10 motive pentru care Kylo Ren e mai sinistru decât Darth Vader

de Gloria Sauciuc în 30 Nov 2015
Kylo Ren a fost descris de regizor drept fiind obsedat de ideea de a fi succesorul legitim al lui Darth Vader. Masca, îmbrăcămintea și imaginea pe care o proiectează copiază pe cea a lui Darth Vader în tinerețe. Totuși, Kylo Ren nu vrea doar să fie un nou Darth Vader, ci să îl depășească acolo unde primul a eșuat

Pe baza informațiilor pe care le avem din trailere, interviuri, plus informațiile despre jucăriile promoționale cu Kylo Ren, iată câteva lucruri care pot fi spus despre noul erou negativ din Star Wars, o figură posibil mult mai sinistră și mai intimidantă decât Darth Vader, cu care are - de altfel - o relație specială și pe care îl ia drept exemplu.

Iată, așadar, 10 motive pentru care noul erou negativ este mai înspăimântător, așezate „pe hârtie” de către cei de la ScreenRant:

1. Vede în eșecul lui Darth Vader rezultatul lipsei ambiției

În perspectiva regizorului, J.J. Abrams, personajul lui Kylo Ren (Adam Driver) face parte dintr-o nouă generație de eroi negativi care vede în eșecul forțelor Imperiului unul datorat lipsei de viziune, aceste forțe nefiind suficient de puternice, de mari, sau de crude pe cât ar fi fost necesar ca să învingă. Așadar, e clar că intenția lui Kylo Ren este de a face lupta împotriva Alianței Rebelilor una și mai brutală decât cea a predecesorilor săi.

2. Nu dă socoteală Primului Ordin Spre deosebire de Darth Vader, care acționa ierarhic și care primea ordine, atât Kylo Ren cât și Generalul Hux, șeful Primului Ordin, sunt două forțe autonome care concurează pentru putere și care acționează diferit. Domhnall Gleeson, în rolul lui Hux, notează despre personajul său, unul distant și calculat, ca este o contrapondere a lui Kylo Ren, extrovertit și impulsiv. Dacă este cineva căruia Kylo Ren este subordonat, acela este misteriosul Conducător Suprem Snoke (Andy Serkis), dar nu și Generalului Hux, așa cum Vader îi era subordonat lui Tarkin.

3. Are baza Starkiller de partea sa

Numele puternicei baze spațiale nu este doar un omagiu numelui ales inițial de George Lucas pentru familia Skywalker. Regizorul susține că Starkiller este o nouă Deathstar, dar noua bază spațială pare și mai puternică, o planetă înghețată, armă și bază de operațiuni, însă capabilă de data asta să distrugă nu doar planete, ci și sisteme stelare, precum Suncrusher din Star Wars Legends. Sursa bazei Starkiller pare să fie în ”Regiunile Neexplorate”, deci poate să se deplaseze și este operațională.

4. Kylo Ren nu este un Sith

Abrams confirmă despre personajul său că nu este un Sith, ci este membru al Cavalerilor Ren. Aceștia sunt interesați de latura întunecată a Forței, și par să urmărească artefacte precum săbiile laser pentru a studia pe Darth Vader și pe alți Sith. Totuși, cum Ren nu este un membru propriu-zis al ordinului Sith, el nu este obligat să le respecte regulile, printre care Regula celor doi, care cere să existe numai doi Sith concomitent, Maestrul și Ucenicul. Asta face ca Ren să fie doar unul din nenumărații exponenți ai Forței Întunecate, cu un număr nelimitat de aliați.

5. Și-a construit singur o sabie laser

Probabil că cea mai vizibilă particularitate a lui Kylo Ren este sabia laser, cu două jeturi de flăcări în loc de gardă. Noua sabie a dat loc de multe speculații în ochii fanilor, fiind aparent concepută după un model antic, însă construită recent de Ren însuși. Și cavalerii Jedi construiau singuri săbii, însă spiritul întreprinzător și independența lui Ren l-au ajutat să construiască una singur. Și așa cum apare sabia, care aruncă scântei și pulsează energie, pare să fie oglinda lui Ren însuși, aspru și tăios.

6. Este tânăr și nesăbuit

Instabilitatea temperamentului lui Kylo Ren a ieșit în evidență, de la relația dificilă cu Generalul Hux și până la înfățișarea propriei săbii. Un om intempestiv și condus de emoții, Ren este înspăimântător prin instabilitate și imprevizibilitate. De asemenea, este un om încă foarte tânăr și care își caută un loc în lume. Spre deosebire de Darth Vader, nu este încă ”pe deplin format”. Așadar, în decursul noii trilogii, Kylo Ren încă are de evoluat.

7. Stăpânește o largă varietate de abilități și tehnologii

Dintre informațiile sumare pe care le-am primit din trailere și teasere, Kylo Ren se dovedește un puternic stăpânitor al Forței. întrebat de Conducătorul Suprem Snoke despre o posibilă revenire a Forței, Kylo Ren a răspuns cu un direct și sigur  „Da”. Se va lupta atât cu Rey cât și cu Finn cu iconica sabie laser, cunoaște multiple tehnici ale Forței, și folosește Droidul Interogator al Primului Ordin, luptându-se cu fiecare dintre eroi și apărând în fiecare dintre cele trei lumi, având o navă din clasa Upsilon înarmată și gata de luptă. Mai mult, are un număr de replici cheie în film, încercând să convingă pe cineva ( posibil pe Rey) să i se alăture. Așadar, nu este doar un luptător pur și dur, ci și un bun negociator.

8. Se crede un erou

Atât regizorul cât și actorul, Adam Driver, subliniază că fanatismul lui Kylo Ren se trage din credința lui că el este eroul pozitiv, mergând până acolo încât crede că propriile lui acțiuni sunt morale și că nimic din el nu este rău. Să îl comparăm cu Darth Vader, care deși se credea la rândul lui un erou, se simțea totuși vinovat pentru moartea lui Padme. Mai mult, ultimele sale decizii indicau o schimbare a cauzei pentru care luptă atunci când venise vorba de Luke, Darth Vader dorind să fie erou în primul rând prin a-și proteja propriul fiu.

9. Nu a mai existat un personaj similar în Războiul Stelelor

Lawrence Kasdan, unul dintre scenariștii Războiului Stelelor, notează că personajul lui Kylo Ren este un precedent în lumea Star Wars. Ca și regizorul, Kasdan își înțelege personajul, văzându-l drept unul complex și stăpânit de emoții contradictorii, nicidecum un erou negativ dintr-o bucată.

10. Își revendică imaginea lui Darth Vader

Kylo Ren a fost descris de regizor drept fiind obsedat de ideea de a fi succesorul legitim al lui Darth Vader. Masca, îmbrăcămintea și imaginea pe care o proiectează copiază pe cea a lui Darth Vader în tinerețe. Totuși, Kylo Ren nu vrea doar să fie un nou Darth Vader, ci să îl depășească acolo unde primul a eșuat. Probabil principalul său obiectiv este de a-l distruge pe ultimul Jedi, pe Luke Skywalker, și prin asta să echilibreze Forța. Mai mult, studiindu-și mentorul, are ocazia să îi observe greșelile. Învățând deci din succesele și din eșecurile lui Vader, Ren are toate șansele să fie mult mai înspăimântător.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Adam Driver

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
gaborull pe 2 decembrie 2015 08:28
Foarte interesant acest personaj, sper ca acest film sa ne tina lipiti de scaune pe toata durata lui si sa nu ne dezamageasca.
Han_Solo pe 2 decembrie 2015 13:09
DAr filmul pana la urma este unul marca Disney, toate aceste calitati "negative" sunt doar reclama. Nici o sansa sa vedem un film dark fara happy end.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells