10 filme pentru copii care ne-au traumatizat copilăria

de Gloria Sauciuc în 14 Sep 2017
În prima săptămână din noul an şcolar trecem în revistă câteva ecranizări care s-au jucat cu mintea noastră în copilărie

Galerie

Este inestimabilă valoarea basmelor fraților Grimm, în ciuda cruzimii și violenței lor.  Cenușăreasa, Scufița Roșie, Hansel și Gretel sunt doar câteva exemple de poveşti pe care doar imaginaţia inocentă a copiilor le mai pondera brutalitatea. Fetiţa transformată în sclavă de către mama vitregă, bunicuţa înghiţită de lup, copii mâncaţi de vrăjitoare (acest din urmă exemplu oglindeşte, de altfel, o realitate din Europa anului 1100, când canibalismul se practica).

Unele dintre aceste poveşti, alături de altele, aparţinând altor autori, au fost dramatizate şi ecranizate. Iată, în paginile ce urmează, o serie de filme, adunate într-un clasament de publicaţia Moviefone. cu poveşti ce ne-au tulburat copilăria.

Până la urmă, să vezi pe micul sau marele ecran, copil fiind, haine de blană făcute din pielea unor adorabili dalmaţieni, animale murind, copii transformaţi în măgari pentru că sunt neascultători sau personaje despărţite de mamele lor, te poate marca în moduri inimaginabile.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Pinocchio, Dumbo, Gremlins, The NeverEnding Story, Who Framed Roger Rabbit, Christopher Lloyd, 101 Dalmatians, Spirited Away, Coraline, Miss Peregrine's Home for Peculiars, Red Riding Hood, Julie Christie

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aditza72 pe 14 septembrie 2017 19:25
Pe dvs. chiar v-au marcat aceste filme dacă ați ajuns să scrieți așa ceva!!! Cred că este o exagerare ceea ce spuneți. Și doar jumătate din adevăr.

Sau sunteți plătită să scrieți asta.

De ce nu spuneți că e una din formele de educare a celor mici ca să înțeleagă, pe limba lor, ce e bine și ce e rău și că cei răi vor plăti întotdeauna? Că doar despre asta e vorba, nu?
Sau credeți că de acum le putem citi legea și ei vor înțelege?
De ce nu spuneți și despre cât de încântați sunt copii când personajul cel rău este pedepsit, indiferent de pedeapsă?

Cred că mai bine v-ați uita pe Cartoon Network și alte asemenea canale să vedeți ce desene (a se citi atrocități) și ce învățăminte aduc copiilor!!!!

După cum spuneți, atunci Biblia și tot creștinismul ar trebui să fie primele care să intre sub lupa dvs, ca și orele de religie de la școli.

Stimă!

canecorso75 pe 16 septembrie 2017 17:05
chiar crezi ce ai scris???????
mai aveai sa spui ca amintiri din copilarie te invata sa furi,sa minti si schitele lui caragiale ii indeamna la golaneala...
vorba lui aditza,tu esti traumatizat prietene....

got_email pe 16 septembrie 2017 18:03
Domnisoara Gloria...scrii niste tampenii mai mari decat tine...! Ce ai fumat..?
sebybog pe 17 septembrie 2017 07:12
Cel mai aiurea articol citit pe Cinemagia pana acum. Va contaminati de PC?
VIBERS pe 17 septembrie 2017 21:36
Cel mai stupid si cretin articol.Care o fi fost boul care a scris o asa prpstie?
carmen_angelus_romila pe 31 octombrie 2018 11:24
Aceste filme de desene animate, cum le denumeam odata, sunt nemaipomenite, bine realizate din toate punctele de vedere si, intr-adevar, ne-au marcat copilaria noastra, a celor mai varstnici la momentul actual...!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells