de operă amator. Timidul Paul a devenit o senzaţie a internetului după ce a fost ales să concureze la prima ediţie a emisiunii lui Simon Cowell Britain's Got Talent. Uimind publicul din întreaga lume cu vocea lui extraordinară, Paul este punctul de pornire al acestui film regizat de David Frankel (Diavolul se îmbracă de la Prada), care dovedeşte că niciodată nu trebuie să renunţi la visul tău.

Grace of Monaco/11 aprilie
Filmul lui Olivier Dahan ne-o arată pe Nicole Kidman în rolul titular. Şase ani au trecut de la nunta care a transformat-o pe Grace dintr-o regină a Hollywood-ului în membra uneia dintre cele mai iubite familii regale ale Europei. Dar deasupra vieţii aparent fericite a lui Grace de Monaco încep să se adune norii atunci când principatul său devine ţinta atacurilor liderului Franţei, generalul Charles de Gaulle. Filmul acoperă doi ani din mariajul lui Grace cu prinţul Rainier (Tim Roth), explorând atât relaţia din spatele uşilor închise, cât şi imaginea publică a celor doi.

Exploreaza subiecte similare:

Lone Survivor, Into the White, The Monuments Men, Pompeii, One Chance, Grace of Monaco

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
iiii pe 22 ianuarie 2014 11:08
eu into the white l-am vazut acum ceva vreme si e interesant. recomand
cristi23 pe 22 ianuarie 2014 14:27
mai toate par interesante...
Bayard pe 22 ianuarie 2014 15:36
The Lone Survivor o sa fie un film foarte bun, iar Monuments Men chiar ar putea fi excelent. Into the White e probabil decent, restul... o gluma.
Han_Solo pe 23 ianuarie 2014 10:12
The Lone Survivor este un film foarte bun, in special daca astepti genericul de final.
AndreBlack pe 22 ianuarie 2014 19:05
Propun si The Book Thief .
Han_Solo pe 23 ianuarie 2014 10:11
Into the White l-am vazut de ceva vreme, cum de ajunge asa tarziu la noi in tara?
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 12:57
Avem deci ce urmari :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells