filme romanesti (1990-2010)

0 0
Listă creată de mariusss999 pe 27 Octombrie 2010 | ultima modificare pe 27 Octombrie 2010
Genuri: Comedie, Dramă
5 filme
Ordoneaza dupa: Data adăugării | Popularitate
 • NOTA (IMDB: 8.60) 8,8
  Filantropica
  In Bucurestiul secolului XXI, a iesi in oras sambata seara la bratul unei femei frumoase e o investitie financiara riscanta. OVIDIU (Mircea Diaconu), modest profesor de liceu, nu si-ar putea-o permite. Si totusi trebuie, caci s-a indragostit pana peste cap de DIANA (Viorica Voda), o mica sirena de 20 de ani cu veleitati de manechin. In cautarea unei surse de venit ceva mai consistente decat o biata leafa de profesor, Ovidiu plonjeaza intr-o lume fabuloasa - mafia cersetorilor... Unul din capii a
 • NOTA (IMDB: 8.20) 7,9
  E pericoloso sporgersi
  Trei viziuni ale aceleiasi povesti, vazuta de fiecare data de un alt personaj - doi barbati si o femeie - cu frustrarea sexuala drept numitor comun. Intr-un orasel de provincie de la granita cu Iugoslavia o trupa de teatru vine in turneu. Cristina (Nathalie Bonnifay) se viseaza actrita, se indragosteste de actorul Dino (George Alexandru), dar trebuie sa se casatoreasca cu Horatiu (Marius Stanescu), care face armata in acelasi oras. Filmul este conceput in 3 parti: Eleva; Actorul; Soldatul.
 • NOTA (IMDB: 7.70) 8,3
  Trenul vieții
  Într-o seară a anului 1941, Schlomo, nebunul satului, aduce consătenilor săi din shetl (sat evreiesc din Europa de Est) o ştire cumplită: germanii ucid şi deportează spre destinaţii necunoscute locuitorii evrei din shetl-urile vecine
 • NOTA (IMDB: 7.40) 8,6
  Undeva in Est
  In anii '50, in timpul campaniei de colectivizare a satelor din Transilvania, rezistenta opusa de tarani la presiunile autoritatilor se soldeaza cu pierderi de vieti omenesti.
 • NOTA (IMDB: -) 8,7
  Titanic vals
  Destinul unui om obișnuit și onest intrat, fără voie, în malaxorul electoral al vieții politice românești interbelice, care-l manipulează aducându-l în starea de victimă sigură.Ecranizare dupa piesa cu acelasi nume de Tudor Musatescu.
Trebuie sa fii logat pentru a putea propune filme la aceasta listă. Click aici pentru a te autentifica.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cotzofica pe 28 ianuarie 2014 12:03
Dacă Train de vie este regizat de un român (Mihăileanu), nu e neapărat să fie un film românesc...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Activitate lista
Vizualizari: 1130 | Comentarii: 1
Listă nouă
Porneşte o listă nouă, cu filme sau actori
Alte liste create de mariusss999
jinglebells
Feedback