2013: ce filme lansează maeştrii

de Gloria Sauciuc în 14 Dec 2012

În anul ce urmează, un pluton de cineaşti cu greutate, "patriarhii", "maeştrii" filmului, strâng rândurile pentru lansarea unor filme despre care noi acum trebuie să începem să vorbim. Acestea sunt viitoarele producţii din palmaresul festivalurilor anului 2013, aşa că vedem în continuare ce ne pregătesc Wong Kar-Wai, Pedro Almodóvar, Jim Jarmusch, Godard, Lars von Trier, Woody Allen, Atom Egoyan, Steven Soderbergh ori Johnnie To.

Cert este că pe covoarele roşii ale festivalurilor vor urca  -pentru promovarea filmelor acestor cineaşti consacraţi - actori ca Michael Douglas, Matt Damon, Tilda Swinton, Mia WasikowskaBenicio Del Toro, Reese Witherspoon, Colin Firth etc.

Afișează:
1 din 17

Antonio Banderas, Penélope Cruz şi Paz Vega vor avea apariţii de tip cameo în film. Titlul ales de Almodóvar are dublu sens - "iubiţii care călătoresc" şi "iubiţi vremelnici", iar povestea se desfăşoară integral într-un avion. Regizorul însuşi descrie filmul ca o "comedioară foarte uşoară". Rolurile principale sunt deţinute de Javier Cámara, Cecilia Roth, Lola Dueñas şi Raúl Arévalo.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crynick pe 14 decembrie 2012 15:06
filmul lui Lars Von Trier este cel mai asteptat!poate si Almodoval
Crynick pe 14 decembrie 2012 15:07
*almodovar
cosmin742000 pe 14 decembrie 2012 15:10
Hm un Regizor care el insusi nu isi intelege filmele sa fie numit maestru (Lars von Trier), Perdo Almodovar a cam inceput sa se repete , Woody Allen e pe replay de la The Purple Rose of Cairo Roman Polanski de ce oare o face un film dupa cartea lui Masoch?Tot respectul pt Jim Jaramush si Goddard adevarati maestri. Poate or mai fi cativa viitori maesri si printre regizorii europeni mentionati in articol., dar daca eu , cel mai mare consumator de film european nu am auzit de ei ....
Liviu- pe 14 decembrie 2012 20:42
Vai, vai, cata modestie... si zici ca n-ai auzit de Wenders, Denis, Sorrentino, Desplechin, Ozon? :)
cosmin742000 pe 15 decembrie 2012 00:28
Scuza-mi te rog rautacismul "Tu oricum si daca ai auzit nu ai inteles nimic din ei:))" eram sub influenta unei discutii vis a vis de Hobbit adik de nimik .Ce e asa de amuzant ? Adik stiu ca sunt amuzant , dar vis a vis de Wenders nu vad nimik de ras ( doar daca ai fi fan placinta americana , ca aia gasesc ceva de ras din orice , dar nu cred ca esti )din 54 filme are 14 lung metraje , 10 scurt-metraje , 15 documentare .
Liviu- pe 15 decembrie 2012 00:58
Eh, asa-i alta treaba. Wenders e unul din cei mai importanti regizori inca in viata si unul din marii regizori germani, alaturi de Herzog (dintre cei care tot mai traiesc), Fassbinder si cei din inceputuri: Murnau, Lang, Lubitsch. Lucrul amuzant era faptul ca ai parut sa-l clasifici ca un simplu documentarist (ceea ce nu-i cu ceva mai prejos decat fictiunea oricum) avand in vedere ce ziceam mai sus, ca e un nume foarte important in cinemaul mondial, nu doar contemporan si e chiar mai degraba cunoscut pt filmele artistice. Poti vedea cate ceva despre el aici: http://www.theyshootpictures.com/gf1000_top250directors.htm unde e pus printre multe alte nume mari. Daca nu-l stii cu siguranta ar trebui sa-i incerci macar cateva filme.

Denis e si ea foarte apreciata si cunoscuta. Beau Travail a prins top 100 al topului Sight&Sound de anul asta, cam cel mai impresionant sondaj in ceea ce priveste atat dimensiunea lui, cat si a persoanelor care participa. Alte filme, precum 35 shots of rhum sau The Intruder sunt si ele printre cele mai apreciate de dupa 2000, precum si altele facute de unii regizori din lista de mai sus (recunosc ca pe Ozon sau Desplechin nici eu nu i-am prea vazut, dar cu siguranta sunt nume sonore). http://www.theyshootpictures.com/21stcentury_films1-50.htm asta si cu cel de mai sus sunt cam cele mai bune recomandari din ce am gasit eu pe vreo undeva, sunt suma parerilor criticilor de film si a realizatorilor de film stranse de pe oriunde s-a putut. Sigur, e un ghid, sunt multe filme extraordinare care nu sunt chiar atat de populare si nu prind listele alea, dar in general sunt regizori de la care merita vazut macar un film, regizori dintre care unii nu trebuie ignorati (Wenders de exemplu).

cosmin742000 pe 15 decembrie 2012 01:43
Ehehe sa fii documentarist nu e simplu deloc :))
Liviu- pe 15 decembrie 2012 15:33
La sfarsitul comentariului chiar asta am subliniat, ca nu trebuie sa-ti placa un film doar pt ca-i apreciat de majoritate (referindu-ma mai degraba la majoritatea parerilor mai avizate, cum e cazul celor care au condus la rezultatele de pe TSPDT), de altfel m-am si dat pe mine drept exemplu in ceea ce-i priveste pe Godard, Hitchcock sau Bresson. De acord si-n ceea ce priveste faptul ca de fiecare data e vorba de parerea personala si asta ar trebui sa se subinteleaga, de altfel ar fi absurd sa repeti chestia asta de fiecare data. Ce e deranjant e atunci cand privesti lucrurile de foarte sus. Apropo, nu inteleg de ce zici ca Trier nu-si intelege propriile filme. Majoritatea sunt destul de directe in idei si, chiar daca mai au niste elemente care par a necesita o oarecare descifrare, care mai pot parea si pretentioase pt unii, in general filmele sale transmit ceva brut, fara ascunzisuri. Aici intra chiar cele mai importante filme facute de el: Dancer in the dark, Breaking the waves, Dogville. Ce ar fi de neinteles pt spectator in filmele astea incat sa se poata spune ca insusi Trier nu le intelege? Singurul film ceva mai ermetic din ce am vazut eu de el ar fi Antichrist. Pana si Melancholia e destul de direct in ce priveste ideile centrale ale filmului si doar elemente secundare se ascund sub forma de simboluri mai mult sau mai putin pretentioase. Si legat de ce ziceam in mesajul precedent apropo de egocentrism si arta, chiar in dimineata asta am dat involuntar peste ceva ce se potriveste numai bine ideii: "Acum de vina e disciplina. Clasicii sint greu de citit, in consecinta e vina clasicilor. Astazi, studentul isi afirma incapacitatea ca pe un privilegiu. Daca nu pot sa invat un anume subiect, inseamna ca subiectul e vinovat." (Pata umana - Philip Roth). Legat de ultima parte, majoritatea persoanelor care au o idee cat de mica despre film, care reprezinta o minoritate pe Cinemagia oricum, nu o sa le gasesti la articole sau la paginile filmelor. Sunt useri foarte vechi ai site-ului care stiu de mult timp nivelul 'discutiilor' de aici si trec automat peste ele. Cativa dintre ei mai intra pe forum, altii vin putin, vad care-i treaba si pleaca sau mai intra din an in paste tot pe forum.
piccolodaimao22 pe 16 decembrie 2012 16:31
Eu chiar vreau sa vad ce mai face Woody,nu am fost niciodata critic la filmele lui simtindu-ma bine la aproape toate.Doar ca la un film de Woody sunt doua posibilitatii: filmul te uimeste sau nu pt ca daca ai vazut unu le-ai vazut pe toate...
alex_il_fenomeno pe 4 ianuarie 2013 18:51
Va fi un an imbelsugat, cu numeroase productii remarcabile. De abia astept!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells