16 scurtmetraje româneşti, la Cannes

30 Mar 2015
Iată titlurile selectate în a opta ediţie a Romanian Short Waves

Asociaţia Secvenţe anunţă scurtmetrajele care vor face parte din programul Romanian Short Waves, ediţia a opta. Filmele selectate în program vor participa la Short Film Corner, un eveniment destinat profesioniştilor din industria de cinema dedicată scurtmetrajului, secţiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes (13-24 mai, 2015).

Cele 16 filme de scurtmetraj selectate pentru ediţia din acest an a programului Romanian Short Waves sunt:

Ecouri, r. Dumitru Grosei
Omulan, r. Matei Branea
Două maluri, r. Diana Munteanu
Verigheta, r. Gabriel Achim
Ninel, r. Constantin Popescu
N-ai fost acolo, r. Ioana Agatha Paltinel
Imobil, r. Besenyei Katalin
Lumina firavă, r. Florina Dumitrache
Lag, r. Anton Groves, Bogdan Orcula
Blue Spring, r. Andreea Borţun
Dumneavoastră, tu, r. Bogdan Theodor Olteanu
Micul tată, r. Ioana Ţurcan
Fereastra, r. Georgiana Moldoveanu
This Time, Last Year, r. Ana Savin
Puzzled, r. Tudor Botezatu
Cristian, r. Doina Rusti

"Am primit un număr record de scurtmetraje în acest an (60). Filmele realizate de studenţi au ocupat un loc important in selecţie, astfel că o parte din producţiile selectate provin de la şcoli de cinema de renume din Bucureşti, Cluj, Paris sau New York. Avem şi producţii independente, programul susţinând în mod special aceste filme. Evident, avem şi nume de regizori consacraţi şi sperăm că toate filme vor avea, plecând de la Cannes, o viaţă lungă în  festivaluri. Suntem bucuroşi că anul acesta vom prezenta la Cannes 16 scurtmetraje româneşti ce se remarcă prin prospeţimea limbajului, performanţă şi tehnică regizorală”, a declarat Dan Burlac, iniţiatorul şi directorul programului Romanian Short Waves.

Din programul Romanian Short Waves 8 care va însuma aproximatix 200 de minute de film, o proiecţie specială de 110 minute va avea loc marţi, 19 mai, începând cu orele 11.30, în Palatul Festivalului.

Romanian Short Waves este un program produs de Asociaţia Secvenţe şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român.

Lansat în anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Secţiunea oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor, cumpărătorilor şi de a pune bazele unor viitoare colaborări.

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells