10 decizii stupide în filme recente

de Cristina Grigore în 15 Sep 2013
Personaje care intrigă prin lipsa de logică a propriilor acțiuni

Cu un melanj de elemente captivante – efecte speciale, actori fermecători, decoruri inedite și, uneori,  o poveste interesantă – filmele ne țintuiesc în fața micului sau marelui ecran, făcându-ne incapabili uneori să mai protestăm atunci când scenariul nu are la îndemână altă metodă de face povestea să meargă mai departe decât unele decizii stupide ale personajelor.

Anul 2013 este destul de bogat în exemple. Pentru că ne sunt încă proaspete în minte, am alcătuit o listă a celor mai iritante și mai neinspirate dintre producțiile ultimilor ani.

O atenționare pentru cei care nu au văzut încă filmele din listă: unele descrieri dezvăluie momente importante ale acțiunii!

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious 6, Man of Steel, Star Trek Into Darkness, Iron Man 3, 28 Weeks Later, The Dark Knight Rises, 300, The Cabin in the Woods, Prometheus

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
neb2069 pe 15 septembrie 2013 11:27
In Star trek, defapt Khan si-a ascuns echipajul in torpile, asa cum recunoaste chiar el. Marcus doar s-a folosit de asta.
Dacianus pe 15 septembrie 2013 11:38
Poti judeca decizia unui spartan ca lipsita de logica doar pe baza psihologiei spartane. Cine a scris articolul nu a retinut din istorie ca oamenii cu deficiente fizice erau ucisi la nastere, nicidecum sa li se faca onoarea sa mai si lupte alaturi de niste razboinici profesionisti. O victorie obtinuta altfel decat respectand total traditiile de lupta nu ar fi fost o victorie adevarata. Asa poti sa te intrebi si de ce au rezistat ca prostii pana la moarte, cand e clar ca gestul nu mai avea nicio logica. Iar falangele macedoneene au fost inventate ceva mai tarziu. La Termopile niste oameni cu lanci in formatie, fie ei si spartani, erau doar niste lancieri in formatie.
bremen1980 pe 15 septembrie 2013 14:13
Bine zis . In plus spartanii preferau lupta deschisa si aveau oroare de spionaj si de diversele stratageme perfide practicate de ceilalti luptatori din acea vreme .
bremen1980 pe 16 septembrie 2013 11:57
Receptionat senior Bayard . Un Tucidide ar merge , dar viata e scurta si cartile sunt muuulteeeee.
pdf pe 15 septembrie 2013 13:53
In cazul lui Charlize explicatia este destul de simpla : `este blonda` :)
si da este un mod destul de penibil de a sfarsi.

Costirik pe 15 septembrie 2013 14:24
Chiar in timp ce urmaream filmul Prometheus ma gandeam ca nu am vazut niciodata o faza mai stupida ca aceea in care alergau ele de a lungul navei cand se puteau chiar arunca cativa metri in stanga sau dreapta.In asemenea momente realizezi ca Ridley Scott a senilizat:))))))
cosmin742000 pe 15 septembrie 2013 16:04
deci nu a aselenizat a senilizat , perfect de acord :)
bossy pe 15 septembrie 2013 20:50
Pe bune acuma,fara gluma,omul asta chiar are probleme.Ma refer la Cosmin.
TheJesus pe 15 septembrie 2013 15:14
Intr-adevar o decizie foarte stupida cea din Man of Steel,eu unul nu am simtit dramatism deloc,am vazut o scena lipsita de sens si atata tot.
cosmin742000 pe 15 septembrie 2013 16:03
O sa ma leg de prima fraza a articolului :"Cu un melanj de elemente captivante – efecte speciale, actori fermecători, decoruri inedite și, uneori, o poveste interesantă – filmele ne țintuiesc în fața micului sau marelui ecran, făcându-ne incapabili uneori să mai protestăm atunci când scenariul nu are la îndemână altă metodă de face povestea să meargă mai departe decât unele decizii stupide ale personajelor."
Sper ca aceasta fraza se refera la filme in general ( datorita "tintuirii" in fata micului ecranProblema e ca cel putin 8 din cele 9 filme pomenite cu greu pot fi numite filme
Revenind la articol , ordinea " elementelor captivante " este exact cea existenta in filmele de azi , efecte speciale , actori fermecatori ( probabil ca doar dpdv fizic ) , decoruri inedite si daca mai e loc si de o poveste interesanta bine, daca nu , oricum pe cine mai intereseaza povestea ?:))

VIBERS pe 15 septembrie 2013 18:21
Ia mai taca-ti fleanca Cosminele,Mai iesi si tu din casa.Toata ziua freci putineiul degeaba si vorbesti aiurea.Shut-up.
Testicule pe 15 septembrie 2013 18:57
Prometheus a fost realizat pentru a fi vizionat alaturi de muzica lui Benny Hill pe fundal.
Tyson_Kyd pe 15 septembrie 2013 18:59
Ce pot spune ?! Fiecare film are greselile sale facute cu intentie sau fara intentie . Daca stam sa vedem notele criticilor, nici un film nu are nota 10, cea ce inseamna ca toate filmele au greseli si nici unul nu este destul de bun !
Marin10 pe 16 septembrie 2013 08:07
WOW Nu pot sa cred cat de "original" este articoulul tau. Mai ales ca la punctul 9\10 la Prometheus l-ai citat cuvant cu cuvant pe Tarantino. "Hei, mititelule!” Dar cum ar putea cineva să fie drăguț cu o creatură atât de ciudată și de înfricoșătoare precum acea ”cobră spațială”? Pur și simplu nu se face așa ceva. Doar dacă îți dorești cu disperare moartea.
pavy_b pe 16 septembrie 2013 11:39
Blonde is more fun
Kalrak pe 16 septembrie 2013 18:24
Titlul te induce in eroare "10 decizii stupide în filme recente"... practic nu este vb despre vreo decizie a celor care au facut filmele ci a unor prsonaje din filme
legiune pe 16 septembrie 2013 22:25
Sa referit la scenaristi producatori, dupa parerea noastra.
legiune pe 16 septembrie 2013 22:24
Din pacate nu va contrazicem in mare parte, unele decizi au stricat farmecul filmelor doar de putina lene sa se faca un scenariu mai bun sau poate asta este calitatea si vivelul ridicat de cultura al scenaristilor si producatorilor. Unele sunt filme bune dar le lipseste farmecul.
alex_il_fenomeno pe 19 septembrie 2013 16:58
Cele din 300 sau Prometheus erau chiar de neinteles, iar din Man of Steel sau Iron Man 3 exasperante.
ionutzoo7 pe 1 februarie 2015 00:42
Cine a scris articolul n-a vazut The Cabin in the Woods.Filmul n-are ce cauta aici.E irelevant, daca ea nu citea...ei bine, cineva ar fi facut altceva.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells