Les Invasions barbares

(2003)

Invaziile barbare

Poster Les Invasions barbares Postere Les Invasions barbares

Sinopsis Les Invasions barbares

Mai mult
Selectie Oficiala Cannes 2003, Premiul de interpretare feminina si premiul pentru cel mai bun scenariu.

Remi, divortat, cincizeci de ani, e internat in spital. Fiul lui de la Londra accepta cu greu sa vina sa-l vada. O data revenit, intoarce cerul si pamantul spre a-i indulci tatalui sau ultimele zile. Ii aduna gasca de prieteni si incearca impreuna sa isi dea seama ce au devenit cu totii in aceste timpuri in care suporta “invaziile barbare”… Umorul, epicurianismul, dorinta le mai populeaza visele? Nesupunerea,…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Un premiu şi o nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, 2 premii şi o nominalizare Cannes, un premiu Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Barbarian Invasions

Produs de

Le Studio Canal+

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Pyramide Distribution

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta

Site oficial

Les Invasions barbares
Film disponibil pe DVD în România

Box office Les Invasions barbares

Weekend premieră (08.03.2004)
  • Loc 6
  • Spectatori 1.659
  • Încasări (RON) 14.695,35
Total
  • Spectatori 8.754
  • Încasări (RON) 43.082,07
  • Încasări (USD) 13.072,95

Pe forum despre Les Invasions barbares

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
Metafizică tanatică în filme
Windom
3 feb 2011, 01:41
de danonino
34 11349

Părerea criticului

Andrei Gorzo pe 18 Martie 2009 17:48
Tot ce e sub soare
In asteptarea mortii, niste oameni fini stau linistiti la taclale – de la politica la porcosenii la papa si (cu bucurie) inapoi la porcosenii. E un spectacol neasteptat de tonic.

In filmul canadian Invaziile barbare, un grup de intelectuali se aduna intr-un spital din Quebec, unde unul dintre ei e internat cu un cancer inoperabil, si discuta despre toate cele ce sunt sub soare, sub centura si, mai recent, sub amenintarea barbarilor – a teroristilor care vor sa arunce in aer civilizatia occidentala si a tinerilor occidentali care respecta, totusi, cateva dintre cuceririle civilizatiei – banii, drogurile si jocurile pe computer. Filmul curge usor si placut intr-o atmosfera de sueta; intelegi ca asa s-au scurs si vietile personajelor. Muribundul, un intelectual dintr-o generatie care a vrut sa schimbe lumea, n-a realizat nimic serios. Nu se poate spune ca e chinuit… citeşte

2 2
A2zen pe 18 Martie 2009 17:48
Filme cu Oscar
Exista filme "de Oscar" si filme "cu Oscar". Primele l-ar fi meritat, dar nu l-au luat. Celelalte l-au luat, dar nu l-ar fi meritat.
"Invaziile barbare" a luat nu doar Oscarul pentru cel mai bun film strain, ci si Cesar-ul la aceeasi categorie, plus doua premii la Cannes anul trecut.

Este o drama canadiana (recunoasteti, de cand n-ati mai vazut o drama canadiana?!) regizata de Denys Arcand - candva, cel mai important regizor din tara cu cei mai multi romani din afara Romaniei. Filmul e, de fapt, continuarea povestii incepute acum aproape 20 de ani in "Declinul imperiului american" (un grup de prieteni si peripetiile lor socialo-sentimentale).

"Declinul...", impreuna cu celalalt mare film al lui Arcand, "Isus din Montreal", au fost la vremea respectiva pelicule de referinta; astazi, prietenii din film (aceeasi actori) au imbatranit, Arcand a… citeşte

0 4

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 20 Martie 2016 15:50
Reflecții sufletești la sfârșit de viață
Plecăm în viață cu mari speranțe, visăm frumos, iar la final, când trebuie să ne luăm rămas bun, constatăm că ne-am risipit prostește viața cu lucruri mărunte și că nu am realizat mai nimic din ce ne-am propus. Așa să fie oare destinul omului?

Continuare într-un arc peste timp a filmului ”The Decline of the American Empire” (1986), ”Les Invasions barbares” este o poveste cerebrală, cinică și ironică despre moarte, despre bilanțul făcut la capăt de drum și despre moștenirea pe care o lăsăm urmașilor. Este o poveste despre înstrăinare, despre propriile prostii și despre nevoia de a obține iertarea care să ne aducă pacea sufletească pe drumul fără de întoarcere. Și mai ales este un film despre viață, despre familie și despre prieteni. Văzându-l, îți reamintești că nu poți schimba lumea, dar trebuie să faci cât de… citeşte

6 0
GabrielaSirbu pe 26 Aprilie 2011 15:31
Un film in care intalnesti de toate: prietenie, probleme familiale, droguri, dezbateri pe teme istorice, situatii care exista si in spitalele lor(neajunsuri, dezinteres, sindicate, furturi) si...concluzia finala dinaintea mortii...NIMICUL.
Un film al dialogurilor firesti, directe, fara perdea si cu un anumit gen de umor.

4 0
sabinalin pe 28 aprilie 2011 18:08
Chiar daca treneaza in anumite momente,e un film care merita vazut.
GabrielaSirbu pe 13 noiembrie 2011 10:19
Da, si in varianta asta aflam ca Remi are autori romani in biblioteca...
zeno.marin pe 26 Aprilie 2011 01:42
Excelent
Trebuia sa ma astept ca va fi bun tinand cont de premiile primite, dar sceptic cum sunt, surpriza a fost si mai placuta.

Asa ca m-am bucurat sincer ca am vazut acest film, in pofida faptului ca este cu adevarat deprimant. Citeam mai devreme un comentariu care incepea promitator - filme de Oscar si filme cu Oscar. Intru totul adevarat, acest este unul CU Oscar si nu oricum, ci pe merit. Un film trist, din categoria celor care poat fi vizionate o singura data. Iti plac pentru ca sunt bune, dar iti lasa un gust amar. Poate din aceasta cauza m-am si oprit la nota 8, "foarte bun", insa nu "obligatoriu de vazut". Ca sa citez insa din film "doar tampitii nu se pot razgandi", asa ca sunt sanse mari sa-i mai cresc punctajul.

Din pacate mi-a mai depasit asteptarile si dezamagirea creata de diverse comentarii, citez: "Filmul curge usor si placut intr-o atmosfera de sueta",… citeşte

3 0
Marginal pe 14 Noiembrie 2011 00:05
Categoric merita vazut!
Un film remarcabil, trist, natural, profund. Un film despre esecul sau poate doar succesul partial al generatiilor trecute si despre repetarea sau inrautatirea situatiei in cazul generatiei prezente. Rareori ne traim viata autentic, cautand sens dincolo de haosul cotidian epuizant. Viata trece tot mai repede si privit retrospectiv realizam ca nu am schimbat lumea in sens pozitiv prin meseria aleasa sau impusa de situatii... tot ce putem spera este ca noua generatie sa faca fata invaziei barbare pe care noi nu am putut-o opri, o invazie a stilului de viata, o golire de continut si emotie in schimbul acceptarii unor valori dominate de un mercantilism rece.
1 0
aayana pe 27 Septembrie 2010 22:24
7/10
Un film relaxat ce descrie o moarte linistita dar totusi plina de intrebari firesti. Personajul principal, un intelectual care toata viata a iubit femeile si istoria, accepta sa merga pe ultimul drum intr-un mod inedit. In Romania poate ca familia ar plange de la cel mai mic pana la cel mai mare. Aici evenimentul este acceptat cu zambetul pe buze din partea tuturor. Nici urma de tristete. Invaziile se pare ca au pornit cam de la evenimentul 9/11 si de atunci oamenii sunt din ce in ce mai mult invadati de altele: crime, droguri, jocurile pe calculator, prostitutie, etc. Merita vazut.
1 2
zeno.marin pe 26 aprilie 2011 01:06
Servus Aayana, citesc bine? "Un film relaxant"?... Conceptia mea despre relaxare e total diferita. "Nici urma de tristete"?... Cred ca te inseli din nou. E multa tristete in aceasta poveste. Dar asa cum spui, iar aici trebuie sa iti dau dreptate, e o tristete demna, solemna, decenta, diferita de tipul balcanic care ne e specific. Pana la urma fiecare cultura cu manifestarile ei. De asemeni sunt de aceeasi parere cu tine in ce priveste numele filmului si da, categoric merita vazut!
aayana pe 26 aprilie 2011 14:09
fundal
Iulidesprefilme pe 01 Mai 2019 13:58
O poveste tulburătoare, care a impresionat și Academia de Film...
0 0
Valentin_Manzur pe 08 Aprilie 2013 21:13
Barbarii
Un film despre lucrurile cu adevarat importante in viata.
0 0
xerses pe 22 August 2011 23:05
O poveste trista despre drama unui om, caruia fiul ii va face mai usoare ultimele saptamani de viata.
0 0
alina pe 28 Martie 2004 18:15
C'est un très très beau film.
Criticul de la "Libertatea" care a scris articolul despre acest film n'a inteles nimic si ar trebui sa se recicleze (jurnalism de trotuar) !

0 0
zeno.marin pe 26 aprilie 2011 01:10
Draga Alina, fimlul nu cred ca e frumos (o moarte nu poate fi frumoasa). Cu siguranta insa este un film foarte bun! Cat despre parerea criticului, sunt 100% de acord cu tine.
marcu pe 18 Martie 2004 19:14
Am vazut filmul shi mi-a placut. Un film "lucrat" sub umbrela unei metafore "vesela-amara". Mi-a placut patina intelectualista, camuflata, neostenativa, servita in doze mici a filmului (cartzi, titluri - apare shi Cioran cu a sa "Istorie shi utopie). Sunt scanate mai multe straturi ale vietzii..., shi imaginea Canadei nu iese deloc bine (atentzie emigrantzi romani! spitalele, in general sistemul medical in Canada este la pamant. O shtiu shi din marturisirile cunoscutzilor mei). Filmul are de toate: tragedie, cruzime, indiferentza (asistam la moartea unui om... vesel shi nonconformist candva), ironie, veselie (se rade de ziua de ieri shi de ziua de astazi, de optziunile protagonishtilor...), dragoste (se iubeshte patimash, dar libertatea indivizilor e esentziala in jocul acesta)... Filmul e invadat de sentiment fara a fi sentimentaloid. Merita vazut shi poate discutam aici.
Cred… citeşte

0 0
zeno.marin pe 26 aprilie 2011 01:36
Salut Marcu, mi-a placut comentariul tau, sincer. E la obiect si de bun simt, punctand detalii pe care le remarcasem si eu.. De exemplu cartea lui Cioran, pusa alaturi de o serie de scriitori de stanga (evrei). Cat despre traducere, de data aceasta este chiar corecta. Ma rog, si asta tine de gust. In final o rugaminte mare - nu mai folosi "shi" sau "tz" in loc de diacritice!
korben pe 13 Martie 2004 19:57
minunat
nu ma asteptam dar e superb

0 0
cosmin_kedii pe 22 Februarie 2013 08:54
O adevărată bijuterie care reflecta preocupările vieții occidentale moderne
0 2
BaetuAndrei pe 25 Aprilie 2011 18:41
Premiul David di Donatello (2004) - Cel mai bun film străin: Denys Arcand
Premiul BAFTA (2004) - Cel mai bun film străin , nominalizat: Denys Arcand, Denise Robert, Daniel Louis
Premiul BAFTA (2004) - Cel mai bun scenariu original , nominalizat: Denys Arcand

0 2

Spune-ţi părerea despre Les Invasions barbares

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells